Мнения за лаборатории Синево

• 37 871
  • 32
  •   2
Отговори
# 15
Някакво объркване се получава. На №49А е централната им лаборатория, а на №104 е МБАЛ "Св.София".

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 03:33 от vl

# 16
vl объркването е от моя страна, емоди1 е недоволна от лабораторията на бул.България на №104 в МБАЛ "Св.София". Дано няма повече грешки  Hug

# 17
# 18
Мога да споделя мнение за лабораторията на ул.”Добрила” 10 (срещу ВМА). Там ми правиха всички изследвания по време на бременността и бяха наистина много внимателни. Имам предвид - понякога се е налагало да ми вземат кръв за няколко различни изследвания - интересуват се дали не се чувствам зле, предразполагат, обясняват - изобщо много коректни, внимателни и с уважение към пациента.

# 19
Аз също съм доволна от тях, макар че последният път не ми дадоха код за проверка на резултатите но в рамките на пет дена бяха готови , когато съм пускала хормони като Пролактин при тях винаги ме оставяха в покой поне 15 минути , а понякога са ми предлагали и вода при нужда.  Simple Smile

# 20
  • София
Да споделя и аз негативния си опит от лабораторен пункт Синево на ул. Добрила

Днес сутринта в 7.55 бяхме пред пункта, за да направим спешни изследвания на нашето дете /на 4 г./. След като позвъняхме на звънеца на лабораторията /наистина - няколко пъти/ се появи лаборантката, която ни се разкрещя че още не е 8 часа и не може да звъним три пъти. Искахме само да ни пусне поне в коридора, за да не стоим навън с болно малко дете.
Не реагирахме на тази грубиянска проява, а се извинихме. След като стана 8.00 часа бяхме приети в лабораторията. Изследванията, които трябваше да направим бяха ПКК, СУЕ и CRP. След като заплатихме сумата и изследването беше оформено като поръчка, влязохме за вземане на кръв. Тъй като детето е малко и не можеше да се открие вена, от която да се вземе кръв, лаборантката пристъпи към вземане на капилярна кръв от пръстчето. След като ни обясни, че ще трябва да набоде три пръста поне, тя започна с процедурата. Естествено, детето се разплака, защото го боли. Лаборантката започна да нервничи, отново се опита да намери подходяща вена за вземане на кръв, при което отново не откри такава. След това отново продължи с опитите да вземе кръв от пръстчето на детето. Очевидно беше изключително раздразнена, защото непрекъснато повтаряше, че нищо не ставало, не течало както трябва. Естествено детето плачеше през цялото време. В края на краищата тя отказа да направи изследването, заяви ни че ще ни върне парите и да отидем в друга лаборатория , където имат опит с деца. И буквално ни изгони от пункта. Ние бяхме толкова потресени, че не знаехме дали да успокояваме детето или да спорим с нея, което очевидно нямаше никакъв смисъл.
Естествено, не можахме да отидем в друга лаборатория, защото детето беше толкова разстроено, че беше немислимо отново да го подложим на всичко това, освен това вдигна и температура от напрежение.
Според мен такова поведение на медицинско лице е недопустимо в 21 век , да не говорим, че то руши имиджа на  тази лаборатория. Въпреки, че правим всички належащи изследвания през последните години именно в нея, то от тук нататък заради безобразно грубото и непрофесионално отношение на тази служителка, ние няма да бъдем повече клиенти на лабораторията.
Това поведение ни струва загубата на ценно време за въпросните изследвания, създаде риск за здравето на детето ни и ни нанесе емоционални щети. Във всяка цивилизована страна, това се наказва сериозно.  
Както е видно от горни постове, това е практика в тази лаборатория и всъщност е налице дискриминация на деца. Сега ще сезирам и КЗП и Комисията за защита от дискриминация по този повод.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 15:41 от Annastacia

# 21
  • на пясъка при черупките от миди
Да споделя и аз негативния си опит от лабораторен пункт Синево на ул. Добрила

На същото място - резултати от маркер, които почти ми докараха инфаркт. Повторих ги на няколко други места - нищо общо с това, което ми дадоха в тази лаборатория. Иначе поне не ми напукаха вените, както обикновено ми се получава.

