Таня: "Тягостно е, че МК е избрал точно такъв образ на майката, защото заради мъката й на човек му е някак неудобно да я съди. Но екранните факти са си факти. А и образът й, не се съмнявам, е правдоподобен."
Не е само този образ на майката, на него е противопоставен образа на Мелахат, която също е загубила син, а още и внук. Виждаме, че тя е съхранила своята човечност и доброта. Разбира болката на всеки от семейството и гледа с каквото може да помогне.
Таня, наистина е неудобно да съдим в такъв момент, която и да е майка, но Нермин дотук е от глвно действащите лица, та няма как. Действието се развива така /в Авджиоглу/, главно заради нея.
Съгласна съм с теб, че Нермин не е добър човек и при такова изпитание това проличава. Но към това е прибавено и неуважението на Ниази като не се съобрази с нея за избора на булка. Явно там традицията в това отношение е много силна и ненавистта й към него /не само към Буке/ тръгна още преди смъртта на Ахмед.
Съдя за последното от едно занимателно четиво, което беше пуснато тук. Отнасяше се за клопките, на които могат да попаднат руските девочки, които се омъжват за турски момчета. В един от случаите двамата млади се обичат, ходят достатъчно дълго и се разбират. Решават да се оженят и момчето води рускинята да я представи на семейството си. След това тя получава писмо в което той пише. Всички много те одобриха и харесаха, но мама каза НЕ. Край.
Та на Нермин Ниази отне това право, което явно за нея е било тотално незачитане от негова страна.
Е, аз си пиша, пък колко е вярно това последното не знам

Искам да добавя, че има двама в семейство Авджиоглу, които не са от страдащите. Това е изобретателят Ариф, който си живее в своя си свят на проекти, които изобретява. Той ми е много симпатичен като образ. В очите му се чете някаква радостна изненада от света. Всеки момент е готов да роди нова идея. И мустаците му са впечатлителни

И другият разбира се е Онур. Него всички го обичат. И той, любознателен и умен като татко си опознава света. Но почувства, че майка му и баба му са несправедливи с Буке и й показа много обич и нежност.
За Синан си мисля, че няма да се подчини по никакъв начин на Шахин. Тук вече е силата му-изграден характер, амбициозен, волеви. Дори да приеме да работи във фирмата, то той ще я превърне във фирма спрямо своите разбирания и тя няма да има нищо общо с това, което му оставя Шахин. Може би ще измени политиката на фирмата относно екологията, отношението към работещите и т. н. Така си мисля, пък ще видим