365 тайни от моя живот

• 925 553
  • 9 020
  •   1
Отговори
# 4 185
Тя е мъничка ,но ми се струва много по пораснала от много лигли на нейната възраст.
Тези неща сама иска да ги прави.По ниските места затова нямам прах  Mr. Green Вади мокрите лърпи на бебе и започва.А в кухнята помага- носи прибори когато слагаме масата.
Установих че в дните когато не сядам на компютъра съм страхотна майка- с всичко се справям,а често оставам сама с двете деца,обръщам й внимание...всичко е супер.Но в такива дни се чувствам още по самотна.....контактите ми са сведени до минимум и все по-често имам чувството че съм забравена от света и нямам приятели.....затова съм тук,споделям,говоря,чета....
Объркана съм и не успявам да угодя и на себе си и на децата.....не подреждам приоритетите си правилно.

А и все по често се убеждавам че фанатизирането на майчинството оказва огромна роля в това да се чувствам подтисната и неудовлетворена от себе си. Всички са едва ли не перфектни- измислят на децата си игри,хранят ги здравословно,четат статии,кърмят по 5 години,компетентни са по всички въпроси  Tired ....
Умишлено си сложих това изречение в подписа.....да ми припомня всеки път кое е по важно .Дано успея

# 4 186
Така е, Муки, това е животът, живеем стресово! Но след време децата ще пораснат и ще имаме повече време за себе си. Дотогава "кради" каквото можеш. Защото, когато ти си спокойна, е по-добре и за децата. От мен  Hug

# 4 187
Моята тайна е свързана и с 1 която споделих тук.Старах ме да бъда майка и затова крия,че пия хапчета анти бебе

# 4 188
  • София
Обичам новото.Нов шал,нов парфюм,нова екскурзия,изненади.
Лошото е,че нищо ново не ми се случва и това ме потиска.Всеки ден едно и също.Еднообразие,което може да ме побърка.Имам нужда и от ново хоби.Абе нещо ново,което да ми повдигне духа.

# 4 189
Муки  Hug Не си сама.

Мисля си, че съм комформист. Това е почти като егоист.
Стресовите ситуации ме карат да полудявам, защото ми развалят комфорта.

# 4 190
Обичам новото.Нов шал,нов парфюм,нова екскурзия,изненади.
Лошото е,че нищо ново не ми се случва и това ме потиска.Всеки ден едно и също.Еднообразие,което може да ме побърка.Имам нужда и от ново хоби.Абе нещо ново,което да ми повдигне духа.

Виждам, че вече се коментира в темата, за това си позволявам да го направя и аз.

"Причинявай" си сама новостите и малките нещица Simple Smile Аз си купувам нови книги, нови парфюми, нови дрехи. Може да не са от най-скъпите, но ми доставят удоволствие. Виж, това с изненадите е друга работа. Но, предполагам, че има начин Simple Smile Миналият месец купих нови солници и известно време много им се радвах Simple Smile

# 4 191
  • София
Скрит текст:
Правя го,при всеки удобен случай.Относно скъпото,не ме блазни.Стига да ми харесваи да имам парички.

# 4 192
Изпитвам силна нетърпимост към едни свои роднини,които отпреди много харесвах.Лицемерието им,интригите и деленето на хората според интереса клати феса,са все по-прозрачни.

# 4 193
За пореден път се уверих, че колкото повече пари има някой, толкова лакомията му е по-голяма. С един такъв ми се налага да работя - сам той не може да се оправи, а на всичкото отгоре само се чуди как да ме прекара, не го издържам вече. Чудя се кога ли ще се изпусна и ще го навра под опашката на кучето..  ooooh!

# 4 194
Имам колега, който много се вълнува от текущите събития в държавата.
Влудява ме, като почне да чете на глас новинарските сайтове и да коментира ( това почти цял работен ден ).

