Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 619
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 75
  • Ямбол
Не се ядосвай tania34. Ерика е едно от доказателствата, че мозъка изтича не само с кърменето.
Това ми хареса. С издишания пушек ли имаше предвид?

И преди, и сега подкрепям забраната. За съжаление или не, но в петиции не участвам по принцип.

# 76
  • София
Забраната няма да коментирам, но правителството голям автогол ще си вкарат за изборите с това иди ми, дойди ми.
И от пушачи и от непушачи Simple Smile

# 77
Не се ядосвай tania34. Ерика е едно от доказателствата, че мозъка изтича не само с кърменето.
Това ми хареса. С издишания пушек ли имаше предвид?

Не точно, защото аз познавам и много готини пушачи, които не държат да изпъкват с глупости тук и там.

# 78
Пълна простотия е първо да се приеме пълна забрана за тютюнопушене, а сега да се връща обратно облекчен режим.

Пушач съм, но напълно подкрепям пълната забрана. Така мога да си заведа детето спокойно на заведение, без да го тровят. И аз като бременна в момента също да вляза в такова.

# 79
Пушач съм, но напълно подкрепям пълната забрана.

И сред моите познаи пушачи има такива, които подкрепят пълната забрана. Преди като исках места за непушачи, ми предлагаха с цялата си наглост да седна в салона за пушачи, защото всичко за непушачи е заето. Сега пък били празни. Тези неща са въпрос на навици, само врявата е голяма.

# 80
Обществените пространства трябва да са свободни от тютюнев дим. Аз съм ЗА забраната. Дано да не я отменят!

Единственият проблем, който виждам в тази забрана е, че някои бизнеси ще фалират не заради собствените си решения, а заради решения на депутатите.

# 81
Излиза, че правителството кляка на собствениците на заведения - разбирай засегнати интереси на някои мутри освен честните, разбира се.
Така че аз предлагам ако приемат тази безумица да протестираме пред шефовете на заведенията.
Може със всяко плащане на сметка да се оставя някаква визитка или призив - както преди имаше по колите за сестрите от Либия или по други теми - колкото и да е изразяваме гражданска позиция , а не мълчим като голи охлюви. В добавка на горното - сметката до стотинка без бакшиш - нищо не са ми виновни сервитъорите и бакшиша е оценка на обслужването, но реално оценяваме и  средата, която ми предоставя заведението, нали така? Сервитъорките ще се размрънкат на първия месец - каква би била равносметката не знам, но ако се практикува от всички може и да предизвика размисли.

# 82
защо не се пусне анкета "ЗА или ПРОТИВ забраната?"

# 83
От анонимен автор:

Здравей Бойко,

Надявам се да ми простиш за фамилиарниченето! Аз съм възпитан човек, но просто в този момент ми е адски трудно да се обърна към теб с “г-н Борисов”. За да бъдеш наричан “господин” трябва да имаш топки, а в момента аз силно се съмнявам, че една проверка би приключила с утвърдително становище по темата. Впрочем, министър-председател без топки, не е никаква новост за България – нали и Станишев ни е бил министър-председател. Все пак си мислех, че от философията на карате, ако не друго, то поне на човек му порастват топки. Явно няма гаранции за тази работа.

Критичен съм, защото те избрах, още по-критичен съм защото накарах и други хора да те изберат, а съм най-критичен защото пак ще те избера. Аз съм убеден, че си най-ефективният премиер, който България е имала след 89-та година, но уважението ми към личността Бойко Борисов го изгуби напълно (не че те боли’). Щеше да изгубиш и гласа ми, но да не гласувам означава всеки глас за Доган да тежи повече, поради отсъствието на моя и тези на народните предатели, които действително си позволяват да не гласуват. Да гласувам за Станишев и останалата шайка нагли крадци и отчайващи бездарници, които са окупирали иначе любимата ми идеология за едно капиталистическо общество, което обаче не забравя да помага и на по-слабите, също няма как да се случи, а да гласувам за дамата, която ще върне на власт Станишев и шайката не се различава от предходната алтернатива.

