Математически турнири - 19

• 84 903
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • София
СМБ са публикували списъка с наградените от КМС.
http://iztok-smb.hit.bg/Nagradenip.htm

# 496
  • софия
Имам едно питане ,че нещо не мога да разбера.Синът ми се явява на първият кръг на  олимпиадата  по математика.Бяха ги записали от тяхното училище в 125то.С нас се яви бивш съученик на синът ми и заедно бяха на нея.От нашето училище са дали класирането и ние отиваме на вторият кръг  Peace за което си отдъхнах   Grinning нали ни трябва за СМГ.Мисълта ми е другото детенце незнае майка му къде да провери колко точки има.Ще има ли изнесени официални резултати някъде защото тя е чела че до 27.12.12 трябва да се подадът официални заявки от училищата кои дечица ще се явяват на 2 кръг.То не е към нашето училище ,а няма кой да подаде от негово име ако е изкарало класирането.Извинявам се ако съм го обяснила объркано,надявам се да разберете питането ми.

# 497
Тъй като срокът на линка, който бях дала е изтекъл, а получавам запитвания на лични как могат да се видят резултатите в 125-то СОУ от състезанието "Иван Салабашев", ще активирам  нов, безсрочен линк за достъп.

http://dox.bg/files/dw?a=5d8e80e93f

# 498
 newsm78
Здравейте, помощ, дайте информация за състезанието  Роман Хайнацки в Ямбол- формат на състезанието, задачи за 4 клас.  Токущо ни  поканиха, но нищо повече.

# 499
Загледах бургаската страница за IMC.
Някой ще ме ориентира ли?
Има дадени примерни задачи от минали години.

Те са за IWYMIC, TEMIC, EMIC, PEMIC, INEMIC, HEMIC, KEMIC, TAIMC

Какво означават съкращенията и най-вече - как се разбира кои задачи за коя дивизия / клас са?

Би следвало да има 2 дивизии? 4-6-ти клас и 7-8 клас?

Това например, задачи за кого са? Трябва ли да ги давам на петиокласника за запълване на времето?
http://bimc2013.org/problems/2001-IWYMIC-Individual.pdf

За малките - до 13.5г - са всички EMIC (Elementary Mathematics International Contest) състезания. Понякога организаторите слагат буквичка (и) отпред, за да покажат страната, където се е провело състезанието - например PEMIC е проведено във Филипините, TEMIC - Тайван и т.н.

Извинете, но от къде се подготвяте за тези състезания? В училищата ли, индивидуално ли, по математически кръжоци ли ...
Все пак са на английски и се чудя дали има специализирани места за подготовка?

# 500
Здравейте.
Търси се информация за състезанието "Европейско кенгуру" по математика - т.е. в какъв формат е, кога се провежда и как става записването.

Също така, търсим и повече информация за Есенна, Зимна и Пролетна олимпиади по математика.

Предварително благодарим.

Последна редакция: ср, 26 дек 2012, 20:38 от anince_benince

# 501
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Здравейте.
Търси се информация за състезанието "Европейско кенгуру" по математика - т.е. в какъв формат е, кога се провежда и как става записването.

Също така, търсим и повече информация за Есенна, Зимна и Пролетна олимпиади по математика.

Ако отворите началната страница на математически турнири ще видите информация за всичките състезания, даден подробно от Дидева- жената -стожер на този сайт!!!! Hug

Отворете календарен план и ще видите кое състезание кога е и за каква възрастова група е!

# 502
Здравейте.

Ако отворите началната страница на математически турнири ще видите информация за всичките състезания, даден подробно от Дидева- жената -стожер на този сайт!!!! Hug

Отворете календарен план и ще видите кое състезание кога е и за каква възрастова група е!

Здравейте.

Благодаря за инфото, беше много полезно. Hug
Иначе идеята ми беше основно да науча как става записването, защото в училището на дъщеря ми никоя година не съобщават за тях. Да не би само частни фирми за уроци да предлагат записване (защото съученици на дъщеря ми, които ходят всеки ден на курсове, винаги са в списъците на участниците в тези състезания), или това няма значение? Просто не знам къде да ида да я запиша, или къде да й кажа да иде да се запише, пък е 7-ми клас, все пак годината е трудна и има изпити, така че няма да е зле да отиде и на тези състезания.  newsm78

# 503

пък е 7-ми клас, все пак годината е трудна и има изпити, така че няма да е зле да отиде и на тези състезания.  newsm78

Точно седми клас не е времето тепърва да започва да ходи по състезания. Задачите от състезанията нямат нищо общо със задачите за изпитите за влизане в гимназии и изобщо не са форма на подготовка за тези изпити. Нека си се готви за кандидатстване и да не се разконцентрира с такива състезания.

# 504

пък е 7-ми клас, все пак годината е трудна и има изпити, така че няма да е зле да отиде и на тези състезания.  newsm78

Точно седми клас не е времето тепърва да започва да ходи по състезания. Задачите от състезанията нямат нищо общо със задачите за изпитите за влизане в гимназии и изобщо не са форма на подготовка за тези изпити. Нека си се готви за кандидатстване и да не се разконцентрира с такива състезания.

И все пак, искам да се подготви. Знам, че нямат общо - нито като трудност, нито като формат, но би било хубаво да има опит - така ще свикне и няма да й е толкова притеснено на изпитите. Освен това, тя настоява да отиде. Щом иска - нека, не виждам чак толкова пък лошо, само че не знам как да стане записването нито на пролетното математическо състезание, нито на европейското кенгуру по математика. Затова и питам.

# 505
И все пак, искам да се подготви. Знам, че нямат общо - нито като трудност, нито като формат, но би било хубаво да има опит - така ще свикне и няма да й е толкова притеснено на изпитите. Освен това, тя настоява да отиде. Щом иска - нека, не виждам чак толкова пък лошо, само че не знам как да стане записването нито на пролетното математическо състезание, нито на европейското кенгуру по математика. Затова и питам.

Най-напред -Весела Коледа на всички с пожелание за много здраве, късмет и успехи на математическия тепих.

anince_benince, Европейското кенгуру и Пролетните математически състезания се организират от министерството и от съюза на математиците (СМБ). В София информация за записването за участие в тези състезания може да намериш на сайта на РИО-то, на плакатите в математическата гимназия и в СМБ. Тази информация е налична около 2 седмици преди самото състезание. Предполагам, че същото важи и за Пловдив.

# 506
  • София
Националното класиране на "Иван Салабашев": http://www.math.bas.bg/salabashev/htm/results.htm

# 507
  • София
Националното класиране на "Иван Салабашев": http://www.math.bas.bg/salabashev/htm/results.htm

Първенците и при 8-ми, и при 9-ти клас са с резултат над 30 точки при мах 30  ooooh!
Все пак са успели да смесят двата вида оценяване при злополучните 8-9 клас  Mr. Green

# 508

Първенците и при 8-ми, и при 9-ти клас са с резултат над 30 точки при мах 30  ooooh!
Все пак са успели да смесят двата вида оценяване при злополучните 8-9 клас  Mr. Green

Смесили са не само двата вида оценяване, а и класовете (в 8-ми клас виждам имена на деветокласници), което е малък проблем в сравнение с точкуването  Mr. Green.

А в класирането за 10-12 клас СМГ липсва... Има нещо гнило в Дания  Confused

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 09:14 от Obsolete

# 509

Всички резултати от Салабашев са въведени в рейтинга 4-6-ти клас, София.
Може да се каже, че имаме окончателно класиране за полусезона Simple Smile

http://alekdimitrov.com/20122013/default.asp

Общи условия

Активация на акаунт