Поздравявате ли?

• 7 281
  • 144
  •   1
Отговори
# 90
По принцип винаги поздравявам, но понякога просто не забелязвам хората, че да ги поздравя. Или пък те не ме забелязват. И накрая винаги остава едно съмнение, че си нежелан или пък, че си изглеждал надменен. Laughing
Скрит текст:

# 91
 Аз редовно поздравявам . Все пак с човек се разминавам...е жената май не е човек , но това е друга тема  Simple Smile

# 92
  • Стара Загора
Поздрава е израз на култура и уважение и е добре да е истински-от сърце!!

# 93
Поздравявам. Във входа на работа, в асансьора, в ресторанта, магазина, шофьора на автобуса и т.н.
Тук има и дежурното "как сте". На което се отговаря с "как сте" Simple Smile
А при по-близки се и мляскаме от 2 до 4 пъти.

А в София веднъж поздравих чичкото на входа на едно учреждение и получих отговор "познаваме ли се?"  ooooh!

# 94
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
А сутринта в магазин Билла един господин директно се обърна към жена, препречила му пътя с: "уважаема, джофро недоклатена, бързам, отместете се от пътя на меча ми".... Първоначално мислех, че се шегуват, но се оказа грандизен скандал.

Joy Joy Joy
страхотно ще си го запиша - значи ние като ходиме трябва да се обръщаме нещо подобно - "уважаеми джофран, ебачо виден-клатен, направете място с меча си да мине девственото ми тяло"

Или както казват старите хора "с един простак можеш да се разбереш винаги, но с един прост човек - никога"

По темата - поздравявам - защото мисля че така е редно и искам и децата ми да поздравяват - ако аз не го правя - и те няма да го правят

И сега смешка от моето житие - разминавам се с тълпа на площад Славейков в София и с един от минувачите се сблъскваме - съответно момчето се обръща и започва "I'm so sorry, I did not see you... very sorry" и аз казвам "Извиняваш се ама ме удари нали" - при което момчето като започна да се смее и казва "страхотно ме разсмя" и така се хилихме дружно - беше си нашенец разбира се

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 13:39 от elizabet_s

# 95
Поздравявам. Във входа на работа, в асансьора, в ресторанта, магазина, шофьора на автобуса и т.н.

А в София веднъж поздравих чичкото на входа на едно учреждение и получих отговор "познаваме ли се?"  ooooh!

"ça va"  Laughing  Това с целуването много ме изнервя.Темерут съм си и не обичам да ме целуват всички, та затова се и дърпам.Покрай мен масово българските ми познати приеха този навик, но пък тях ги разкарвам най-лесно, като видя залетяла се към мен   love001

# 96
По-добре "Как сте", от "К'во става" Никога не мога да разбера какво трябва да отговоря на този въпрос, ама май не се очаква отговор
Чичото от столицата ме радва hahaha

# 97
Наистина е учудващо как родителите на деца от една група в градината не се поздравяват.Хайде,да беше на улицата-по приемливо сякаш.

И при нас не се поздравяват. Само ако се познават и са ходили някъде, примерно на рожден ден. Но всъщност като влизат всички казват високо"добро утро" към портиера , или така, неадресирано, та не знам, може това да е етикета. Аз поздравявам една майка, а тя почти не ми отвръща, но разбрах, че просто е много срамежлива.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 14:12 от Iris04

# 98
По повод "джофрата" се сетих за вчера.Един дядо се заяде с една жена,че си качила чантите на седалката.ОК,не им беше там мястото,но тя каза-ако някой я попита възпитано,веднага маха чантите.Та направи той скандалът,за да седне негова "колежка" (която отнесе гневът на жената с чантите).А той-той направи скандалът и се изнесе като...знаете какво и откъде.А можеше с едно просто и възпитано "Извинете,може ли да ползвам мястото?" да спести циркът за другите пътници

# 99
  • Другата България
Аз също много го мразя това обръщение:Момиче  Simple Smile

не по-гадно от "моето момиче" Simple Smile или "бе, момиче"...

Обаче  като ми каже някой "госпожице" или "нека какичката ......" ми става едно хубавооооо  Flutter Embarassed Laughing с моите 40+ Tired

Винаги поздравявам-и познати, и непознати в учереждения, магазини и т.н.Въпрос на възпитание е според мен.Така съм възпитала и сина си. Най-омразното нещо обаче ми е да поздравявам лелките и "домакините", които от март до ноември са постоянното присъствие на пейката пред входа и клюто им е основното занимание. Mr. Green

# 100
 Еми те си нямат друго занимание .

# 101

"ça va"  Laughing  Това с целуването много ме изнервя.Темерут съм си и не обичам да ме целуват всички, та затова се и дърпам.Покрай мен масово българските ми познати приеха този навик, но пък тях ги разкарвам най-лесно, като видя залетяла се към мен   love001

ами и аз го приех. Свиква се.
Като съм в България се старая да не го правя, но рядко ми се отдава.  Grinning

# 102
 Абе ако поздрава е искрен няма никакъв проблем .

# 103
Току-що разговор в кварталния магазин с вкисната млада продавачка...

Аз: Добър ден!  Simple Smile
Тя:  Tired Пликче искаШ ли?!
Аз: Не, благодаря Ви...  Simple Smile
Тя:... маркира ми въпросното пликче...
Аз: Извинете, не искам торбичка, благодаря:
Тя: Оф! Сметката ТИ е ..., имаШ ли 34 ст?
Аз: (плащам) Довждане и хубав ден!
Тя: Чао!

В интерес на истината това чак толкова дружелюбно и дебилно поведение не ми е присъсщо, ама го направих в унисон с темата,д а видя ще промнеи ли тона, ако аз съм дебилно любезна.. тц  Mr. Green
Обикновено разговорът би бил:

Аз: Добър ден!  Simple Smile
Тя:  Tired Пликче искаШ ли?!
Аз: Не, благодаря Ви...   Confused
Тя:... маркира ми въпросното пликче...
Аз: Извинете, не искам торбичка, благодаря.
Тя: Оф! Сметката ТИ е ..., имаШ ли 34 ст?
Аз: Познаваме ли се или просто възпитанието Ви е толкова, че да ми говорите на "ти"?!  Close
Тя:  Shocked Извинете госпожо..аз...
Аз: Довиждане.
Тя: Довиждане.

... после сигурно пак си кара на сумтене и на ти, но нищо. мен ми е едно доволно. Обаче нали ми е коледно...от мен да мине - мир и любов за всички квартални продавачки  Mr. Green

пп - като казвам квартален магазин имам предвид един, които ми е до офиса и не познавам продавачките в него. Да не реши някой, че се виждаме всеки ден по 3 пъти.

# 104
Младите говорят на ТИ , за да скъсят дистанцията продавач клиент  т.е. вече сте достатъчно близки , за да си говорите на ТИ.

Общи условия

Активация на акаунт