Бременни мами 2013 от Пловдив има ли?

• 36 978
  • 518
  •   1
Отговори
# 450
/сега съм в 13/14 седмица/ - не знам цена, при кого и т.н.  

Час се записва по-рано.Не знам дали ще може сега да те вместят в графика.Цената на първата ФМ при Даскалов е 75 лв.При другите АГ та също е горе долу толкова.В Селена ФМ прави Стратиева
За втората ФМ си запиши час 2-3 седмици по-рано.100 лв е при Даскалов
БХС и аз не правих съвсем съзнателно

Само да допълня за ФМ и д-р Троянчев www.4dbebe.com - цената е 80-85 лв - отново дава диск, снимки и пр.
Часове и за двамата /и за Даскалов и за Троянчев/ съм запазвала 1 седмица по-рано .. т.е. не е чак толкова голям наплива колкото очаквах. При Троянчев часовете са по-скоро проформа. Дава ти ориентировъчен час, но отиваш и чакаш, защото за този час често има още 1-2 момичета.
аз ходох при Троянчев като се обадих за час ми дадоха за следващия ден ,не е имало никаквъв наплив като отидох нямаше никой ,но не съм доволна защото ми каза че му имало уж на бебето нещо ама не било нищо страшно само трябвало да отидем още един два пъти,вкара ми стрес голям само за едните снимки

# 451
Eli добре дошла Sunglasses Аз също ти препоръчвам д-р Даскалов за ФМ, но по принцип това си е моя лекар така че Rolling Eyes Има много добра апаратура и от доста време се занимава с това за разлика от повечето лекари, които напоследък взеха да се водят, че правят ФМ. Лично мнение не мога да ти дам точно за срининга, защото ми предстои след няколко седмици. Иначе час предполагам, че може да си запишеш за след 7-10 дни поне аз в последно време така си записвам, че ходя по-честитчко не знам дали отделят някакви специални часове за ФМ утре съм там и ще ги разпитам. Ти обаче си вече в последната седмица, в която препоръчват да се прави така, че ако ще ходиш действай. Може да се обадиш и да питаш дали е прекалено късно или няма проблем да отидеш още сега.
Ти с тоя лимит малко ме стресна, че тепърва ми предстои да ходя да се записвам и аз и то при непознат лекар. В какъв смисъл ти отказаха да те запишат нямат направления за изследвания ли? Не виждам причина да те заведе иначе, а и реално малко са те прекарали, защото имаш доста изследвания, които трябва да се направят до 12 г.с. и като те запишат на по-късен етап би трябвало да ти ги спестят.

# 452
Bling-a-ling може ли да ми дадеш тел. за връзка на Даскалов, аз днес звъня на този,който е в сайта да си запазя час за ФМ, но ми затвориха, не знам актуален ли е?

# 453
Bling-a-ling, привет! Simple Smile

И аз нямам представа за тези лимити - лекарката ме прегледа така или иначе, но каза че чисто документално ще ме запише от следващия месец. Нямам представа дали заради изследванията е този лимит, извини ми се и каза, че преди мен още няколко души са били върнали по същата причина. Аз казах, че документацията /писаниците/ не са ми толкова важни, стига да не изпусна някое изследване. Отговора беше, че няма за какво да се притеснявам, като се запиша, ще ми пуснат всички кръвни изследвания, не е късно за нищо. Лекарката допълни още, че "вчера дойде една жена в 6-ти месец, която за първи път посещава лекар във връзка с бременността, така че..."
БХС мислих, мислих и реших да пропусна - само статистика и излишни притеснения, според мен! А и тези фалшиви резултати...не знам. Така реших, а и видях и много други мами на моето мнение. Самата лекарка каза, че е по желание, както преценя. Четох някъде, че е добре да се прави при жени над 36г. или такива, при които има родова обремененост. Аз в момента съм на 34, но в нито един от двата рода няма проблеми. Освен това, при последния преглед лекарката ми каза, че всичко е при бебето е в норма,  нухална транслуценция е 1.55 - също в норма, и така... реших да прескоча. Simple Smile

Относно ФМ, писах вече, че втората е по-важна и достоверна /по информацията, която имам/, а и лекарката ми каза в началото, когато я питах "Рано е, прави се поне при достигане на 20-та седмица." Аз по времето на този разговор нямах представа, че някои жени си я правят 3 пъти и въобще не съм мислила за друг вариант. После чак четох из форумите, че се ходело на ранна ФМ /12-13г.с./, после към 20 г.с. и в края на бременността...
Така че, не съжалявам, мисля да си запиша час за ФМ при д-р Даскалов в скоро време, чета тук добри отзиви за него.
Днес съм на преглед при д-р Леви, ще ме запишат и т.н. Ако науча нещо ново, ще споделя.

