Качихте ли килограми, след като отказахте цигарите?

• 5 511
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
Спрях ги преди 5-6 години. Преди това пушех около 10години. Качих за тези 5 години около 10 кг. Преди бях доста кльощава и сега си се харесвам повече. Иначе е известно, че никотинът ускорява метаболизма и дори, когато пушим изгаряме калории. Ето тук повече подробности: http://www.bulgaria-news.bg/category/exclusive/outframe/article/post4569.html

# 31
Не съм вярвала и, че така ще се радвам на забраната за пушене по заведенията, това също много помага ако не да спрат, да се намалят драстично цигарите.

То това е идеята на тази забрана, наред с вторичния дим.

# 32
  • UK/София

В момента в който спрях цигарите започнах строга диета с много движение.Свалих 30кг. и за това съм повече от убедена, че не се напълнява когато човек спре цигарите.

# 33
Като спрях цигарите, увеличих приема на течности (вода и чай), гледах винаги да имам под ръка моркови или краставици; когато ми се доядеше нещо сладко, хапвах стафиди или сушени плодове (сини сливи, кайсии). Отделно увеличих ходенето пеша. Преди това ходех по 2-3 км дневно, като ги спрях ги вдигнах на 5.
С диети и активни упражнения не мога да се занимавам, защото не съм такъв тип.

Резултатът: не пуша от 3 години, теглото ми е плюс/минус 1 кг, в зависимост от сезона.

# 34
# 35
Спрях ги в началото на 2009, в продължение на 15 години пушех по 1 - 1,5 кутии дневно. Качих 2 кг, после едно дете, после второ дете, връщах си и двата пъти килограмите от преди бременностите, обаче тези мизерни 2 кг още си стоят  Twisted Evil Сега се боря с тях.

# 36
  • София
Спрях да пуша когато забременях. Качих 40 кила с бебетата, 10 оставих в болницата. Не знам колко щях да кача, ако бях пушила по време на бременността. Но пък знам, че пропуших активно след като спрях да кърмя и не свалих от това Simple Smile

# 37
Да, качих килограми, но после ги свалих с намаляване на количеството храна и малко спорт. Когато спрях да пуша усетих желание за повече движение и страхотна лекота. Така че, моето лекарство е движение, спорт и танци. Продължих да пия кафе и алкохол и никак не ми липсват смърдящите никотинови пръчици. Присъединявам се към момичетата, които са писали, че спирането на цигарите е най-хубавото нещо, което са правили за себе си. Чувствам се точно така и аз!

Peace

# 38
  • Ямбол
Качвам, но няколко килограма отгоре са в пъти по-маловажни от отровата и зависимостта.

# 39
И аз качих и двата пъти, но сега определено е от една страна, защото се успокоих, а от друга, защото приемам хормони, които допринасят допълнително.

# 40
Аз толкова се надявах да кача някое килце с отказването на цигарките, но не стана...  Стискам палци на на всички пушачи които се стремят да откажат цигарите, не се отказвайте тялото ще ви се отблагодари след време, промяната е на лице : кожата, ноктите, косата, повече енергия, чувството че не сте зависими от нещо което ви вреди е страхотно... нека килограмите не ви притесняват

Последна редакция: нд, 16 дек 2012, 21:08 от бамбини

# 41
  • Tам през Атлантическия океан
Качвам, но няколко килограма отгоре са в пъти по-маловажни от отровата и зависимостта.
Peace

Лично аз не качих  Grinning
всъщност качих защото забременях   Hug

# 42
  • София
Не мога да преценя, тъй като ги спрях като забременях с първото ми дете, отделно спрях и народните танци, та качих 19 кг.
Но определено сега по-трудно ходя до тоалетна, имам много затегнат стомах. А и сега с втората бременност е направо ад.

# 43
  • В заешката дупка
Не, не качих. Спрях ги от раз. След около 9-10 годишна много силна дружба с тях.

# 44
Забременях и веднага ги спрях... Качих 20 кг. след като родих още 8 навъртях... успях да сваля 10 кг... но 18 продължават да си ме мъчат... Може и да е от годинките...и метаболизма, защото с първите нямах такъв проблем... Качвах свалях без да се замислям  Peace

Общи условия

Активация на акаунт