МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 187
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Пролетна, как е баткото? Нали имахте и вие проблем!?

О, да, вече е добре, благодаря ти, Теди. Сега учи, че идат изпити. Simple Smile

Пеши, проспала съм го вашия случай.  Confused Ако не бях, сигурно щях да реагирам по-адекватно, ама нали трябва да ми е "тържествено"...  Joy Да минава и да заминава.

Айла, как сте днес?

Не съм, бързо да оздравявате.
Hug

# 136
Ох, много ви благодаря на всички за отговорите и за подкрепата!  Hug Честно казано, не очаквах, все пак всеки с грижите си, а и вие вече сте минали по този път и сте ги преодолели нашиет притеснения... Тъй че още повече ми помогнаха окуражаванията, именно защото ми бяха малко неочаквани Simple Smile   bouquet

GI, децата, сегашните, ходят на дестка градина, аз пиша дисертация, която трябва да предам до юни. Ние сме в Германия, и долавям доста скептицизъм, че с 4 деца ще мога и да работя после, а аз бих искала. Т.е. не е като да имам постоянна работа, имам някакво неясно бъдеще по-скоро, сега с бременността още по-неясно.

Мамаяни, разбирам те за изтощението, аз тъкмо си бях поотдъхнала (от скоро) след 2 поредни бременности и бебета, ама, на, не било писано да си почивам... засега. Но, полека-лека, всичко си идва по местата, или поне със сигурност ни е тържествено  Mr. Green Mr. Green.

# 137
  • Варна
Покрай ваканцията и вече триседмичното боледуване, което караме всички наред из дома съвсем съм изключила, че може и да има нова тема. Толкова съм потънала в мерене на Т, даване на лекарства и бърсане на носове, че сякаш живеем в лазарет.

И ние продължаваме да имаме проблеми с нашият ученик. Не му се пише, не му се чете. Всичко се прави насила. Ходихме да говорим с учулищния психолог и опитахме да приложим нейните препоръки. Първият ден му беше интересно, но от втория тотално ме отсвири. Тая седмица си е в къщи болен. Гледа ме с поглед на ударено кученце и почва тактически да кашля, точно когато спомена, че домашните се трупат. Нямам си идея как ще наваксаме за цяла седмица.

# 138
tralala81 аз бях бременна с каката като се записах да уча в университета, после, като завършвах 4 курс бях бременна пък с най- малката- на държавен изпит за "бакалавър" ходих 2 седмици след като бях родила, после пък карах магистратура и писах дипломна работа с еееееей такъв обем и... абсолютно ми е ясна схемата при вас- много сложно  Laughing Hug но..... няма страшно- има начин, човек се мобилизира и действа и не се предава  Peace
Иначе нашият татко работи в Германия, имаше вариант да се местим и ние...но.... май няма да стане.....

Despina, и на нашия батко все му дишам във врата, че ......мнооооого се разсейва и на моменти изобщо не му се занимава с учене и е много сложно....... В кое училище сте вие? С каката имате ли подобни проблеми?

# 139
  • София
Хей, здравейте, изгубих се аз, не мога да смогна да ви изчета  Wink

Aila ме потресе и аз да вмъкна по темата - наш'та кака по-миналото лято я ухапа куче, резултата горе на ръката под рамото - 5 шева и долу на баджачето - още 6-7, грозна картинка..
Мазила много и различни. Трябваше за изчакаме малко време, после я водих на дерматолог, каза че за пластика няма как, а и засега няма смисъл защото тепърва кожата ще се разтяга. Обаче ми изписа различни кремчета за 2та белега, защото единия беше вдлъбнат, а другия изпъкнал..После ми даде един Медикасол, който не беше скъп, а и от познат хирург-травматолог разбрах че бил добър препарат, но е бил спрян до скоро..
Идеята ми е - преди да се мяташ на скъпи и всякакви мазила, консултирай се със специалист  Hug
Мисля ви и споделяй как върви адашката  Peace

# 140
  • София - Дианабад
tralala81, честито! Пожелавам ви много семейно щастие, много радост и много късмет!

Айла, радвам се, че Ваня е по-добре.

Ние също сме болни вкъщи. Щом аз не съм на работа тази седмица, положението наистина е зле.
Добре, че дойде свекърва ми да помага, че аз бях като парцал. Снощи особено беше мнооого зле положението.
А Ели в неделя има рожден ден, но ще видим кога и как ще го празнуваме.