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 13:47 от eli_as

# 454
Не знам странна работа е дано не те подведе. Според мен единствената причина да не те запише е, че сигурно са й изчерпани направленията за изследвания и не иска да я глобяват. Но си има изследвания, които са си само за първия триместър, а ти вече не си единствената опция е да те пиши други седмици. Всъщност не знам каква им е системата и дали следват стриктно правилата, къде са отразени седмиците и т.н. Предполагам има вратички за всичко. На мен зора ми е да се вредя до 12 гс и да ми пуснат изследване за антителата, че до тогава се прави за първи път иначе другите изследвания по сто пъти ги имам правени, но в крайна сметка щом се полагат защо да не ги направя пак.
За ФМ си прецени, но моя док лично е на мнение, че трябва да се правят всичките включително и първия, за да се създаде по-ясна картина после. Иначе и за БХС и аз честно казано съм вече против, защото напоследък имам много близки случаи с лоши резултати, направени амниоцинтези и никакъв лош резултат. Явно си е пълна статистика и не дават никаква ясна представа и само шашкат майките.

# 455
  • Пловдив
Според мен ще и пуснат нужните изследвания, макар и по-късно, аз имам голям страх от вземане на кръв примерно, и за ми вземат за БХС и за другите неща наведнъж, изчакахме 2 седмици , и после накуп....Е верно, доста кръв ми източиха, но нищо не са спестили.

# 456
Благородно ви "завиждам на страховете"  Rolling Eyes Какво да кажа като се налага всеки ден сама да си бия инжекции не съм и вярвала, че някога ще се наложи да стигна до там. За щастие нямам страхове от игли преди години бях болна и през ден посещавах лабораториите от тогава мисля превъзмогнах неприятното усещане. Последните години за съжаление ми се наложи многократно да ходя по изследвания за хормони и какво ли не и всеки път е голям цирк, че много трудно ми намират вените и понеже съм кльоща и рано сутрин съм по-бледа всеки път ме гледат с поглед "леле сега ще припадне"  Laughing Голям смях пада лошото е, че обикновено се прибирам с лошо пробита вена и си гледам синката две седмици след това. Утре пак съм на контрола за щитовидната и ще е касапница сигурно, както ми е разредена кръвта ще си искам предварително голямооо памуче Crazy Иначе този месец за съжаление май ще имам няколко боденета и няма да мога да ги комбинирам - утре едно, след като евентуално ми дадат от ЖК, че трябва да гоня срок за антителата и после за БСХ, че там ще ми взимат кръв при моя док. Ама какво да се прави... Наистина опитвайте да комбинирате изследванията, когато можете

# 457
Ето ме отново. Simple Smile

От вчера вече официално съм записана на ЖК при д-р Е. Леви, прегледа мина много добре, въпреки че този път имаше някакво струпване на хора и си почаках пред кабинета 40мин.  Laughing Дадоха ми талони за един куп изследвания /5-6/, даже не можах да разбера всички за какво са, но в понеделник сутрин отивам да ги направя. И стандартните - мерене, теглене /наддала съм 1, 400 кг от началото на бременността/  Thinking
Предния път като ходих /21.03/ бебето беше 4.5см, за това сега направо се ИЗУМИХ  Shocked, когато лекарката ми каза, че вече е 13 см от главата до дупето, а като цяло - над 16см!  Grinning В първия миг си помислих "Някаква грешка е...?!" - такова нарастване за 2 седмици...?! Много се радвам...макар че още ми е странно, все едно това не става в моето тяло... Не знам как е при вас.
Та, момичета, според Леви бебето се развива чудесно, сърдечните тонове също, казах й че окончателно се отказвам от БХС - тя  каза, че от наблюденията няма притеснения за детето и може да не го правя, щом искам.
Относно ФМ и споменах, че съм разбрала че се правели по 3 бр., тя се усмихна и ми каза че няма смисъл, добре е  да направя тази втората /към 20-тата седмица/, както съм решила. 