# 22
Отговарям на по-горния пост. Може би е добре да се оплачете на шефа на въпросната лаборатория или на шефа на всичките. Къде е той не зная.
Направили сте грешка по отношение на работното им време.  Дори и в магазин да бяхте отишли,  какво очаквате? Случвало ми се е да нарушавам малко работното време на някои магазини и аптеки и то твърде рядко, и забележете с хора, които познавам отдавна, и нямат нищо против да ми услужат като го пренебрегнат. Но не зная дали постъпват така със случайни хора.
Освен това в Синево имат някакви смени и рано сутрин не са всички там. По-добре е да се отиде по обяд. Тогава всички са налице и могат да се съвещават, ако пациентът е проблемен, а не само една да решава какво да прави. Аз затова ходя около 13ч. и никога по-рано. Вярно е, че е трудно да останем гладни до този час, но няма как изтърпявам.
Това, което сте написали за дискриминацията на деца изглежда ПРЕСИЛЕНО.
Можете да прочетете моя пост за първия ми разговор с тях. Само веднъж през ноември една от тях ми направи малък кръвоизлив и ръката ме боля известно време. И още следващите дни им се оплаках. Не на шефката, а на другите, които действат прецизно. Защитиха я доколкото могат, но се стремяха да успокоят и мен. Онзи ден пак бях там за ПКК. Преди месец пък за други неща. И отново никакви проблеми. Доста пъти ги навестих и за кръвна захар от пръстчето и почти всичките пъти се представиха идеално. Може би над 10пъти. Само веднъж пръстчето ме боля 2-3дена. Но и в този случай пипа момиче, което май е по-неопитно. Поради гореизложеното вече твърдо и непоколебимо се ориентирах към две от тях, както за вените, така и за пръстчето. Но, да се надяваме, че и останалите две ще се научат да пипат по-нежно.
И накрая мога да добавя, че навсякъде трябва да си търсим правата и  да се оплакваме, ако е необходимо. Но първо на съответните шефове и ако не е достатъчно-другаде. След като сме били доволни много пъти от дадена лаборатория или магазин  и веднъж останем недоволни от някого е логично да потърсим решение на проблема, а не да ги зачеркваме. Аз с някои магазини вече работя повече от 15г. и случаите на недоволство са по-малко от 5. А има и такива, които отдавна ги зачеркнах заради безотговорно и нагло отношение на техните шефове. И вече никой никога няма да може да ме върне там.

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 16:53 от vl

# 23
  • София
Разбирам позицията Ви и както съм написала във връзка с това, че сме звъннали /забележета, само сме звъннали/, за да отворят входната врата на блока 5 минути преди началото на работното време получихме доста грубо отношение. Естествено, написала съм - най-любезно се извинихме. И продължихме да чакаме с малко дете отвън.
В други държави, просто любезно ти обясняват, а като си с дете се грижат да го настанят да чака някъде на по-нормално място. Но госпожата - по нашенски, с викове. Чак детето се притесни.
Отделно от това, няма как да отидем на обяд за изследванията, които са ни назначени , при положение че се правят СУТРИН НА ГЛАДНО. В този смисъл, отивам когато ми е препоръчано от докторите, а не когато е удобно за лаборантките. Това също е проблем в поведението и отношението им.
Проблемът с дискриминацията наистина съществува, защото не може да се каже, че детето няма равни права като пациент при вземане на проби за кръвни изследвания, специално проверих и това в Закона за защита от дискриминация и бях подготвила жалба и до КЗД, която за сега ще задържа, за да проверя наистина ли ще се вземат мерки след моя сигнал до ръководството на лабораториите.
Освен това, госпожата не просто е отказала да вземе кръв на детето, тя го набоде и изстиска кръв в две различни малки епруветчици, след което понеже детето плачеше се развика, че нищо не става и няма достатъчно кръв и ни изгони. Каза ни да отидем в друга лаборатория, в която работят с деца. Ако това Ви изглежда силно преувеличено, аз не зная какво Ви се струва нормално. Във всеки случай е крайно време да престанем да бъдем толерантни към безобразията и грубостите. Живяла съм в чужбина и зная какво е нормално отношение на медицински служители към пациенти във всички отношения.

За да бъда докрай коректна, ще представя и отговора, който получих от управителката на Лаборатории "Синево", на която писах веднага след случая.
Ето го:

Цитат
Благодаря, че се свързахте с мен по този неприятен случай. Поднасям извиненията си и Ви уверявам, че такива сигнали разглеждаме много отговорно.

Въпросната служителка ще бъде административно наказана.

Искрено се надявам, че ще останете наш клиент и ще имаме възможност да Ви убедим в качеството и компетентността си като част от голямото семейство на шведската компания Medicover/Synevo.

Пожелавам Ви искрено всичко най-добро на Вас и семейството Ви.

С уважение:

