Здравословно хранене за децата - 8

• 43 170
  • 460
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В Метро продават ДЕХИДРАТОР С ТЕРМОСТАТ  от 35 до 70 градуса Марката е  Optimum, цената само в този петък е 60 лв, а без намалението е 84 лв...
Задължително трябва да се провери пластмасата. Преди беше PS (абсолютно забранена за хранителни цели). Едва ли сега ще е променена, но все пак... кой знае.
За съжаление не е забранена за хранителни цели нормативно. Кофичките за кисело мляко (без тези на Хармоника и Фрезко, те са от полипорпилен), еднократните сиропорени  чинийки/чаши, евтините малки домашни уреди - кана за блендер, кухненски робот... -

Не само, че не е забранено, ами и в детски кухни и кетърингови "модерни" фирми сипват вряла храна и носят на децата ... бррррр . Щото в бурканчета не е "съвременно"

# 76
Галче, правих ги аз бургерите с цвеклото. Във фурната. Мерси за рецептата !!!
Добавих и варено жито към сместа. Харесаха ги вкъщи. Само че другият път направо двойна доза ще правя, че това количество не знам за кого по-напред.  Laughing

Hug А колко време ги пече?

Само 15-тина минутки някъде, но моята фурна е на газ и е много силна. Не ги оставих да прегарят, а само колкото да хванат хрупкава коричка.
Следващият път, обаче, ще добавя и 1 яйце към сместа за повече спойка.

# 77
ЗаСлон , кажи моля къде има кисело мляко Фрезко (верига или магазин) Praynig

# 78
  • София
Навсякъде ги гледам, имат био и обикновени продукти.
 Артикулите био са : кашкавал и сирене, кисело мляко (за прясно не знам защото не купувам)

обаче гледам и не виждам Simple Smile , съжалявам, не мога нищо конкретно за кажа.

ПП Сетих се - Кауфланд!

# 79
В Метро продават ДЕХИДРАТОР С ТЕРМОСТАТ  от 35 до 70 градуса Марката е  Optimum, цената само в този петък е 60 лв, а без намалението е 84 лв...
Задължително трябва да се провери пластмасата. Преди беше PS (абсолютно забранена за хранителни цели). Едва ли сега ще е променена, но все пак... кой знае.
За съжаление не е забранена за хранителни цели нормативно. Кофичките за кисело мляко (без тези на Хармоника и Фрезко, те са от полипорпилен), еднократните сиропорени  чинийки/чаши, евтините малки домашни уреди - кана за блендер, кухненски робот... -

Не само, че не е забранено, ами и в детски кухни и кетърингови "модерни" фирми сипват вряла храна и носят на децата ... бррррр . Щото в бурканчета не е "съвременно"
Така е. Та мисълта ми беше да се провери по-щателно и всеки да реши за себе си.

# 80
  • София
http://www.babh.government.bg/bg/actualno-risk-evaluation&article_id=714.html
изтеглете този документ и припаднете от датата накрая!!!!

Темата е ГМО храните на нашата трапеза.
Не помня тук ли скоро говорехме за оризови  нудели  от Китай..... И за китайски ориз....

# 81
Гледате ли "Училищен обяд" с Джейми Оливър? Аз съм потресена какво се предлага на децата. Мисля, че ние въобще нямаме чак толкова голям проблем. В нашите училищни столове, мисля, че се готви с пресни продукти или греша? Какво картофено пюре се предлага, какви меса, знаете ли?
Освен това там и културата на хранене в самото семейство е потресаваща. Всичките ми приятелки тук готвят. Според представата ми едни по-малко здравословно, други по-добре, но никой не ползва полуготови храни. Ние тук водим съвсем различна битка.
Смятам, че в България закуските в повечето случаи не са особено здравословни, но на обяд, вечеря винаги има нещо прясно сготвено.

# 82
http://www.youtube.com/watch?v=t5wyXMchQ4c

Гледала съм го в тубата.
Проблемите са различни в различните страни. Култура, ежедневие, общество, консуматорство, свръхпроизводство...

# 83
Над два милиона души от цял свят са подписали Петицията за забрана от ЕС на неоникотиноидните пестициди, които морят пчелите масово. Ако още не сте се подписали, направете го, остават броени часове..

И дано гражданският натиск натежи повече от бизнес лобито! Peace

https://secure.avaaz.org/en/hours_to_save_the_bees/?aFZfSd

# 84
  • София
Това го свърших сутринта Simple Smile. Ще пусна линка и в еко темите.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 12:09 от Слънчев ден с превалявания

# 85
Момичета,къде мога да намеря здравословни рецепти за закуска , обяд и вечеря за деца ?

# 86
малката лисичка, зависи какви са ти разбиранията за здравословни Peace, но по принцип интернет винаги може да ти помогне за малко "вдъхновение"

# 87
малката лисичка, зависи какви са ти разбиранията за здравословни Peace, но по принцип интернет винаги може да ти помогне за малко "вдъхновение"
Здравословни - полезни , без вреда ..
Да,благодаря , ще се поразровя  Peace

# 88
Да,благодаря , ще се поразровя  Peace

да, разбирам, но пак е относително. За един месото е вредно, друг смята, че ако е органик е необходимо за детското меню, само като пример, същото и за други животински продукти, за порциите в менюто също, дали да преобладават зърнените. Въобще специално на мен ми е трудно да преценя кое точно е балансирано хранене, особено с постоянно бълващата нова информация. В общи линии, филтрирам, доколкото ми е възможно и се храним така, че ние да се чувстваме добре, бодри, жизнени и сити Peace

# 89
Да,благодаря , ще се поразровя  Peace

Може да започнеш от първа страница на темата. Има доста линкове и сигурно ще намериш полезна информация  Peace

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 11:04 от Palia

Общи условия

Активация на акаунт