За сега това, чувставм се добре, всъщност аз почти не усетих че съм бременна до сега /да чукна на дърво!  Praynig/ - никакво гадене, повръщане и т.н., но едно нещо много ме мори....безсъние! Cry Не помня от кога не съм спала през цялата нощ - независимо дали лягам рано или по-късно, се събуждам към 2-2.15ч. и така...до 4-5ч.  Sad Пия по 1 валериан от време на време, но не винаги има ефект... Някой да се е справял с подобно нещо..?!   bouquet  Wink

# 458
    Здравей Ели, реших да се включа, макар че съм новобранска все още и не мога да ти дам съвет Simple Smile Реших все пак да споделя, аз съм в 6 г.с. Първия тест, които си направих три дни след закъснението на цикъла беше отрицателен, следващите два, които направих бяха с много бледа втора чертичка. Преди една седмица бях на АГ, гледаме с вагинален и се видя съвсем малка точица. И при мен няма гадене и повръщане, не ми се спи, дори вечер когато си лягам трудно заспивам. Но на това съм му намерила лек, пия една чаша чай с мед и лимон или чаша топло мляко и тогава ме унася.
    През нощта се събуждам и  трудно заспивам, докато не хапна нещо  или не пия нещо, само тогава чувствам лек дискомфорт в стомаха, затова хапвам нещо.
     Аз лично не бих ти препоръчала да пиеш валериан и каквото и да е успокоително за сън! Но все пак ти си знаеш най-добре Simple Smile

# 459
Eli честито ти записване;) Радвам се, че всичко е ок. Нормално е бебето да е толкова след 10 г.с. растежа е много динамичен и тепърва ще настъпват още промени Wink
Аз благополучно си направих контролата на ТСХ сутринта, не ми тече кръв дори вената не ми посиня учудващо. Мацките от лабораторията вече ме познават казах им, че тепърва ще се виждаме още по-често живот и здраве. Преди малко си видях резултата малко се покачил хормона сигурно ще ми повишат дозата, но ще видим чак във вторник. Сега ми трепери, че довечера съм на преглед дано всичко е наред.
Иначе и аз нямам никакви симптоми и от време на време се плаша. И аз имам леки проблеми с безсънието вечер заспивам, но сутрин се изцъклям по-рано. За сега не ми пречи денят ми е по-голям и като се чувствам наспана нямам никакъв проблем. Иначе нямам никакво гадене, апетит дори гърдите от дъжд на вятър ме болят. Имах много кофти виене на свят преди седмици, което ме уплаши, но се оказа, че е от утрогестана като го пия така, че повече няма да експериментирам и като не мога да го слагам някои пъти просто ще го пропускам. Явно просто ще съм късметлийка и няма да имам много странични ефекти пък може и занапред нещо да се промени. Нямам против достатъчно ми са лекарствата и страха, които си имам в изобилие.

# 460

От вчера вече официално съм записана на ЖК при д-р Е. Леви, прегледа мина много добре, въпреки че този път имаше някакво струпване на хора и си почаках пред кабинета 40мин.  Laughing
Само? Аз съм чакала над 2 часа, редовно влизах след час-час и половина чакане, защото освен записани за ЖК влизат и хора на тоя и оня. Сестрата е груба, надменна и по листовете, к ти дават на прегледа, не пише верните мерки.
Отношението на Леви е коректно и от нея нямам оплаквания, но това чакане ме съсипа и 2ри път няма да се запиша при нея.

# 461
  • Пловдив
Такова чакане беше и при Росен Петров.2008 г с Леви делиха кабинет в 4 то ДКЦ.Чакала съм и по 4 ри часа.Ако не беше заради болничния,бих си тръгнала.Сега съвсем съзнателно не съм при него.Иначе съвестно си следи бременните-всички изследвания,които се полагат по касата.Всеки месец ехограф без да взима пари.

# 462
И Леви съвестно пуска всички изследвания, но си вземаха пари за ехографа, касов бон не издаваха Wink.

# 463
Мамита аз ви оставям за известно време. Надявам се в някой момент пак да се наредя сред вас като чакаща мама дори и за 2015. Много късмет и безпроблемни бременности и раждания на всички желая Hug

# 464

От вчера вече официално съм записана на ЖК при д-р Е. Леви, прегледа мина много добре, въпреки че този път имаше някакво струпване на хора и си почаках пред кабинета 40мин.  Laughing
Само? Аз съм чакала над 2 часа, редовно влизах след час-час и половина чакане, защото освен записани за ЖК влизат и хора на тоя и оня. Сестрата е груба, надменна и по листовете, к ти дават на прегледа, не пише верните мерки.
Отношението на Леви е коректно и от нея нямам оплаквания, но това чакане ме съсипа и 2ри път няма да се запиша при нея.

newsm10 newsm10 newsm10

И аз си чаках всеки път поне час след записания ми час.Това вкарване на връзкари направо ме побъркваше  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт