Математически турнири - 19

• 84 983
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Сега се загледах в класацията на код и видях, че липсва резултата на едно дете от 4 клас от Св.София, което има 54 т. Върнах се на класацията на СМБ и видях, че й е сбъркано името. Вярно е само първото име.

# 511
И все пак, искам да се подготви. Знам, че нямат общо - нито като трудност, нито като формат, но би било хубаво да има опит - така ще свикне и няма да й е толкова притеснено на изпитите. Освен това, тя настоява да отиде. Щом иска - нека, не виждам чак толкова пък лошо, само че не знам как да стане записването нито на пролетното математическо състезание, нито на европейското кенгуру по математика. Затова и питам.

Най-напред -Весела Коледа на всички с пожелание за много здраве, късмет и успехи на математическия тепих.

anince_benince, Европейското кенгуру и Пролетните математически състезания се организират от министерството и от съюза на математиците (СМБ). В София информация за записването за участие в тези състезания може да намериш на сайта на РИО-то, на плакатите в математическата гимназия и в СМБ. Тази информация е налична около 2 седмици преди самото състезание. Предполагам, че същото важи и за Пловдив.

Здравейте. Честито Рождество Христово и на вас.
Току-що разбрах, че (със сигурност) за Пловдив инфо може да се намери в "пловдивското" МГ (т.е. "ОМГ"), така че ще следя там.
Относно сайта на РИО-Пловдив - разрових се из архива, но така и не намерих съобщения за дадените турнири, така че явно ще трябва да се следи в сайта на МГ-то.

А нали записването също става там? (Питам, за да съм напълно сигурна)

И още един въпрос, забелязах, че в календарния план на мат. турнири, там, където са отбелязани Зимните национални математически състезания, пише датата на турнира само на "8-12 кл." - т.е. само за гимназистите ли са били? Или просто има грешка?

# 512
Националното класиране на "Иван Салабашев": http://www.math.bas.bg/salabashev/htm/results.htm

Първенците и при 8-ми, и при 9-ти клас са с резултат над 30 точки при мах 30  ooooh!
Все пак са успели да смесят двата вида оценяване при злополучните 8-9 клас  Mr. Green

Смесили са не само двата вида оценяване, а и класовете (в 8-ми клас виждам имена на деветокласници), което е малък проблем в сравнение с точкуването  Mr. Green.

А в класирането за 10-12 клас СМГ липсва... Има нещо гнило в Дания  Confused

Явно не е само Дания.
Класирането за 7-ми клас прилича на Евростар мания.
БГ Math Мами, знаете ли къде са се явили децата от ЧСОУ Евростар?
В 125, 107, НПМГ, ПЧМГ, СМГ или в други градове?
Не мога да открия нито тях, нито резултатите им...  newsm78

# 513
  • София
А знаете ли кои места се награждават на "Иван Салабашев"? До трето или повече?

# 514
СМБ са публикували списъка с наградените от КМС.
http://iztok-smb.hit.bg/Nagradenip.htm

Честито Simple Smile)))

# 515
  • София
СМБ са публикували списъка с наградените от КМС.
http://iztok-smb.hit.bg/Nagradenip.htm
Честито Simple Smile)))
Подобно.  Wink
На Салабашев награждават само до трето място.
БГ Math Мами, знаете ли къде са се явили децата от ЧСОУ Евростар?
В 125, 107, НПМГ, ПЧМГ, СМГ или в други градове?
Не мога да открия нито тях, нито резултатите им...  newsm78
Децата  от Евростар може и да не са се явявали. На ЧХ не бяха.

# 516
А как тогава са в класацията?  newsm78

# 517
  • София

Благодаря! Понеже имахме грамота мин. година, а беше по-назад в класирането, та се чудех.

# 518
  • София

Благодаря! Понеже имахме грамота мин. година, а беше по-назад в класирането, та се чудех.
Да не е била от училището?
А как тогава са в класацията?  newsm78
Аз не съм ги видяла в класирането на ЧХ.Само на СМТ. Но може и да бъркам.

# 519
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
А как се изкарват 52 точки в пети клас на Салабашев ??? Както каза моят син числото трябва да се дели на три!!!! ooooh!

# 520
А как се изкарват 52 точки в пети клас на Салабашев ??? Както каза моят син числото трябва да се дели на три!!!! ooooh!
Така е! Не е възможно да се изкарат 52 точки. Няма такава комбинация, ако за верен отговор се дават по 3 или 6 точки.  Naughty

# 521
  • София
Има също така и едни 20 точки в трети клас. Аз още преди го бях забелязала, на класирането на явилите се в НПМГ, ама все си мислех, че ще си го видят и оправят.

# 522
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Да, ама 52 точки в пети клас е четвърто място, което за този турнир е много добро класиране и около 10 други деца с 51 точки, където сме и ние оставаме на пето място. Опитвам се да бъда над тези неща, но не мога , защото всички много добре знаем колко труд коства  на децата ни , целият този математически маратон.

# 523
  • София
Да, ама 52 точки в пети клас е четвърто място, което за този турнир е много добро класиране и около 10 други деца с 51 точки, където сме и ние оставаме на пето място. Опитвам се да бъда над тези неща, но не мога , защото всички много добре знаем колко труд коства  на децата ни , целият този математически маратон.
Да, наистина е различно Защо не се свържете с организаторите и не попитате? Явно е грешка.

# 524

Гледай по-философски на нещата. Я виж какво е положението в 9 клас - най-изявените математици на випуска са "откъснати" с огромна разлика от момиче, което иначе не ми е известно.

Общи условия

Активация на акаунт