365 тайни от моя живот

• 925 151
  • 9 020
  •   1
Отговори
# 5 850
  • Сопот, Пловдив
Не  вярвам, че чужда душа или тяло ще пострада, заради моите страхове. Моето емоционално състояние се отнася до мен и само аз съм тази, която ще носи последствията от усещанията си. Другото за мен е е нелогично, както са ми нелогични и всякакви теории за родова карма, за мен няма как децата да бъдат отговорни за греховете на родителите си, всяка душа чертае своя собствен път, изкупуваме само нашите грешки, не и чуждите.
През цялата бременност бях убедена, че ще имам най-здравото дете и ще минем без сериозни здравословни проблеми. Първите два месеца нямаше и помен от здравословен проблем, наддаваше, развиваше се според очакваното за възрастта. на втоиря месец  влязохме в болница, заради проблем който се появи от нищото и за който не съм се и замисляла, че може да се случи на двумесечно бебе, камо ли на моето дете. Обратно  на Блу, въобще не мога да видя къде в цялата ситуация моя страх е изиграл роля за това разболяване, защото въобще не съм изпитвала такъв до онзи момент..

# 5 851
Чувствам се щастлива и "олекотена"!   Blush

# 5 852
  • София
Дъщеря ми има киста в окото, която не винаги се забелязва от околните. Вчера за първи път едно дете я попита какво ѝ е на окото, а аз замръзнах, осъзнавайки, че до сега не сме разговаряли на тази тема и вероятно не знае какво да отговори. Не мога да измисля какво и как точно да ѝ кажа, така че да не я подтисне по някакъв начин и да е спокойна следващия път когато я  попитат.

# 5 853
Дъщеря ми се роди с лек козметичен проблем. С прибирането у нас от родилното започнах да се ровя и да чета за него. Гледах страшни снимки и се успокоявах, че при моето дете проблема е лек. Но, разбира се, бях много притеснена, много рев изревах, не можех да се отпусна и да се радвам на бебето си, а дори нямах представа какво ме очаква. Е, не си мислех много лошо, но нещата започнаха да се влошават, влошават.... Започнахме лечение след консултации с различни специалисти, сега вече има по-щадящ вариант, но преди 3 години нямаще информация за него. Нещата вече са много по-добре, но още години ще минат докато /и ако/ се оправи напълно. Питала съм се дали не предизвиках всичко аз, със моите страхове. Надявам се, че не е така. Опитвам се да вярвам, че ще се оправи напълно.

Blu, много добре те разбирам. И аз преминах през подобно преживяване  Hug

# 5 854
  • Terra incognita
На 26 съм, а се страхувам неистово от паяци. Видя ли из къщи някоя от тия гадинки, започвам да пищя като малко момиченце и викам някой да го убие, а пък аз се затварям в другата стая, да не би случайно да скочи върху мен.Много се страхувам, не е лигавщина, а реална фобия, получавам сърцебиене, препотявам се, често дори плача като бебе.......

# 5 855
Имам фобия от птици. Ужасно ме е страх!

# 5 856
  • София
Скрит текст:
Децата боледуват от страховете на родителите си.Емоционално силно са обвързани с тях.

Скрит текст:
Това са такива глупости, невероятни. Ако вярваш в подобно нещо ти пожелавам никога никой от теб да не се разболява и умира, защото вината, която ще изпиташ ще е потрес.
За да не пиша фермани ето ти http://boyanalambert.blogspot.com/2012/12/blog-post.html (некомерсиален е блога)

# 5 857
Geraldine,
Скрит текст:
моето дете си знае, че има нещо. Ако крия и говоря със заобикалки, вероятността да й се насади комплекс ми се струва по-голяма. А то и не е нещо, което може да се скрие. Не знам тепърва като почне да се осъзнава как ще е. Не искам да се чувства по-различна, то не я прави такава.
Дано намериш подходящите думи за твоето дете.  Hug

Mala femmena,  Hug

# 5 858
  • София
Като сме на вълна фобии. Аз имам фобия от влечуги. Само при мъсълта за тях и се разтрепервам. Хем ме е страх, хем ме е гнус, просто не мога да опиша чувството. Имаме приятел с някакъв гущер (забравих как точно им е наименованието) - нищо не е в състояние да ме накара да отида у тях. Откъде да знам дали няма да ми го метне това гнусище, а аз ще припадна на секундата...