Пожелавам ви здраве, късмет, прекрасни мигове!  Hug

# 141
Здравейте всички!

Асоциация Родители се премести на нов адрес: ж.к.Яворов, бл.73, ап.4. Моля ви да го имате предвид, когато решите да дойдете - вече не сме на Черковна 33. Добре сте дошли на новото място - има простор за срещи и сладки приказки! Simple Smile

Обадиха се от БНТ 2, че искат да направят материал за проблеми на майките при наемане на работа или пък при връщане от майчинство. Ако някой от вас иска да сподели такава история, нека ми пише на лични. Снимките са утре от 10.30, около офиса на Черковна 33 (стария офис, за последно), най-вероятно на детската площадка отзад. Ако искате да споделите, но да запазите анонимност, могат да го направят, както пожелаете.

До мамите на 5-класници: Тази година издадохме наръчник за родители на петокласници. Можете да го видите тук: http://www.roditeli.org/index.php?option=com_content&view=ar … d=82&Itemid=2 . Изключително ще ни е полезно, ако ни дадете мнения и препоръки по него:
- Кое от това, което прочетохте, ви беше полезно?
- Какво ви липсва?
- Има ли нещо, което не отговаря на вашите наблюдения?
Вече имате понатрупан опит - дори да ви е за пръв път да сте майки на 5-класници, цял срок е зад гърба ви. Simple Smile
Моля ви, изпращайте мненията си на адрес office@roditeli.org, тъй като аз ще отсъствам известно време и не мога да ги видя, ако ми ги пращате на лични.
Много благодаря!

# 142
  • София
Кабо, честито ви ново местенце!  Пожелавам да ви е удобно и уютно за работа! Hug
От известно време се каня да питам няма ли да имаме среща, но явно ще те чакаме да се върнеш. Wink

Скорошно оздравяване на болничките! Heart Eyes

# 143
  • София
Тралала страхотна новина!  Hug  Heart Eyes Не се тревожи , щом сте в чужбина ще се справите без проблем . Пожелавам ви здраве и късмет с ученето на теб!

Аила ужасно нещо сте  преживяли   Hug Дано няма последици за малката сладуранка  Praynig

Кабо честито в местенце!Трябва скоро да се организираме да се видим и  да ви посетим.  Hug

Аз да се оплача от моя малкия разбойник. От както ходи на ясла започна да се бие и да хапе, скубе....терор. Прави го само у дома , като най-потърпевши са малката кака и кучето.  Cry Неудържим е. Отначало си казвах че е период и ще отмине , но положението се влошава. Така ни налага, направо си боли. Говорим,обясняваме , НЕ и НЕ . Много често не се стърпяваме и му отвръщаме с шамар , което знам че е по-лошо ......... Особенно мъжа ми хич не го търпи.......
 Все не ми остава време да по прочета по въпроса, ще гледам да се заема, но ако някой има изпитан метод моля да сподели  Praynig

# 144
Леле, Мими, сега прочетох какви преживявания сте имали с Ваня! От такива неща много ме е страх. Радвам се, че е по-добре вече. Много поздрави и на тричките да пратиш! Hug

Тралала, честито за двойната радост! Не се притеснявай, човек винаги намира начин да се организира. Бъди спокойна и се радвай на бременността! Peace

И мен ме мъчи една носталгия по бебешорството, даже нощем все такива сънища сънувам. Но се оптивам да избутвам тия мисли, че хич не сме за още бебета.
За нас какво да кажа, от дупка на дупка, та в ров. Мъжът ми остана без работа и едвам я караме. Аз започнах обучението за счетоводител, но тук системата е такава, че, ако мина едни изпити, тогава ще почна с истинското обучение, засега учим базисни неща. И ми е доста притеснено дали ще стигна до него. Всичко е на нидерландски, не винаги разбирам всичко, въобщее...Всичко е на нива, непрекъснато ни оценяват, изпитват. Отделно ходим с мъж ми на езикови курсове вечер....Въобще на дълго хоро сме се хванали..
Но не губим надежда.
Поздрави на всички и хубав ден! Hug