# 4 195
Колко неща щях да си спестя,ако можех да върна времето назад.

# 4 196
Леле това е моята мъка - карам се на шестгодишното ми момиче за простотии, за това, че подскача в стаята вместо да ляга, затова, че не иска супа, която цяла вечер съм готвила, а яде солети и прочие. Вчера заспивах около 22.00h, душата ми направо спеше, а тя скача и не иска да ляга, добре че успях да се въздържа този път и да не я ошамаросам. Заспа към полунощ и аз след нея... И това е защото съм вечно изнервена. Направо до лудост  Shocked

Tired Де да беше само спането.....страх ме е че не й вдъхвам увереност,не я стимулирам да развива уменията си,не й осигурявам това от което има нужда,а това от което аз си мисля че има....... Не съм й приятел  Tired Най-често чува от мен "не ме занимавай,не ме включвай в игрите си,отивай си в стаята,..." До такава степен съм я трвмирала,че започва да реве преди да съм й се скарала.......изнервена до лудост е нищо в сравнение със състоянията ми. А като се погледна от страни все едно виждам майка ми.....същите думи,същото изражение,ръмжеше ми на мен по същия начин,а аз се свивах в ъгъла точно както тя сега  Cry
А баща й...явно и той има страх от мен...вместо да ме освести,да ми забие два шамара и да се взема в ръце......започва да й се кара само като чуе че й аз се карам,дори без да знае защо......мъчи се да не ме разочарова ли.... травмирала съм всички вкъщи....ужасно чудовище съм  Cry
Чета книги,чета теми тук,старая се....имаме страхотни дни,но когато се случи един такъв лош ден разваля всичко. Ходих на психолог преди две години,но май не обясних какво точно ми се случва и ме включиха в някаква група за терапия с такива луди че ми се зави свят и избягах моментално.Не съм луда.....просто изтощена и изнервена  Cry

И аз я възпитавах строго така, както и мен са ме възпитавали и го мислех за правилно. Това продължи до момента, когато попаднах на работа сред много агресивни деца, повечето , от които роми. До тогава не бях виждала такова чудо.Страшна арогантност, грубост, диващина. Бореха се като зверове, но не отстъпваха. Тогава аз си помислих за какви незначителни и маловажни неща всекидневно се карах на детенцето си, а то колко е кротко и добро в сравнение с тези. Попитах се защо го осакатявам, защо го лишавам от защитните му сили? Какво ще направи то утре, ако застане срещу тях? Това много ми помогна в по-нататъшното ми отношение и възпитание.

# 4 197

Tired
Цитат
Де да беше само спането.....страх ме е че не й вдъхвам увереност,не я стимулирам да развива уменията си,не й осигурявам това от което има нужда,а това от което аз си мисля че има....... Не съм й приятел  Tired Най-често чува от мен "не ме занимавай,не ме включвай в игрите си,отивай си в стаята,..." До такава степен съм я трвмирала,че започва да реве преди да съм й се скарала.......изнервена до лудост е нищо в сравнение със състоянията ми. А като се погледна от страни все едно виждам майка ми.....същите думи,същото изражение,ръмжеше ми на мен по същия начин,а аз се свивах в ъгъла точно както тя сега  Cry
А баща й...явно и той има страх от мен...вместо да ме освести,да ми забие два шамара и да се взема в ръце......започва да й се кара само като чуе че й аз се карам,дори без да знае защо......мъчи се да не ме разочарова ли.... травмирала съм всички вкъщи....ужасно чудовище съм  Cry
Чета книги,чета теми тук,старая се....имаме страхотни дни,но когато се случи един такъв лош ден разваля всичко.
+1 Оф а как искам да не съм такава и все си обещавам да се променя и да бъда по-добра майка

# 4 198
Плаках на последния епизод на "Приятели".

# 4 199
Понякога си водя мислени разговори с него.
И от всеки друг мога да запазя тайна, от него - не. Докато не му кажа какво ми се върти из главата, ме човърка отвътре. Преди време една приятелска двойка ми бяха казали "По-добре не споделяй на единия от двамата нещо, което не искаш другия да знае, защото си казваме всичко, както за нас, така и за всеки друг". Тогава ми се стори странно чак пък такова нещо, но едва сега му разбрах смисъла.

Общи условия

Активация на акаунт