Математически турнири - 19

• 84 788
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Моята информация е обратна на Дани, черните са втори, червените - първи, което всъщност според мен няма никакво значение - важното е че са си изкарали супер и по прясна(току що) информация от щерката изобщо не им се тръгва.

# 631
Моята информация е обратна на Дани, черните са втори, червените - първи, което всъщност според мен няма никакво значение - важното е че са си изкарали супер и по прясна(току що) информация от щерката изобщо не им се тръгва.

Мерси много за информацията и уточнението! Права си! Аз съм объркала отбора на сина ми. Бил в червените, които взели първо място. А в черните с капитан синът на mst (поне по разкази на сина ми) са били на 2 място (били супер силни). Оплетох цветовете - ужас и съжалявам!
Определено са изкарали супер! Сега пътуват към София. Пътят бил чист.

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 10:03 от Danybon

# 632
  • Варна.
Моля да ми отговорите в кой клас децата започват да решават "забавни задачи" от типа:
Риба и половина струват лев и половина. Колко струват 5 риби?
Бор е висок 20м. Охлюв се изкачва всеки ден по 2м нагоре, а всяка нощ слиза по 1м надолу. За колко дни охлювът ще се изкачи на върха на бора?

Задачи от този тип давани ли са на състезания или децата само за забавление ги решават.
Благодаря!

# 633
Може ли някой да ми даде алгоритъм, подходящ за третокласник, за решаване на последната задача оттук - http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/08/KENGURU_2012_3-4_klas.pdf

Постигнатите победи са максимално 26 защото 27 * 3 е 81.
а)При постигнати  26 победи отбора е събрал 78 точки. За да станат 80 трябва да има 2 равни мача (80-78). Загубите остават 38 - 26 - 2 = 10
б)При 25 победи отбора е събрал 75 точки. За да имаобщо 80 трябва да е постигнал 5 равни мача (80-75), тогава загубите са 38 - 25 - 5 = 8
в)При 24 победи отбора е събрал 72 точки. За да има общо 80 трябва да е постигнал 8 равни мача (80-72). При този случай загубите са 38 - 24 - 8 = 6
Вижда се че когато победите намалват,   загубите също намалят от което следва че максимен брой загуби се постигат при максимален брой победи което е а).
Отг: 10.
(може и таблично [точки, победи, равни -> загуби]  - така ги учат за да виждат по-добре нещата)

# 634
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Моля да ми отговорите в кой клас децата започват да решават "забавни задачи" от типа:
Бор е висок 20м. Охлюв се изкачва всеки ден по 2м нагоре, а всяка нощ слиза по 1м надолу. За колко дни охлювът ще се изкачи на върха на бора?

Задачи от този тип давани ли са на състезания или децата само за забавление ги решават.
Благодаря!
Подобни се дават още в първи клас, даже доста по-усложнени.

# 635
  • София
Може ли някой да ми даде алгоритъм, подходящ за третокласник, за решаване на последната задача оттук - http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/08/KENGURU_2012_3-4_klas.pdf

Постигнатите победи са максимално 26 защото 27 * 3 е 81.
а)При постигнати  26 победи отбора е събрал 78 точки. За да станат 80 трябва да има 2 равни мача (80-78). Загубите остават 38 - 26 - 2 = 10
б)При 25 победи отбора е събрал 75 точки. За да имаобщо 80 трябва да е постигнал 5 равни мача (80-75), тогава загубите са 38 - 25 - 5 = 8
в)При 24 победи отбора е събрал 72 точки. За да има общо 80 трябва да е постигнал 8 равни мача (80-72). При този случай загубите са 38 - 24 - 8 = 6
Вижда се че когато победите намалват,   загубите също намалят от което следва че максимен брой загуби се постигат при максимален брой победи което е а).
Отг: 10.
(може и таблично [точки, победи, равни -> загуби]  - така ги учат за да виждат по-добре нещата)

Много ти благодаря!   bouquet

# 636
  • Варна.

Благодаря!
Подобни се дават още в първи клас, даже доста по-усложнени.

Благодаря за бързия отговор.

# 637
  • София
Мога ли от някъде да сваля задачите за 1 клас от 14 софийски мат. турнир?

# 638
Моля, ако някой може да ми каже: къде мога да намеря задачи за 7 клас за състезанието "Роман Хайнацки"? Линка даден миналата година от Дидева сега не се отваря. Confused

# 639
Може ли някой да качи задачите от 14 математически турнир от 17 ноември за 4 клас.
е-mail-a mi e evateodosieva@abv.bg

Благодаря предварително,

# 640
Може ли някой да качи задачите от 14 математически турнир от 17 ноември за 4 клас.
е-mail-a mi e evateodosieva@abv.bg

Благодаря предварително,
Задачите са качени отдавна в същата тема, ама друго си е да ги търси някой друг
http://dox.abv.bg/files/dw?a=9c0d98c1a7

# 641
Моля, ако някой може да ми каже: къде мога да намеря задачи за 7 клас за състезанието "Роман Хайнацки"? Линка даден миналата година от Дидева сега не се отваря. Confused
На първа страница в линковете, които е дала Дидева, може да се намерят (в сайта на Божидар).

# 642
  • София
Аз пък издирвам задачите /заедно с решенията, разбира се/ за 5-ти клас от областния кръг на олимпиадата по математика за 2013 година  Joy
 Ще съм много благодарна ако някой ги качи  Mr. Green

# 643
Аз пък издирвам задачите /заедно с решенията, разбира се/ за 5-ти клас от областния кръг на олимпиадата по математика за 2013 година. Ще съм много благодарна ако някой ги качи  Mr. Green
За коя година? Thinking

# 644
  • София
Аз пък издирвам задачите /заедно с решенията, разбира се/ за 5-ти клас от областния кръг на олимпиадата по математика за 2013 година. Ще съм много благодарна ако някой ги качи  Mr. Green
За коя година? Thinking

2013  Joy Mr. Green Joy
Гледам, тук всички питат, та реших и аз  Wink

Общи условия

Активация на акаунт