144 коледно-новогодишни американски късмети

• 36 044
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Лошото е, че е доста късно. Има толкова много оръжия свободно циркулиращи в тази държава, че скоро нищо няма да може да оправи нещата. Изпуснали са момента. Бан на асолт уепънс нищо не/и няма да направи, защото същият демидж може да се причини и с ловна пушка. Проблема е кой купува оръжието и дали този е психически и физически стабилен да го притежава. Швейцария е държава, в която свободно може да се купи оръжие, НО за целта се минава 2 седмици трейнинг и това е всяка година. Също така те не смятат оръжието като тул за самоотбрана, за тях е само и единствено за защита на държавата им, която няма армия. Менталити.

Тая сентенция, че оръжията не убиват, а хората убиват хора я слушам цял ден и ме боли главата сериозно. В 21 век да се връщаме към Уестърн муви стайл живот ми меко казано ... както и ако чуя още веднъж "защо год позволи да си отидат тези деца или год ги искал при него" ще повърна...извинявам се

# 286
Туната, прекарала си твърде много време в средните щати Simple Smile))))))
И моят мъж от там се чална, а прекара само година и половина Sad. От друга страна смятам и аз да се обуча да боравя с оръжие, струва ми се малоумно да съм единственият невъоръжен идиот, а и честно казано ме е страх, че някой размъкнат келеш ще ми влезе в къщата (въоръжен!!!) и за едното нищо ще ни затрие Sad

# 287
Може би ще обясниш защо на човек му трябва оръжие. Да започнем от тук.

Твоите въпроси:
Войната с наркотиците?
Сухия режим?
Вместо да взимаме от хората да им дадем?
Пари за лекарства?
Юнабомбър имал ли е пушка?
Можеш ли да убиеш с кола?
И безопасността на самолетите?

Съжалявам, аз съм не мога да отговоря на въпросите ти, защото не виждам как ще приложим аналогията към нашия случай.

# 288
Какво става с децата ни? 

Децата започват да си играят с играчките на 'нормалните' си родители.

# 289
Терми, аз имам възможност да стрелям всеки ден, но изобщо не ми е тръпка. Едно нещо никой от защитниците на тази теория не осънават, а именно- как действа адреналина в ситуация когато е застрашен живота ти? Знаеш ли колко обучение и тактика минават военни и полицаи и колко такива познавам дето стрелят без причина и биват изхвърляни от полицията. Все в ситуации когато са се страхували за живота си.
Ако е за кеф има еър софт гънс, стреляй до полуда...бати

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 07:55 от vanhorne

# 290
  • USA
Днес четох за поредния кукумицин в Индиана. Заплашил някакво училище и в дома му намерили 47!!! оръжия. Е, как може да се позволи такова нещо? Ето това ме ужасява.
Скучаеща леля с дете с отклонения има амуниции за цял полк, защото това и било хобито, друг хахо цяла колекция. Изобщо има ли контрол някакъв върху тези оръжия?
Туната, и да ти отговоря, няма смисъл.

# 291
Едно нещо никой от защитниците на тази теория не осънават, а именно- как действа адреналина в ситуация когато е застрашен живота ти?
Това е двустранно, поне имам шанс. Само да споделя, че съм за пълна забрана на оръжията, ако случайно не е станало ясно.
Уинкс, преди няколко семдици при излизането на Туайлайт, имаше случай някакъв дебил отишъл и си купил 500 патрона или нещо такова от Уомарт и билет за кино, майка му го беше предала в полицията, моят мъж много се възмути, аз му казах, че бих направила същото за него, той пък ми се разсърди. В крайна сметка, се оказа, че ...дебилът наистина имал намерение да стреля  Tired

# 292
Не Уинкс, няма. Отиваш, поръчваш, на следващия ден след бакграунд чек ти дават пушката/калашника или пистолета и си готов. След това онлайн можеш да си поръчаш за цяла армия, ако имаш пари. Дали си с ментал илинес, дали имаш пендинг кейс за притежание на наркотици- няма значение.

Тексас и Аризона водят класацията, всички останали щати имат същия % селс на оръжия. Има рестрикции за СА, НЙ и др., но и те имат легален начин да се заобиколят.

