Здравословно хранене за децата - 8

• 42 854
  • 460
  •   1
Отговори
# 315

Мъфинчета с овесени ядки аз правя така:
2ч. фини овесени ядки
1ч. прясно мляко
малко (около 1ч.л) сол, бакпулвер, сода, канела
1ч. или повече настъргана ябълка(
1 яйце
малко олио (понякога го забравям и пак стават)
за подслаждане аз използвам сироп от агаве, иначе може кафява захар или каквото иска там човек

овесените ядки се смесват със сухите съставки (бакпулвер, сода, сол, канела) и се заливат с млякото. Оставят се за 20 мин. и после се смесва с останалите неща.

После пекат ли се?

Ани,а колко горе-долу кафява захар да сложа newsm78 1 чаша?

Помня че не сложих захар, а само ръснах така, колкото да не е без хич - може би около 1 ч.л. да е било. Най вероятно съм сложила и 1ч.л. агаве, защото имам.

# 316
Може би един разговор с медицинската сестра /тя определя менюто, поне при нас е така/ на любезен тон би помогнал? Hug
Менюто се определя от медицинската сестра + директора, участва и домакинът, ако има останали продукти от предходната седмица, казва, за да могат да се оползотворят. Peace

# 317
  • София
Менюто се определя от медицинската сестра + директора, участва и домакинът, ако има останали продукти от предходната седмица, казва, за да могат да се оползотворят. Peace
Набирам и чакам само да се повтори:) Наистина мисля, че разговор би бил по - удачен, отколкото жалби и други разправии. Благодаря ви за насоките.

# 318
Днес отново разреших на сина ми да си купи нещо от лавката в училище. Поиска течен шоколад от тубичка. Такова чудо никога не сме купували, но приятеля му ядял такива и се съгласих с условието, че един път може. Прочетох съдържанието - има хидрогенизирано зеленчуково олио, освен Е-тата. Позволен ли е този продукт да се продава в училищна лавка?
Отделно че касова бележка не получих.
Въпроса е да реагирам ли по някакъв начин? Заслужава ли си? Надявах се да не му хареса, но уви, хареса го.

# 319
Дали да реагираш? И какво ли ще постигнеш не знам.
 В сегашно време да се борим срещу съвременната боклукчава храна и да забраняваме детето си постоянно това и онова, при положение че ги има навсякъде е страшно уморителна битка. Сега съм на етап да пазарувам без детето си в нормален магазин. А тук био магазина е след два транспорта и със високи цени, което допълнително усложнява живота ми. Как да имам желание детето ми да се храни по здравословно, даже не мога и да претендирам в детската градина какво да яде. На моменти се отказвам от битката, но като видя как детето ми си влошава здравето и започвам отново борбата, обаче ми е трудно  да го правя. Като обсебена съм в постоянното мислене за храната. Добре че ги има форумите, за да не се отказвам от целите си.

# 320
  • София
Цитат
Дали да реагираш? И какво ли ще постигнеш не знам.
 В сегашно време да се борим срещу съвременната боклукчава храна и да забраняваме детето си постоянно това и онова, при положение че ги има навсякъде е страшно уморителна битка. Сега съм на етап да пазарувам без детето си в нормален магазин. А тук био магазина е след два транспорта и със високи цени, което допълнително усложнява живота ми. Как да имам желание детето ми да се храни по здравословно, даже не мога и да претендирам в детската градина какво да яде. На моменти се отказвам от битката, но като видя как детето ми си влошава здравето и започвам отново борбата, обаче ми е трудно  да го правя. Като обсебена съм в постоянното мислене за храната. Добре че ги има форумите, за да не се отказвам от целите си.
Изказала си мислите ми на глас. И аз стигнах до там.

# 321
Ани, и аз не знам как бих реагирала. Не става ли да му кажеш, че може да си яде шокото, ако първо си хапне ябълка или някой друг любим плод, ядки, каквото му харесва Rolling Eyes

# 322
  • София
Аз така подхождам- след градина винаги е гладна моята дъщеря и търси нещо за дохапване. Предлагам първо плод и после някоя бисквитка или кроасан, но не от пакетираните.

# 323
Ани, и аз не знам как бих реагирала. Не става ли да му кажеш, че може да си яде шокото, ако първо си хапне ябълка или някой друг любим плод, ядки, каквото му харесва Rolling Eyes

ОО, ябълка яде всеки ден! За тези боклуци се сеща 1 път на седмица примерно!

# 324
  • Пловдив

ОО, ябълка яде всеки ден! За тези боклуци се сеща 1 път на седмица примерно!
Еее,тогава някак си се преглъща Grinning Аз все още не давам пари за у-ще,точно заради това...Оня ден имаше някакви стотинки у него и го заварих да яде бонбонки от типа на тик-так,ама розови,подобие... Crossing Arms
Моят трудно се навива на плод.
Мъчих го с овесените мъфинки,ама...не стана номера.

# 325
  • Пловдив
Пробвай с други мъфини...не е важна толкова конкретната рецепта, колкото че са домашни и със сигурност много по- здравословни от купешките...Simple Smile

Вкъщи много се харесват мъфини по рецепта на постното брауни, примерно...
Но стават и с каквато кексова рецепта си харесаш...Винаги можеш да ги направиш по- здравословни, ако използваш няколко вида брашна и кафява захар, домашни мляко и яйца /ако ги има в рецептата и ако ти се намират, естествено/ Simple Smile

# 326
  • Пловдив
Пробвай с други мъфини...не е важна толкова конкретната рецепта, колкото че са домашни и със сигурност много по- здравословни от купешките...Simple Smile

Вкъщи много се харесват мъфини по рецепта на постното брауни, примерно...
Но стават и с каквато кексова рецепта си харесаш...Винаги можеш да ги направиш по- здравословни, ако използваш няколко вида брашна и кафява захар, домашни мляко и яйца /ако ги има в рецептата и ако ти се намират, естествено/ Simple Smile
Peace Така е...правя домашни,но пиши и твоята рецепта,да пробвам ThinkingМляко нямам,но яйца домашни-да. Иначе овесените ядки не са по вкуса му...

# 327
mystic woman, обича ли курабийки, тип здравословни, попадна ми една рецепта с тиква, на френски език е, но ако те интересува, ще ти я преведа Hug

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 23:08 от Галче

# 328
  • София (Възраждане)
Моля за рецептата с тиква, мернах из нета че съдържала и доста омега 3

# 329
  • Пловдив
mystic woman, обича ли курабийки, тип здравословни, попадна ми една рецепта с тиква, на френски език е, но ако те интересува, ще ти я преведа Hug
newsm78 ами...не пречи да пробвам Peace

Общи условия

Активация на акаунт