# 5 859
Всеки разбира подтекста според собствените си познания и желания.За това хората не се разбират.

# 5 860
  • Сопот, Пловдив
Сосче, просто от моя гледна точка ще кажа, че дори е донякъде жестоко, на и без това притеснените майки на болни деца, които правят всичко по силите си за оздравяването им, да им се вменява вина, че болестта на децата им се дължи най-вече на тяхната емоционална несигурност. Дори да има капка истина в това, което казваш, смятам че вкараването на подобна идея в главата на родителите ще доведе до дори още по-сериозни емоционални терзания, отколкто са имали преди това.

За да не е офтопик - фобията която имам дори не мога да я изрека на глас, дори ме е страх да коментирам каквото и да е около нея.

# 5 861
Като сме на вълна фобии. Аз имам фобия от влечуги. Само при мъсълта за тях и се разтрепервам. Хем ме е страх, хем ме е гнус, просто не мога да опиша чувството. Имаме приятел с някакъв гущер (забравих как точно им е наименованието) - нищо не е в състояние да ме накара да отида у тях. Откъде да знам дали няма да ми го метне това гнусище, а аз ще припадна на секундата...

Същото!!! Едно към едно! Просто полудявам от обзелото ме чувство при споменаване само дори на думата "влечуго". С годините имам малък напредък в преодоляване на страха си от тези гадини, преди не можех дори на картинка да ги гледам, нещо ме жегваше и даже не можех да спя, ако през деня съм съзряла някоя картинка с изтипосано такова на нея. Не гледах и филми в които има змии, не можех да си гледам любимите научно-популярни филми, защото все ме беше страх да не дадат някое такова гадно създание. С времето вече мога да гледам картинки или филми с такива гадини, но пак ме бодва това неприятно усещане. Отвратително е!!! ooooh!

Скрит текст:
ПП В УЧЕБНИКА ПО ГЕОГРАФИЯ ЗА 7МИ ИЛИ 6ТИ КЛАС ЛИ БЕШЕ ИМАШЕ ЕДНА КАРТИНКА НА КОБРА, НЕ МОЖЕХ ДА СИ НАУЧА УРОКА КАТО ЗНАЕХ, ЧЕ ОНОВА НЕЩО Е ТАМ, БЯХ СЛОЖИЛА ЕДНА ЛЕПЕНКА ДА НЕ ВИЖДАМ КАРТИНКАТА И ПАК КАТО ЗНАЕХ КАКВО ИМА ПОД ЛЕПЕНКАТА И НАСТРЪХВАХ.

# 5 862
Карам се на дъщеря ми,която е на 6 за всевъзможни глупости...май понякога забравям ,че е дете и изисквам от нея да се държи ,като възрастен Sadпосле толкова ме е яд на мен, че ми иде да се  напердаша.май съм пълен провал ,като майка.....не се понасям .....

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 23:25 от Biserka_a

# 5 863
и аз така.
майка съм само от два месеца, а съм по зле и от циганките. от страх за себе си, не мога да се порадвам на дъщеря си.

# 5 864
  • Сопот, Пловдив
Понякога, макар и рядко, съм ужасна параноичка в отношенията си с хората, нагласям си два-три факта един с друг и решавам, без да съм сигурна, че някой е решил да ме пренебрегне, излъже, подразни и тем подобни. Предполагам е от твъде многото анализиране, в което се впускам понякога.

Общи условия

Активация на акаунт