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 08:15 от vanhorne

# 293
Едно нещо никой от защитниците на тази теория не осънават, а именно- как действа адреналина в ситуация когато е застрашен живота ти?
Това е двустранно, поне имам шанс. Само да споделя, че съм за пълна забрана на оръжията, ако случайно не е станало ясно.

аз те разбрах, това, което исках да кажа е че да притежаваш оръжие и да го използваш са две много различни неща. Ужасно е, че трябва да се страхуваме, защото не знаем, кой какво носи в джоба си Sad

# 294
Значи, ако правилно разбирам, все пак ти правят бекграунд чек преди да ти продадат оръжие? Така ли е? Значи ако си нещо съмнителен няма да ти продадат? Не се ли води някакъв регистър кой какви и колко оръжия е закупил? И ако се види, че някой е закупил 5-10-40!!!, не е ли редно полицаите да го проверят, къде ги държи, за какво са му и т.н? То на пътя с колата не може да пръднеш с извинение с 5мили отгоре, ама лелката с 40 патлака си кюта. Не искам да съм песимист, ама сякаш още много хора ще загинат тука, пази боже да не са деца! Praynig Praynig Praynig

# 295
Значи, ако правилно разбирам, все пак ти правят бекграунд чек преди да ти продадат оръжие? Така ли е?
На какво бяхме свидетели в Аризона, двама се опитаха да си купят оръжие, пуснаха им проверка, от ФБР отговориха, че не можело, продавачът им каза, да изчакат след 5 минути пак да пробват, защото понякога ФБР отказвали първия път, но след тва давали. След 15 минути тези двамата бяха на опашката за плащане. Толкова за проверките.

# 296
 60% от хората на около са въоръжени, за мен без причина. Познавам хора които си държат оръжието в каса и под възглавницата. Познавам 80год. баба с помпа на задната седалка в трака. Оръжие в къщи не искам.

Според мен качеството на храната е важно, а Хол Фудс не е единствената верига с качествена храна.

От училището на детето ни пратиха брошури да не прекаляваме с говоренето а трагедията и да ограничим гледането на телевизия по темата " anyone who watches the disaster coverage on TV can become a "secondary victim" and can suffer emotional and physical problems. It is best to limit...."

съветват да пазим рутината, да ги прегръщаме и целуваме повече, да не забравяме, че децата показват и преживяват по различен начин и може да има закъснели реакции дори след месеци. Уважавайте чувствата на децата и им давайте честни и прости отговори на въпросите. и т.н.

# 297
Ники,аз се опитвам да мисля така-всичко което купувам не от малък биз,а от верига/франчайзис не дава пари на някой като мен,а храни шепа гиганти нейде си.Дрехи за децата ползвам предимно втора ръка, с цел минимализиране на разхищение ненужно.Съвсем не съм сто процента успешна,аама хич,но се стремя да правя картинка, в която уважаваме природа,ррр,компостираме, ядем от ферма и в сезон,пазаруваме само в краен случай Mr. Green, търсим скрин фри забавления навън и пр,струва ми се че като житейска концепция това прави много по-сми..
@
Оръжие,независимо от вида му ме ужасява.Сем,което гледа Сам през деня са републиканци оръжие маниаци,това са единств.хора които познавам,които имат пушка (не в къщата където са децата Twisted Evil),,съвсем друг манталитет е това и няма разговор със смислени аргументи,който да чуят.

# 298
  • Под сянката на разлистените кактуси
Анет, абсолютно си права. Съвсем друг манталитет. Аз живея в Аризона, където всички са truck-driving, church-going, gun-toting Republicans.  За 15 години години съм прихванала само 1 зло, така че мисля, че доста добре се справям  Mr. Green Но толкова много хора имат оръжие, че ако нямаш се чувстваш гол и беззащитен.
Terminator, не в Средните щати, в Дивия запад живея!

# 299
И в Аризона съм живяла и в Тексас, никога не сме си помисляли да си купим оръжие, нито пък имаме приятели/познати от там с такова.

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 03:52 от benson10

Общи условия

Активация на акаунт