144 коледно-новогодишни американски късмети

• 36 031
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
А, виж за оръжията съм сноб. Тях не си ги купувам от къде да е.

Снобизмът, особено хранителният, не убива. Оръжията - да. Въздържам се от по-обстоен коментар. Който разбрал - разбрал.

# 271
Нося си мои чанти за пазаруване и не се заглеждам по логото на чуждите торби.
Харесвам Apple. Simple Smile

Цоне, настръхнах.
Като каза за мечок, не отдавна мечка изяде фотограф в Денали Нашънъл Парк(Аляска), от прекалено близо и за дълго я снимал.
Няма връзка с темата. Embarassed

А, да, и това

без коментар.

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 03:50 от benson10

# 272
  • Под сянката на разлистените кактуси

Снобизмът, особено хранителният, не убива. Оръжията - да. Въздържам се от по-обстоен коментар. Който разбрал - разбрал.

Оръжията не убиват. Убиват хората - с пистолети, ножове, ръце...

# 273
С този аргумент "оръжията не убиват, хората убиват" ме убивате. А за какво е създадено оръжието, каква е единствената му цел, ако не да убиеш някого. Сега ще ми кажете, че сигурно си бъркате салата с пистолет или може би си подпирате коледната елха с Калашников или може би ви трябва за да ви поддържа организма в добро състояние. Реднешко мислене.

# 274

Глупости.

# 275
Убиват с думи някои.

# 276
Ами точно това опростенческо мислене е в дъното на проблема. Дайте да го забраним и ще се реши. Нищо ли не сте научили от Сухия режим тук? Елементарен въпрос на търсене и предлагане или който търси намира. А войната с наркотиците, дето са забранени и тя ли е много успешна? Ами ако вместо да взимаме нещо на хората вземем да им дадем? Като човек, който работи в здравеопазването мога да кажа, че грижа за хората с психични проблеми просто няма. Натирват ги на улицата да се оправят както могат. С надеждата, че ще си взимат лекарствата. А пари за тези лекарства? Това никой не го интересува. Или мога да дам новаторската идея да се занимаваме повече с децата си, а и въобще с хората около нас, да ги познаваме по-добре, да се опитаме да им помогнем...Ама това е много работа, де. Може просто да им вземем пушките и въпроса е решен...Сега мога да ви дам няколко много бързи идеи как да убиеш много хора без оръжие, без въобще да съм се замисляла по въпроса. Трябват ти един трък и група дечица на пешеходна пътека. Или да погледнеш в Интернет как се прави бомба. Юнабомбър да не би да е имал пушка? А колко са ефективни самолетите, всички видяхме...

# 277

Оръжията не убивали, хм?
Онзи с ножа в Китайското училище, също в петък, успял да нарани 22 деца, всичките живи.
В СХ с безобидните оръжия-27 загинали.

# 278
Ами ако вместо да взимаме нещо на хората вземем да им дадем?

Супер идея, но понеже и сега режима е доста хлабав, значи повече максимализъм трябва за да подейства. По една семиотоматик асълт райфъл безплатно от държавата на всеки и се оправяйте кой как може.

# 279
Какво се занимават с  хора с такова мислене и аз. Не убиват, не убиват, повтаряйте си тази мантра. Интресено тези в петък от какво умряха?!

# 280
  • USA
За мен опростенческо мислене е да кажеш, че оръжията не убивали. Ако дадем пушка на маймуна, мисля, че чудесно ще се справи. А да убиеш без оръжие е доста трудно, междувпрочем. Пък и колко човешки живота се взимат без оръжие за единица време и колко с оръжие? Мисля си тук, опростенчески..
И да, съгласна съм, че има проблем с умствено болните. Ако се добави и оръжие към проблема, резултатът по-добър ли е?

# 281
Да, да егати умствено болния, защо не стреля първо в себе си като е толкова умствено зле, и онзи от Колорадо, егати мастер плана, ама от толкова умствено заболяване забравил  да се направи на решето, иначе се подготвил като  да раздава правосъдие на невинни. Като ти е толкова зле на душата разреши проблема като започнеш от себе си. И онзи психопат от Норвегия, него даже го доказаха, че е с акъла си. Що за изрод трябва да си? И после аз съм била с опростено мислене, аман от комплицирани дивотии.

А майка му на този  каква е? В дома си има оръжеен магазин и ходи за стреля за удоволствие. Опростете ми го, че ми е много сложно.

# 282
Цоне, и аз това се чудех за какъв ... са и на учителка два патлака и един автомат? Айде да речем две оръжия- ще стреля с двете ръце, а третото?
На супа ли ги вари, на туршия ли ги прави?
Право било, самоотбрана било - дрън-дрън, че пляс. За да не те убият, с по-голям успех би била бронежилетка, не оръжие  Crazy

# 283
  • WA, USA
Ако ще е колекционерско оръжие тогава го обезвреди, напълни го с олово за да не функционира и си го сложи на стената да му се любуваш. Човек който държи функциониращи оръжия свободно в къщата си, особено при факта че има психически нестабилен син там, просто си го проси.
Грижата за психично болните, повече достъп до лечение и услуги, както и внимание към ближния и децата са нещо чудесно и необходимо. Това не осначава че всеки трябва да е въоръжен до зъби, при това доста лесно и достъпно.
И аз лично бих си замълчала при подобна трагедия, не бих навирала в лицето на хората колко съм сноб като си купувам оръжието, ама то щото съм проста и се водя по евтини популистични идеи.

# 284
За това, че нещо трябва да се направи спор няма. Въпроса е какво е това нещо и дали да действаме първосигнално .  Никой не ми отговори на зададените въпроси, а аз все си мисля, че след 2-ри клас довода "Ти си тъп" не върви.  Не ви ли е интересно какво става с тези хора, защо, само "как" ли е важно? В тази страна има оръжия откак е създадена. Някой каубой да е влязъл в бара и да е изтрепал хората там? Защо точно сега? Какво става с децата ни? С обществото?
Цонна, за мен правното определение за това дали си нормален е грешно. Значи, нормален е този, който може да различава добро от зло? А хората, които знаят какво е зло и съзнателно избират да го направят са нормални?  newsm78 Според мен са абсолютно и тотално сбъркани.

Общи условия

Активация на акаунт