Доц. Анета Иванова
Управител СМДЛ СИНЕВО БЪЛГАРИЯ ЕООД

Последна редакция: чт, 23 апр 2015, 20:22 от Annastacia

# 24
Да и на мен ми казват сутрин на гладно, но аз ги правя по обяд на гладно. И предполагам, че резултатите са същите. Добре е, че сте се оплакали на когото трябва. Но, ако не знаете дори от пръстчето се взема повече кръв, отколкото например с домашно апаратче за измерване на кръвна захар. Важното е да бъде достатъчна за изследването. А това кой и как пипа има значение за пациента. Затова Ви написах, че когато са там всичките е по-добре. Събират се, гледат, опипват, съвещават се и не е желателно да дупчат повече от един път. На мен не ми се е случвало, за разлика от мои познати, но в други лаборатории. Например в Бодимед назначават хора в пенсионна възраст! Както и другаде.....Не писах силно преувеличено, а пресилено относно дискриминацията. Децата не са дискриминирани, а просто те са по-проблемни пациенти. Нима не е същото с ваксините? И там е от значение доколко внимателно и старателно се инжектира. Може да боли доста, а може и никак. Миналата година една позната ми се похвали май от Цибалаб, че в някоя от техните лаборатории водила дъщеричката и лаборантката и казала, че ще ловят калинки! Така и боцнала пръстчето ,че нищо не усетила. И след време питала кога пак ще ходят да ловят калинки. Преди няколко години личната ме изпрати за профилактични изследвания в тяхна лаборатория до Руски паметник. От пръв поглед не харесах лаборантката и отказах изследването. Имах неприятни очаквания. Тръгнах си за нейно учудване и върнах направлението на личната като се извиних. Тя не ми се скара, а предложи на своето апаратче да ми измери поне кръвната захар. Съгласих се.

И още.....Синево ми изпращат резултатите на ел.поща. Преди ми даваха парола и потребителско име, но на пощата ми е по-удобно. Ако пожелая, отивам  да ми ги отпечатат на следващия ден. След това ги занасям на личната.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 02:56 от vl

# 25
  • София
Да, наясно съм с всичко това и сме ходили и друг път да му вземат кръв там. Имаше друга лаборантка и се справи отлично, но да ни изгонят, защото е дете и плаче за мен си е дискриминация от страна на лаборантката. Както и Вие описвате нещата, децата са трудни в това отношение, но това не дава право да отказват изследването и то след като са го наболи два пъти. Беше кошмарно и детето е в стрес.
Съгласете се също, че няма как да си държа детето без храна до обяд, защото тогава имало по-малко хора в лабораторията. Това си е абсурдно!
Иначе съм наясно с всички качества на услугата. Отдавна сме им клиенти. Конкретната лаборантка е проблемна, затова и конкретно описах случая тук, както и писах на управителката. Искрено се надявам да не толерират подобно поведение и да завишат изискванията и обучението на персонала си, защото иначе е жалко за лабораторията - шведско качество на реактивите в българско изпълнение. Съгласете се с мен, не е добре!

# 26
Според мен не е дискриминация, а нетърпимост и лошо възпитание. Възможно е да става въпрос и за некадърност, но това не мога да го преценя. Занапред ще бъде добре да разчитате на другата, от която сте доволни, а може би и на други, с които не сте имали вземане-даване, но са също способни  и коректни. Неслучайно аз още през миналия февруари в лабораторията им в б-ца "Сердика" ги попитах за имената им. Записах ги, научих ги и сега ги познавам всичките и разговарям с тях приятелски.
Ако толкова държите да ходите там рано сутрин, може би ще трябва предварително да проверявате в съответния ден коя от тях е рано на смяна.
Аз съм на принципа, че когато сме доволни от някого, промените не са желателни. Харесах си две от тях и не желая другите да пипат. Казах им, че тяхното пипане винаги е за "6"(както от вената, така и от пръстчето)! През последните месеци дори оставихме официалната форма на общуване и минахме на "ти". Надявам се години наред да се уважаваме и да ни вършат качествени услуги-на мен, на нашето семейство и на приятели.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 15:05 от vl

# 27
Аз също правих изледвания на хормони преди 2 дни в лаборатория "Синево" на ул. "Ангел Кънчев" 34. Останах доволна от отношенението на лаборантката и останалия персонал.  Flutter

# 28
Въпрос към "vl". Госпожо VL, следващия месец трябва да водя детето си на изследвания. Личната ни насочи към лаборатория Синево. Вие водила ли сте вашето дете в лабораторията им в болница Сердика, тъй като чета, че често ги посещавате и имате впечатления от тях. Внимателни ли са с децата. Трябва ли да ходя предварително да си запиша час и по кое време най- рано мога да го заведа. Вие ходила ли сте в събота (според работното им време, работят и в събота и неделя).

# 29
2525
здравейте. От 2 години ми се налага често да ползвам лабораторията на българия 49. Само там в изостаналата ни държава правят едно изследване. Е по-точно взимат кръв и го пращат в чужбина за изследване.
Принципно имам вени, сложни за взимане на кръв. В други лаборатории съм стигал и до припадане след 4-ри спукани вени. Тези ме учудиха с каква лекота ми взимат кръв. Наблюдавал съм, как взимат кръв на малки деца. Бяха изключително внимателни. Имат си отделна стая с картинки за разсейване.
Според мен ако сте имали проблем в някоя от лабораториите им е нормално да върнете обратна връзка на подходящо ниво.
Проучих ги и се оказаха международна верига с офиси в цяла европа.

Общи условия

Активация на акаунт