Щастливи заедно с проектите на Махсун К., Берен С. и колеги в турския ефир

• 72 241
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Докато още сме на вълна 6-та серия да отбележа още нещо:
Таня: "Тягостно е, че МК е избрал точно такъв образ на майката, защото заради мъката й на човек му е някак неудобно да я съди. Но екранните факти са си факти. А и образът й, не се съмнявам, е правдоподобен."
Не е само този образ на майката, на него е противопоставен образа на Мелахат, която също е загубила син, а още и внук. Виждаме, че тя е съхранила своята човечност и доброта. Разбира болката на всеки от семейството и гледа с каквото може да помогне.
Таня, наистина е неудобно да съдим в такъв момент, която и да е майка, но Нермин дотук е от глвно действащите лица, та няма как. Действието се развива така /в Авджиоглу/, главно заради нея.
Съгласна съм с теб, че Нермин не е добър човек и при такова изпитание това проличава. Но към това е прибавено и неуважението на Ниази като не се съобрази с нея за избора на булка. Явно там традицията в това отношение е много силна и ненавистта й към него /не само към Буке/ тръгна още преди смъртта на Ахмед.
Съдя за последното от едно занимателно четиво, което беше пуснато тук. Отнасяше се за клопките, на които могат да попаднат руските девочки, които се омъжват за турски момчета. В един от случаите двамата млади се обичат, ходят достатъчно дълго и се разбират. Решават да се оженят и момчето води рускинята да я представи на семейството си. След това тя получава писмо в което той пише. Всички много те одобриха и харесаха, но мама каза НЕ. Край.
Та на Нермин Ниази отне това право, което явно за нея е било тотално незачитане от негова страна.
Е, аз си пиша, пък колко е вярно това последното не знам Simple Smile

Искам да добавя, че има двама в семейство Авджиоглу, които не са от страдащите. Това е изобретателят Ариф, който си живее в своя си свят на проекти, които изобретява. Той ми е много симпатичен като образ. В очите му се чете някаква радостна изненада от света. Всеки момент е готов да роди нова идея. И мустаците му са впечатлителни Simple Smile. Отиват му Grinning.
И другият разбира се е Онур. Него всички го обичат. И той, любознателен и умен като татко си опознава света. Но почувства, че майка му и баба му са несправедливи с Буке и й показа много обич и нежност.  

За Синан си мисля, че няма да се подчини по никакъв начин на Шахин. Тук вече е силата му-изграден характер, амбициозен, волеви. Дори да приеме да работи във фирмата, то той ще я превърне във фирма спрямо своите разбирания и тя няма да има нищо общо с това, което му оставя Шахин. Може би ще измени политиката на фирмата относно екологията, отношението към работещите и т. н. Така си мисля, пък ще видим Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 23:06 от Iva49

# 46
Щастливки, ама къде се изпокрихте дружно? С малки изключения, де.  Не знам откога не сме се събирали четири-пет едновремено - ни на вино и мезе, ни на песен.  newsm78

Иве, разбира се, че си права за противопоставянето Мелахат-Нермин. По-скоро подчертах това, което бях казала и преди - че до 3. еп. ми беше неловко да се произнасям отрицателно за Нермин, може би от суеверие. След това просто няма как да преглътне човек.
И за пренебрегнатото й мнение при избора на Ниязи си права, но нещата се изродиха заради сбъднатото й предчувствие. Иначе пак нямаше да е добра свекърва, но вероятно не би клела син и снаха. Но нали знаеш, във филмите - а и в живота - няма "ако".

Това четиво не си го спомням, ама случаи всякакви. Ти изгледа ли втори път 6 еп., че аз нещо нямам желание.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 22:40 от Tania M.

# 47
но нещата се изродиха заради сбъднатото й предчувствие. Права си, това е основното!
Таня, изгледах го, защото снощи го видях отчасти. Както и ти подчерта, нямаше нещо впечатляващо, а просто нещата вървяха по течението, но това се случва при сериалите. За да се получи интересно трябва вече да тръгне любовна интрига, а я бавят. При Ниази и Буке не виждам как това ще стане, остават Бахар и Синан.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 21:37 от Iva49

# 48
Иве, те и други развития зациклиха, не само любовната интрига.
Една корекция: изобретателят е Ариф, а Неджми е футболният треньор и кафеджия. А Ариф и Онур все пак не са Авджъоглу, а Демирджи, та затова са по-щастливи. Simple Smile

