Тъпите таксита нямали работа, а отказват такава!

• 23 657
  • 216
  •   1
Отговори
# 105
  • Be realistic - plan for a miracle.
Нямат право да ви отказват возене на база на "близко ми е това".
Ако се оплачете, ги санкционират.
Само че това не се знае от повечето хора и те не се оплакват.
Един така ми отказа от мола на Цариградско да ме закара до Дианабад. Попитах: "Отказвате ми защото е близо ли?" и той "Много ясно!" и аз "Благодаря, номер 5671" (примерно), затворих вратата на колата, набрах номера на диспечерката му и много високо и ясно обясних ситуацията. Тя ме прехвърли към отдел Оплаквания. Там пак обясних ситуацията. Шофьорът, който ме отряза, междувременно пребледняваше все повече и повече. Мисля, че ако не бях сред много хора, сигурно щеше да излезе и да се саморазправи с мен физически. (Ей за това внимавайте много, впрочем, не им се заяждайте "насаме")
След като в центъра им за оплаквания ме увериха, че санкции (солена глоба) за въпросния номер 5671 ще има, затворих и се качих в следващата кола. Познайте дали не ме закара тихомълком до посочения адрес, че и "Приятен ден" имаше после...

# 106
След като в центъра им за оплаквания ме увериха, че санкции (солена глоба) за въпросния номер 5671 ще има, затворих и се качих в следващата кола. Познайте дали не ме закара тихомълком до посочения адрес, че и "Приятен ден" имаше после...

Едва ли санкцията е глоба. Спират им поръчките за няколко часа.

# 107

За 24 часа + глоба между 100 - 200 лв.

# 108
Ako наистина такава е санкцията-как рискуват и си го позволяват??
Аз не пропускам да се оплача, когато съм недоволна, за мъжа ми да не говорим-той пътува доста често и връщайки се в БГ не минава без дежурното оплакване от някой. Thinking

# 109

Ако им спират поръчките за 24 часа няма да имат шофьори. Защото те тези поръчки си ги плащат. Не им ги подаряват и съответно спират при всяко оплакване от Пена и Гена.
А глобата на какво основание ще им я вземат? Да не са държавна администрация нещо, че ще глобяват?  Crazy

# 110
Точно поради факта, че не си знаем правата. Рядко някой се оплаква. Малко хора знаят, че те нямат право да отказват превоз на база "близко ми е". Обаче трябва да ги чуете да кажат, че е заради това.

Ако им спират поръчките за 24 часа няма да имат шофьори. А глобата на какво основание ще им я вземат? Да не са държавна администрация нещо, че ще глобяват?  Crazy

Политика на фирмата. Повечето таксиметрови фирми я имат. Разбира се, че ще глобяват служителите си заради това, че те губят пари на компанията.

# 111
Никак не е рядко, много хора се оплакват и достатъчно често. За много неща. Thinking

# 112
Политика на фирмата. Повечето таксиметрови фирми я имат. Разбира се, че ще глобяват служителите си заради това, че те губят пари на компанията.

Глупости на търкалета.

# 113
Jizzlobber , говорех конкретно за оплакване от този проблем и то към хората, към които трябва.

Check Please, уау, на търкалета ли са верно? Мислех, че са на пръчици... или поне на квадратчета.

Ето един линк по темата: http://bnt.bg/bg/news/view/58325/mogat_li_taksitata_da_otkazvat_prevoz

Цитат:

Константин Улучев, мениджър продажби на фирма за таксиметров превоз:
- Нямат право да отказват курсове за прекалено къса дестинация.

Таксиметровият шофьор може да откаже превоз, само ако прецени, че е застрашена сигурността му, ако пътникът е пиян или ако иска да се качи в таксито с багаж или животно, които ще го замърсят. Според правилата шофьорът няма право и устно да се договаря за по-висока цена.

# 114
Кажи пак за глобите, че е интересно.  Mr. Green
Това за какво имат и нямат право да отказват вече го нищихме, по-назад даже постнах нормативния акт. Нямам навик да черпя информация от медиите за това кой какво има право.

# 115
Има неща, които ги има само в медиите. Има неща, които и там ги няма. И то съвсем умишлено. Неща, които засягат нашите права.
За глобите какво ти е интересно? Вече споделих личния си опит и това, което се случи и което ми казаха по телефона тогава. После и на съквартирантката ми се случи същото, отново е звънила, но в нейния случай таксиметровия шофьор е излязъл от колата да й се моли да не звъни, че не се били доразбрали, той щял да я закара...

# 116
"Jizzlobber , говорех конкретно за оплакване от този проблем и то към хората, към които трябва."

Е, само за точно този проблем ли глобяват? Пак казвам-обаждаме се най-редовно за Различни нарушения и некачествено обслужване. Не е сериозно да се наказва само отказ от курс, а то така излиза. Прекрасно знаем къде да подаваме оплакването-не ни е било един-два пъти. Mr. Green

Ама на теб са ти Казали, че са глобили Х със 100 лв или ти Знаеш това, защото са те поканили, уведомили писмено или друго? Защото те и на нас ни казват, че ще вземат Мерки и ни се извиняват, въпросът е каква е Реалната борба с това, под формата на санкции и доколко се поставят наистина санкции, след като поголовно хората се оплакват и все така си има катили...

# 117
Има неща, които ги има само в медиите. Има неща, които и там ги няма. И то съвсем умишлено. Неща, които засягат нашите права.

Shocked
 Joy Joy Joy

# 118
Преди няколко години  късно вечерта с приятел  се прибираме пеша, стигаме до Централна гара, но на него му става лошо. Казва ми, че не може да върви повече и решаваме до вкъщи(той живее близо  до затвора)да си поръчаме такси. Разговорът между мен и диспечерката:
Аз: Искам да поръчам такси.
Тя: От къде?
Аз: От Централна гара
Тя:До къде?
Аз: До Банишора до...
....тук тя ме прекъсва и с пренебрежителен тон ми заявява:
-„Офффф, ами просто пресечете улицата” – затваря ми.   Shocked

Лятото с приятеля ми се връщаме от море и в 5ч сутринта  отново сме на Централна гара. Още няма транспорт, натоварили сме се с багаж, а бързаме да се приберем, защото той след час трябва да е на работа.  Един таксиметров шофьор ни забелязва и със светнали очички ни пита трябва ли ни такси...
Ние: Да
Той: До къде?
Ние: До Фондови жилища...
Тук той започва да се хили гръмко, обръща се към останалите си колеги с въпроса”Чуваш ли ги тия?”  при което отново се обръща и най –нагло ни казва : „Ми вие сте си във Фондови жилища”   Imp  ...  Едвам удържах приятеля си... този рано, рано щеше да хапне бой.

# 119
От автогарата си ме караха редовно до Фондови жилища без проблем, както и от Ф.Ж. до автогарата.
За това от Централна гара набързо до автогарата и от там се качвате на първото ОК, от наредените пред входа, те мисля, че нямат право да откажат от там.

Общи условия

Активация на акаунт