Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 657
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 465
Е, как като не е  било регламентирано със закон, да правя забележки на хората или да се оплаквам от положението?
Преекспонирана или не, важното е, че я има.
При условие, че местата са обществени, а аз не правя нищо, за да преча на хората- не съм аз тази, която трябва да се съобразява. Защо трябва да обсъждаме очевидното?

Аз също съм по-скоро за частична забрана и по-назад съм писала какво имам предвид, но и съм против  да се казва на черното- бяло.

# 3 466
Цитат
Преди в заведенията, където се пушеше – беше пълно и с непушачи, днес – същите тия – са замислени за здравето си и настояват, че им се вреди...Удобно е така, според зависи...
Не е "според зависи..."
Преди се пушеше навсякъде.КЪде трябваше да ходят непушачите?
Викаш, да не ходят по заведения, като се пуши навсякъде?    Laughing

Аз не вредя на никого.Значи, мога да ходя където искам.
Пушачът вреди, пречи, дразни.Значи, редно е той да се съобрази и да си върши порока там, където няма да вреди, пречи, дразни никого.

# 3 467
Леле ,голяма латерна  ooooh!

# 3 468
...
Пушачът вреди, пречи, дразни.Значи, редно е той да се съобрази и да си върши порока там, където няма да вреди, пречи, дразни никого.

Нали това искат - да си имат своите 2-3-5 кочинки в града, където да си вършат порока, а всеки нормален човек няма да влезе в подобни вредни места.

# 3 469
Е, Красо - нали здравето на първо място - без кръчма щеше ли да пукнеш? А?
Като ти е вредно - защо си ходила?

# 3 470
Човече мислиш ли ,че има смисъл да влизаш в монолога на Краса ?
Вилико, колко е ходила на се знае ,ама когато го е правила си е и попушвала .

# 3 471
abet Дори и през редовете да чета изводът е един и същ. Нито един смислен аргумент не чух до сега относно това, защо пълната забрана трябва да падне. Всичко се диктува от никотиновата абстиненция, и от съчуствието на непушачите, които ви подкрепят. Sad
А по отношение на правописа-благодаря ти, ще се поправя. Не е лошо обаче да го напомниш и на другите съфорумки, защото и те бъркат о и у..... ама нали поддържат твоята теза и нямаш полза да се заяждаш с тях. Heart Eyes Явно като свършат аргументите си търсим под вола теле. Не се оправдавам, но повечето постове, тук съдържат доста правописни грешки, не защото сме неграмотни, а защото като бързаме не се замисляме над правописа. Пак казвам не е правилно, но нека не се заяждаме излишно.

# 3 472
Всяко правило преди всичко трябва да е ефективно. А пълната забрана не е и няма да е.
Ако не се пуши в заведения, в които се храним, не виждам проблем. Ще се пуши само в барове, кръчми, дискотеки и кафенета, в които сядаш да пийнеш нещо, нека да си палят там. Но да не се пуши във всякакъв тип заведения за хранене (освен кръчмата).
Деца няма да влязат в дискотека, кръчма или бар (не би трябвало поне).
Но като падне забраната, според мен няма да има никакви ограничения, за съжаление. Няма да я направят частична.

# 3 473
  • out of space
Е, Красо - нали здравето на първо място - без кръчма щеше ли да пукнеш? А?
Като ти е вредно - защо си ходила?

Не знам Краситу кога успява да обиколи заведенията като почти не излиза от форОма  Laughing

# 3 474
Но като падне забраната, според мен няма да има никакви ограничения, за съжаление. Няма да я направят частична.

Да правят каквото искат. Това е като да забраниш кривите краставици или домашната ракия.
Днес бях по работа в Каварна. Заведение съвсем на центъра в близост до банки, нот. кантори и т.н. Две зали за пушачи и една за непушачи. Едната зала беше от преградените с найлони, другата съвсем нормална част от заведението с мека мебел, телевизор и пепелници. Залата за непушачи - супер неугледна, малка и празна.
Абсолютна демонстрация на незачитане на забраната и явно без никакви последствия. Е за чий е тази забрана?

# 3 475
Истинската цигара, още като я доближиш до носа си преди да я запалиш, има аромат на тютюн, после е ритуалът със запалването, да виждаш как се отделя пепелта, после да я изгасиш. Всички тези ритуали са половината удоволствие, а не целенасоченото тъпкане с никотин и катрани.

Така е, но при електронната ритуалите са доста повече. Simple Smile

# 3 476

Да правят каквото искат. Това е като да забраниш кривите краставици или домашната ракия.
Днес бях по работа в Каварна. Заведение съвсем на центъра в близост до банки, нот. кантори и т.н. Две зали за пушачи и една за непушачи. Едната зала беше от преградените с найлони, другата съвсем нормална част от заведението с мека мебел, телевизор и пепелници. Залата за непушачи - супер неугледна, малка и празна.
Абсолютна демонстрация на незачитане на забраната и явно без никакви последствия. Е за чий е тази забрана?

Ключовата дума в описаниета на залата за непушачи, според мен е "празна".

# 3 477
  • На земята, която е всъщност звезда.

Днес бях по работа в Каварна. Заведение съвсем на центъра в близост до банки, нот. кантори и т.н. Две зали за пушачи и една за непушачи. Едната зала беше от преградените с найлони, , мадругата съвсем нормална част от заведението с мека мебел, телевизор и пепелници. Залата за непушачи - супер неугледнамалка и празна.

Ето  затова не проработи и не трябва да има отделни зали. Защото отворковците отделят за непушачите най- гадни, малки и смотани местенца. Обаче като опре до плащането, цените нямат разлика. А наглеците тук питат "Ама вие що не седите в неугледната и малка част, що седите при меката мебел и телевизора? "  ooooh!

# 3 478
  • София
Зачудих се преди забраната в Германия (с най-много пушачи като абсолютна стойност в ЕС), Франция и другите, дали пушачите са били повече? Намалели ли са след нея? Някой има ли достоверни данни?

Защото ако са намалели, тогава цялото това говорене е напразно. Ако не са - няма особен смисъл от забраната (освен за пасивните пушачи).

# 3 479
Ето  затова не проработи и не трябва да има отделни зали. Защото отворковците отделят за непушачите най- гадни, малки и смотани местенца. Обаче като опре до плащането, цените нямат разлика. А наглеците тук питат "Ама вие що не седите в неугледната и малка част, що седите при меката мебел и телевизора? "  ooooh!

Накрая спорът ще стигне до кокошката и яйцето. Според тебе собствениците умишлено правят по-хубава зала за пушачи. Не защото основната маса клиенти е там, а просто защото те обичат клиентите да са пушачи, така ли?
Всъщност много хубаво като няма отделни зали и регламент за пушачи. Положението явно ще е такова, каквото е, което мене напълно ме устройва и вече хич не искам да отменят "забраната".

Общи условия

Активация на акаунт