Бащата на Ърмак май се интересуваше от плановете й за бъдещето или сам й предложи такъв. Тя вероятно постави отговора си в зависимост от решението на Синан (пак се чу колко го обича).
А от Миленкиния превод на 5. еп. направи ли ти впечатление репликата на Шахин към Мерием - възхищаваше се на Синан, "сякаш 40 години е бил директор" и пр. Дали не отписахме рано хипотезата за по-особена роднинска връзка между Шахин-Мерием и Синан? Прозвуча ми някак интимно. Шахин е доста обвързан емоционално със Синан. Бедна ми е фантазията как ще се разгъне тоя триъгълник Синан-Бахар-Шахин. За другия, Ниязи-Буке-Харун, е ясно, че ще е на ръба на трагичното до края. Но Шахин дали ще води битка или ще свие знамената заради бизнеса, много ми е интересно.  newsm78
Ама като ги гледах снощи каква скука са им вечерите на Бахар и Шахин ... От самото начало се чудя тя защо се е омъжила за него. Явно не е от любов, но и не загатват за някакъв интерес. Кой знае в кой епизод ще се изповяда на Синан и ще ми отговори на тоя въпрос, ако въобще. До момента ми е много идиферентна. Уж бизнес-дама с размах, а досега само седи като украшение. Мотае се, разправя се с Биргюл и снима в ретро-стил.
А за Синан смятай, че е приел да работи при Шахин. Може да постави условия /за авторитет/.

Муци, wavey Виждам те на балкона, няма ли да изкоментираш нещо и ти?

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 23:26 от Tania M.

# 49
   Здравейте дружки.  Hug Hug Hug
   Танче, Иве - за съжаление нищо не мога да изкоментирам, защото снощи компа беше окупиран от малкия ми син. След това ми се доспа. Днес яко работа на тръстиката, после внука и все още не съм успяла да изгледам филма. Като гледам - нещо епизода не ви е харесал чак толкова. Но нали все пак предполагахме, че Нермин ще излезе много проклета. За съжаление и в реалния живот познавам такива хора.
   Танче, при теб завърши ли заоблачаването?

# 50
О, да, Муци, аз съм "дъжд вали, слънце грее". Laughing Внученцето е добре, както разбирам.  Hug

# 51
   Вече е по-добре, но сега много кашля. Изписаха му и сироп, но "кърти" яко. Поне не вдига вече температура. Предполагам, че до края на седмицата ще е кукуряче. Иначе започва да прави бели без проблем. Спретва и отделни думички, става шоу без билети и сценарий.

# 52
Беличките са хубав знак. Peace От мене лека нощ! smile3524

# 53
   Иве, теб да не би да те изпепели пламъка на ОС?

# 54
   Лека! Дано утре имам повече време за раздумка!

# 55
Муци, съвсем позна за ОС newsm10. Каква хубава цветарка! /като такава я виждам/. Радвам се за внучето Hug
И от мен лека!

# 56
   Иве, с Тара /виждам я на балкона/ станахме 3. Таня сигурно вече спи, а така искаше да се съберем поне 4-5.

# 57
Видях, че сте се събрали, но и аз не съм гледала пак епизода, само го качих в бокса. Съветите към руските момичета ви ги постнах аз от руския форум, но са много точни.
 Въпреки всичко още от началото се видя, че Нермин не е добър човек. Както и да е постъпил Ниязи, тя е майка, а обичащата и добра майка прощава.
Колкото до Синан, аз още не съм се отказала от връзка между него, Шахин и Мерием.
Муци, някъде бях дала лесна за изпълнение рецепта за кашлица.Ще ти я пратя на лични, за да не спамя. Hug

# 58
За Синан-Шахин-Мерием и аз упорствам. А рецептата за кашлица с черната ряпа хич не ми се видя лесна.
Скрит текст:
Май ряпата се издълбаваше, пълнеше се с мед, на другия ден се изпива сокът и пак се пълни с мед, докато ряпата "тече". Ако не бъркам, де.

# 59
   Тара, благодаря. А линк за филма ще дадеш ли, за да не ровя, но евентуално утре ще го гледам.
   Че има лоши свекърви - има. Аз с моята никога не съм имала проблем, прие и мен и етърва ми като дъщери. Вече кара 78 година, превита е на 2, но продължава да работи и усмивката и не слиза от лицето. Надявам се, а пък и се старая да съм като нея, че имам още един син за женене.
   Не очаквах Нермин да е чак толкова проклета.

Общи условия

Активация на акаунт