Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 385
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 4 050
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не знам mona-bonbona кое разбираш като пожелание,
това, което аз не искам, е да прилагате "лечебните" свойства на цигарите върху нас - тези, които съзнателно сме избрали да се лишим от тези ползи. Ама били пушели по улиците и така повече пречели на децата - че кои са тези, които пушат? И не са си пушели и преди отвън? Пушело се винаги където му дойде  желанието на пушача - без оглед. Навремето имаше една педиатърка в нашия квартал, пушеше си в кабинета без да й мигне окото. За мен в общи линии и вие тук повечето сте статистическа извадка, от списващите по въпроса почти никой не познавам - така че - номерът не съм от тях, как' Сийке просто не минава. Българските пушачи в по-голямата си част са нетолерантни, несъобразяващи се с околните, вадещи от девет кладенеца вода само и само да намерят вариант да димят в лицето на отсрещния необезпокоявани. Колко от вас са се съобразявали да не пушат в сладкарница, в която е имало деца, когато това не беше забранено? Ама то кафе без цигара не върви, вярно...

# 4 051
  • София
това с пушенето където им дойде е все едно да клекне човек по нужда като му дойде и където му дойде. Все му идва на човека, че и нуждата е дори по-извинителна от пушенето.

# 4 052
  • На земята, която е всъщност звезда.

А как се разбира подчертаната в черно част от статията, която си пуснала:

Броят на пушачите в България намалява

Броят на пушачите в България през 2011 г. е 3% по-малък от този през 2010 г. Това сочи проучване на социологическата агенция „Галъп”, поръчано от здравното министерство.

Според данните, събрани от запитване сред 997 души, пушачите у нас през 2011 г. са били 39%, а в предишната година – 41%. Запитаните хора са отговорили, че процентът на пушачите в обкръжението им се е увеличил от 46 на 49. 10 на сто от участниците са заявили, че имат намерение да откажат цигарите.

Наблюдатели смятат, че сред причините за намаляването на броя на пушачите са и мерките за ограничаване на пушенето на обществени места, поскъпването на цигарите (водещ аргумент, посочен от 58% от анкетираните) и обособяването на зони за пушачи и непушачи в заведенията.

Проучването показва, че е най-голям броят на пушачите сред мъжете – 46% и сред хората между 26 и 40-годишна възраст – 55%. При 37 на сто от запитаните броят на изпушените цигари на ден е 20, иначе средно пушачите у нас пушат по 15 цигари.

Как така едновременно са намалели до 39%, а в същото време в обкръжението са се увеличили на 49%?

mona-bonbona, преди да продължиш да спамиш с правописните грешки на другите, вземи и оправи запетаите в собствените си постове.

# 4 053
  • София
Айде стига вече с тоя правопис, че е досадно.
Да не говорим, че "тебе" е правилно. Rolling Eyes
Ех, Елица! И ние можем да бъдем досадни! Laughing
Къде съм написала, че не е правилно? Понеже държите на съвременни статистически данни, би било хубаво да обърнете внимание на съвременния правопис. Mr. Green

Според официалния правописен речник на БАН от 2012 и двете са правилни, ама да престанем наистина. Rolling Eyes

# 4 054
Уф, тая тема отдавана стана като в оня виц "Чукча писател, он не читател"...  ooooh!
/пет пари не давам дали точно така се пише  Crazy/

# 4 055
Как така едновременно са намалели до 39%, а в същото време в обкръжението са се увеличили на 49%?

Общуват с повече пушачи явно.

# 4 056

Общуват с повече пушачи явно.

Е да, но и намалението идва точно от пушачите. Щом като пушачите общо са намалели с 3%, реципрочно и в обкръжението им трябва да са намалели с приблизизително толкова.

# 4 057
Явно тези 3% не са им от обкръжението  Simple Smile

# 4 058
Явно тези 3% не са им от обкръжението  Simple Smile

А от къде въобще идват тези 3%?  newsm78

# 4 059
  • София
в моето обкръжение пушачите са намаляли доста.

# 4 060
това с пушенето където им дойде е все едно да клекне човек по нужда като му дойде и където му дойде. Все му идва на човека, че и нуждата е дори по-извинителна от пушенето.

Нали затова искаме тоалетни.

# 4 061
  • Перник
Елица, ти наистина не четеш.
LemonDesi, въпросът ми беше към Troy, не към теб? Явно тук всеки се чувства длъжен да отговори вместо другия.
Вселена, ще си мерим ли правописа? Simple Smile

# 4 062
  • София
Човече, на твоето му се вика манипулиране на общественото мнение - пускаш остарели данни, за да обориш актуални.

Какво значи остарели? Показвам, че пушенето така или иначе намалява с около 3% на година...

Не, Човече, пак не разбра: пускаш остарели статистики за мнозинството, което било искало пушене на закрити места...

Да, ама актуалната ситуация е, че хората масово не искат да се дими на закрито - 61%.

П.П. Преди година, откогато са твоите данни, хората изобщо не допускаха, че ще тръгнат с хиляди по улиците да си горят сметките... Но сега го правят.

# 4 063

Вселена, ще си мерим ли правописа? Simple Smile

В тази тема досега само ТИ искаш да си го мериш. И това при положение, че самата ти допускаш грешки.  Хайде, стига спам!  Stop

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 11:43 от Вселена

# 4 064
Аз с много закъснение се включвам пак. Ама не мога да бъда "редовна", какво да се прави.
Поправям се за Мюнхем - мъж ми каза, че има кутийки  за пушачи. Той (като пушач) ги е видял. Но  пък си изпуши цигарата навън.

Аз наистина се чудя, ако има и в БГ такива кутийки, по ресторантите например, където не може да се сервира храна -  по-гот ли е да се пуши там, отколкото навън? Вътре не е ли крайно миришещо и задушно?

Имам спомен от преди 10 години във Финландия - по това време там вече в ресторанти не се пушеше (шок и ужас!!!), но имаше вагон за пушачи във влаковете, който смърдеше умопомрачително...

Общи условия

Активация на акаунт