Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 112 711
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 4 035
  • София
Човече, на твоето му се вика манипулиране на общественото мнение - пускаш остарели данни, за да обориш актуални.

# 4 036
  • Перник
Кои са добри и кои лоши примери? За мен Великобритания е пример за антисоциална политика в последните години. Тъй че ако за някой е добър пример, за друг не е.

# 4 037
Кои са добри и кои лоши примери? За мен Великобритания е пример за антисоциална политика в последните години. Тъй че ако за някой е добър пример, за друг не е.

Само да ти напомня, че говорим за тютюнопушене и забраната за пушене на обществени места ... Mr. Green

# 4 038
  • Перник

Само да ти напомня, че говорим за тютюнопушене и забраната за пушене на обществени места ... Mr. Green

Именно! Това, че там е въведен този закон не означава, че е добър за хората. Но пък там може да вирее. Simple Smile

# 4 039
Аз се чудя какво още я нищите тази забрана, като почти навсякъде демонстративно си се пуши....
Но явно пушачите трябва да има за какво да се тръшкат, а иначе си ходят по заведенията и демонстративно се снимат с цигари в ръце, уста, или небрежно оставени в-у чинийки за кафе и всякакви др.- подръчни "пепелници".

# 4 040

Именно! Това, че там е въведен този закон не означава, че е добър за хората. Но пък там може да вирее. Simple Smile

И според тебе този закон е антисоциална политика ? Май малко са ти объркани понятията Simple Smile
И ако прекараш поне един ден в белодробно отделение няма да мислиш така !

# 4 041
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Нищо чудно накрая отнякъде да изсмучете и някоя полезност, която притежават цигарите.

# 4 042
Аз като гледах в петък клипчето за българските мохамедани, които отглеждат тютюн, веднага един пушач може да каже, че създава работни места и препитание на не едно българско село. Laughing Ето ти полезност. Mr. Green

# 4 043
  • Перник

И според тебе този закон е антисоциална политика ? Май малко са ти объркани понятията Simple Smile
И ако прекараш поне един ден в белодробно отделение няма да мислиш така !
Според мен е всичко друго, но не и социален. Объркването не е при мен. Laughing Другото като пожелание ли да го разбирам?

# 4 044
Нищо чудно накрая отнякъде да изсмучете и някоя полезност, която притежават цигарите.

O, нима наистина смятате, че те нямат полезни свойства? Не го примеайте като доказателства ЗА пушенето, но не може да се отрече че те имат някой предимства. Мой близък отказа цигарите и се оказа, че страда от заболяване, което кара устната лигавица и венците да никротизират и се оголват. Цигарите са спирали болестта и му се наложи да пропуши пак и то по лекарска препоръка. Цигарите засилват и перисталтиката. На хора с хроничен запек цигара сутрин засилва процеса на изхождане. Нередовното ходене до тоалетната е по-опасно от катрана в цигарата например.
Цигарата кара кръвоносните съдове да се свиват и ако за един хипертоник това не е добре, то за страдащи от някой заболявания това е от полза.
Сега щото ще ме нападнете  Mr. Green и ще искате доказателства подписани поне от тройна лекарска комисия ще завърша като кажа, че канабиса например има МНОГО ПОВЕЧЕ лечебни свойства, ама няма тема "ЗА и ПРОТИВ канабиса" Simple Smile  

# 4 045
  • София
Айде стига вече с тоя правопис, че е досадно.
Да не говорим, че "тебе" е правилно. Rolling Eyes

# 4 046
  • София
Случаите, за които говориш са по-скоро изключение. А венците на пушачите са обичайно възпалени и паронодтитът е доста чест при тях, защото венците не се кръвоснабдяват добре. Ако човек иска да се утешава, че пушейки се предпазва от Алцхаймер, ок, негова си работа. Може и наистина да се предпазва от Алцхаймер, защото вероятността да се разболее и умре заради проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, белодробни болести и дори рак, се увеличава. Дето се казва, може и да не доживее до такава старост, че да го пипне Алцхаймер. Дотук е установено, че вредите от цигарите многократно превишават ползите. То не е като едно време като са смъркали енфие или са си свивали цигари само от нарязан и естествено ферментирал тютюн! Сега дори в цигарите има всякакви химии, та не зная какъв терапевтичен ефект се очаква от тях.

# 4 047
Аз се чудя какво още я нищите тази забрана, като почти навсякъде демонстративно си се пуши....
Но явно пушачите трябва да има за какво да се тръшкат, а иначе си ходят по заведенията и демонстративно се снимат с цигари в ръце, уста, или небрежно оставени в-у чинийки за кафе и всякакви др.- подръчни "пепелници".

Peace

# 4 048
  • Перник
Айде стига вече с тоя правопис, че е досадно.
Да не говорим, че "тебе" е правилно. Rolling Eyes
Ех, Елица! И ние можем да бъдем досадни! Laughing
Къде съм написала, че не е правилно? Понеже държите на съвременни статистически данни, би било хубаво да обърнете внимание на съвременния правопис. Mr. Green

# 4 049
Не разбирам защо се сравняваш само с лошите примери ? защо примерно не направиш сравнение с Англия където няма такива стаички и хората пушат само и единствено навън и броя на пушачите значително е намалял ?

Това не е ли в Bristol? Може и да бъркам, но какво да сравнявам държава, в която пушачите за 10 г. са намалели по-малко от българските само за 4 г., при това при тях е имало и забрана.

Човече, на твоето му се вика манипулиране на общественото мнение - пускаш остарели данни, за да обориш актуални.

Какво значи остарели? Показвам, че пушенето така или иначе намалява с около 3% на година, данните са официални, а това, че %-тът е абсолютно същия и последната година, показва, че факторът забрана не е оказал никакво влияние.

... венците на пушачите са обичайно възпалени и паронодтитът е доста чест при тях, защото венците не се кръвоснабдяват добре...

Абсолютно!

the Дорис, аз съм на страната на пушачите, но това вече са смешни неща. Пушачите са съвсем наясно с последствията, просто не ги смятат за важни, аз също бях така, никога здравната страна не ми е била фактор. Не е нужно човек да се оправдава защо пуши, това си е лично решение, въпросът е защо да няма право на пушилня, след като така или иначе пушат.

Общи условия

Активация на акаунт