# 145
  • София
Tanja, и Галето си пада понякога побойничка вкъщи. Посяга на мен и на кака си, когато е ядосана, че не й разрешаваме нещо. Много е лесно да се афектираш в такъв момент....признавам, че и аз като теб понякога я пляскам в отговор, което, разбира се, не е правилната реакция. Напоследък открих, че по-добре работи точно обратният подход- да я прегърна и да я съжаля. Прегръщам я и й казвам " Бедничката ми тя, разбирам, че си ядосана. Много си сърдита, нали? Хайде, кажи с думи какво те разсърди!" Това някакси й стопява агресията и се кротва. Според мен е важно да се научат да споделят негативните си емоции с думи, а не с действия, но това не е лесно на тяхната възраст. При Галя също не се получава всеки път, но виждам, че тези изблици постепенно намаляват. Peace

Наде, дръжте се, дано мъжът ти скоро да получи отново работа! Hug

# 146
Таня, нашият батко като беше по-малък, имаше агресивни изблици. Но, честно, доста се напънах, докато се сетя дали изобщо е имало, и как ли съм реагирала. Тъй че явно и това е минало и е заминало. ПОмня със сигурност, че си удряше от бяс главата в пода - а ние живеехме тогава в един апартамент - навсякъде само мозайки! Ужас направо, хем треперя, хем се правя, че не му обръщам внимание. Решението е някъде там, между разбирането, както казва sweetkids_mama, търдото "не", за да си знае границите, и някое плясване някой път (щото и ние не сме богове). Чела съм, че ако се случи да реагираме пресилено, да не се извиняваме веднага след това, т.е. да не сваляме гарда. Аз не съм 100% съгласна с това, обикновено ако усетя, че съм сбъркала, казвам нещо като "извинявай, не трябваше да ти викам, но много се ядосах, защото така изобщо не се прави. Другия път ти няма да правиш така и аз няма да викам." Но на мен по принцип ми е трудно да се извинявам, тъй че това си е и лично за мен важно. Мъжът ми и синът ми се извиняват като едното нищо, за тях нищо не значи.  Crossing Arms

nadiaeuro, вярно, че на дълго хоро сте се хванали, но поне е на правилното, доколкото мога така да преценя. С курс за счетоводител, и то изкаран на място и на холандски е само въпрос на време да си намериш добра работа, като го завършиш! Кураж и сили междувременно!

# 147
Да се запиша и аз най-накрая в темата!  bouquet
Таня, това е от "ужасните две", в добавка и детската градина, моята Ани хем си я гледам в къщи и от известно време е ужас, днес на обяд няколко пъти ме ухапа и ощипа, защотоо не и позволих да се наложи! Crazy Уж се беше поуспокоила и от известно време, всичко пак започна с пълна сила! Аз като им дойдат такива моменти на малките, просто стискам зъби и чакам да мине!
Тралала, една моя позната тази година роди близнаци и са точно във вашето положение, понеже имат и две каки, една на две и една на пет години, имат една баба на разположение и тя за момента откакто се родиха бебетата е постоянно при тях, та може би и на вас ще е добре да ви помага някой в началото! Иначе моята позната си роди нормално и бебетата и са изцяло на кърма, изобщо си се справя много добре, та наистина където три, там и четири! Simple Smile
Надя, дано скоро да излезете от трудната ситуация! Hug
Айла, бързо оздравяване на всички, добре че Господ ви е закрилял, при този страшен инцидент! Hug

# 148
Благодаря за куража, момичета!  HugНаистина се надявам да се оправим, най-вече заради децата - толкова усилия положиха, четат и пишат вече , говорят свободно.

Може ли да ми помогнете с една задача - трябва да разкажа за една типично българска игра, може и детска, може и за възрастни да е, която е малко вероятно да е позната в други страни. Освен това по възможност да може да се играе на закрито. Сетих се за игра на ластик, но не върви да се скача на закрито. Ако може някакви идеи да ми дадете, че нямам много време да се родя в Гугълчо.

Хубав ден и много усмивки! Hug

# 149
  • София
Наде, всичко ще се нареди. Вие сте толкова смели и упорити - този труд няма да остане напразен  Hug Hug Hug Hug  А за игра, не мога да се сетя за нещо типично българско  Thinking  В разговор с децата решихме, че едва ли са само български, но ето някои идеи - Сляпа баба; Кральо портальо; Пускам, пускам кърпичка; Ораторе бураторе; Пате, пате, гъска. Ако не знаеш как се играят, пиши, ще ти обясним  Wink Wink Wink

Общи условия

Активация на акаунт