Здравословно хранене за децата - 8

• 42 923
  • 460
  •   1
Отговори
# 150
Аз го слагам по много в пюрета и сосове, освен в супи.

# 151
  • Някъде на път....
Пащърнакът по форма прилича на морков. Ароматът му е различен и много характерен, а за мен и вкусът е доста различен.
Сега се замислих, че аз на пазара не съм виждала пащърнак....
Иначе и аз много го уважавам в супи наравно с целината.  Peace

# 152
  • софия
Пащърнакът по форма прилича на морков. Ароматът му е различен и много характерен, а за мен и вкусът е доста различен.
Има. Има. От 6 до 9 лв. варира кг. Peace

# 153
Момичета, една каузичка за подкрепяне, нека тези, които са във ФБ и имат желание - да се присъединят. Hug

http://www.facebook.com/pages/%D0%97%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0 … 0/133189420179063

Трябва да обединим усилия и стъпка по стъпка да се променят нещата към по-добро и здравословно хранене на децата!

# 154
  • на последния етаж
Има. Има. От 6 до 9 лв. варира кг. Peace
От Ситняково мъжът ми го взима два пъти по-скъпо.  ooooh!

# 155
Аз си купувам есента и го смилам със сол и после си ползвам цяла зима. Но миналата есен никъде не открих.

# 156
  • Някъде на път....
....... Но миналата есен никъде не открих.
И аз...и сега не го намирам.... Tired
zvanche, ти от кой пазар го купуваш?

# 157
Аз си купувам есента и го смилам със сол и после си ползвам цяла зима. Но миналата есен никъде не открих.
Как го правиш това? Без да го сушиш предварително ли, в какво съотношение и къде го съхраняваш?

Днес си взех от Фантастико пащърнак, едва го забелязах, забутан в ъгъла и позасъхнал малко (което не му пречи) по 4 и нещо килото  Peace

# 158
  • софия
....... Но миналата есен никъде не открих.
И аз...и сега не го намирам.... Tired
zvanche, ти от кой пазар го купуваш?
Женския (6 лв.), Д. Петков (9 лв.). Колежка ми каза, че имало и в ХИТ, но не ми е под ръка и не съм проверила.

# 159
Ай стига, бе. Че той си расте по нашите ширини отлично. Явно се предлага рядко и затова му е такава цената. Расте си също като морков. Значи там да му е цената някъде.
Ама вие пак не ми казахте вътре като какъв е? Да разбирам ли, че не е дървесно-влакнест като неполивани репички? Не говоря за вкуса. Моя като го стържа за салата остават влакна. Ако не е такъв, значи в мен е грешката.
И... ако имате възможност, засейте си малко. Не иска много място и има семена в сортови семена.

# 160
  • на последния етаж
Такъв е - влакнест. Аз също го срещам изключително рядко (на Ситняково го има само на една сергия), затова и търговците спекулират с цената.

# 161
Да питам за Чиа-та - дайте идеи за повече приложения  Praynig
Засега съм я слагала само в курабийки и в овесени ядки, пробвах и само във вода, но пък така малката не пожела да я опита изобщо...
На пакета пише да се използва само в печива, но някак ми се вижда разхищение - не е ли логично да е по-полезна без да е минала топлинна обработка?

# 162
Чиата аз слагам в салати. Така най много ми харесва. Под желеподобна форма трудно се консумира у нас, но пък така е най полезна. Ако се яде като семена, после трябва да се пие много вода, иначе ще поеме стомашни сокове.

Пащърнака смилам в блендера или го стържа на ситно с Вьорнера. Понякога самостоятелно, понякога смесвам с други зеленчуци и зелении, обърквам със сол и съхранявам в бурканчета в шкафа. Издържа ми до пролетта че и повече ако остане, без да се развали.

# 163
Такъв е - влакнест. Аз също го срещам изключително рядко (на Ситняково го има само на една сергия), затова и търговците спекулират с цената.
Е, значи не съм окипазила семенцата. Благодаря ти, Лита!

# 164
Да питам за Чиа-та - дайте идеи за повече приложения  Praynig
Засега съм я слагала само в курабийки и в овесени ядки, пробвах и само във вода, но пък така малката не пожела да я опита изобщо...
На пакета пише да се използва само в печива, но някак ми се вижда разхищение - не е ли логично да е по-полезна без да е минала топлинна обработка?

за чията, не знам дали това ще се приеме, но на мен много ми харесва така http://sketch-freeveganeating.blogspot.ca/2010/10/raw-raspberry- … jam-vegan-gf.html. И с боровинки се получава добре Peace

Общи условия

Активация на акаунт