Аз съм си практик, винаги преценявам опциите и не се оставям на емоциите да ме водят при взимането на важни решения, но честно да ти кажа правиш го трудно дори и за мен, а повечето хора просто вече не успяват да се примирят с лицемерието и с тази покъртителна демонстрация на безгръбначност. Моля те, не се самозаблуждавай, че това е гъвкавост – нещата преминаха отвъд всякакви граници, които концепцията за гъвкавост обхваща и вече нивото е някъде между пиявицата и торния червей. Грубо ли звучи? Съжалявам, но не знам как по-меко да опиша това йезуитско поведение - “Аз съм твърдо против либерализирането на пълната забрана срещу тютюнопушенето на затворени обществени места, но депутатите трябва сами да решат”. Така ли стана? Те ли ще ти вършат мръсната работа след като иначе сами признават, че ГЕРБ е лидерска партия? Точно, кой глупак очакваш да си каже “Ааа той Бойко не е мишка и си държи на думата, просто останалите гербери така гласуваха”?

Знаеш ли колко подписа събрахме в петицията “Не на връщането на цигарения дим в заведенията” в www.peticiq.com от публикуването й на 4-ти декември до неделя 10-ти декември? Няма и 500. Знаеш ли на колко набъбнаха само за два дни от стрийптиза ти по БТВ в неделя, по време на който окончателно лъсна липсата на антрибути? Над 10,000 и се увеличават с по 100 на час. Погледни я, популярността й размазва всичко – изпревари и електронната петиция за ядрената енергетика, и тази за увеличаване на майчинските и детските надбавки, а утре ще задмине и тази срещу ръководството на волейболната федерация, която събира гласове от месеци, и ще застане на първо място сред електронните петиции в България. Нали разбираш, че това се случва не само заради цигарите – иначе да се беше случило още миналата седмица, случва се защото такава потресаваща безпринципност никой не беше виждал! Не само “оправи” проблема с тютюнопушенето 3 пъти за един мандат ами накрая отстъпи от най-европейския закон, който този парламент гласува, защото някаква смеска между квартална мутра и провинциален тарикат с шокиращ словоред, цанещ се за представител на българските ресторантьори ти каза “БАУ”.

Ако сега не си кажеш “майната му на втория мандат” и не започнеш да действаш воден от една такава нагласа, вторият мандат наистина ще се изпари. Ще се изпари, защото образът на решителния мъж започва да се превръща в една гротеска. Народното доверие е като ситният морски пясък, който лесно се изплъзва между пръстите на човек. Ако преди, ти беше мъжът, който без колебание стисва юмруците пък колкото пясък остане в тях, то все повече започваш да приличаш на един уплашен мухльо, който вместо да стисне юмруци, се парализира от страх за загубата на всяка песъчинка и се чуди как точно да се нагъзи, така че вятърът да не ги отнесе. Песъчинките не толерират страхливци и отлитат безвъзвратно от ръцете на този, който е забравил какво е да стиснеш пръстите в юмрук. Песъчинките помнят само легендата и ако тя умре или се изроди, веднъж отлетели ще забравят и магистралите, и рейтингите на България в S&P, и килърите, и наглите, и усилията за електронно правителство, и за най-голямо съжаление дори лошия спомен за безобразията на тройната коалиция с все заменките и Цанков Камък. 

Надявам се да го осъзнаеш още до четвъртък, защото после може да е късно и няма да те убие площаден протест от каквито толкова се страхуваш и заради които постоянно правиш крачка назад - ще бъде една тиха смърт… шумът няма да е по-силен от този, който издава падането на една бюлетина на дъното на една урна.

Бележка на автора: Бойко, като говоря за убийство и смърт, да знаеш, че говоря метафорично и визирам политическото ти, а не физическото ти битие. Гледам да ги уточнявам тези неща, защото в неделя и от Станишев много се беше уплашил, че ще те трепе с разни комунистически техники... да знаеш, че аз по комунистическо съм изкарал само детската градина и не съм имал време да науча тези похвати на старата соц-школа, така че спи спокойно.

# 84
По отношение на забраната аз съм твърдо За, подписах петицията и смятам, че темата вече е толкова изчерпана, че дебатите са  напълно излишни. Няма смисъл да обесняваме как резделените зали бяха неефективни, как винаги непушачите бяха тези които се съобразяваха с пушачи и т.н Това е пределно ясно и на самите пушачи, просто  им беше удобнои и за тях всичко си беше наред, сега не им е удобно, но това не е на непушачите проблем, защото не ние сме ги научили да пушат.

# 85
  • Пловдив / София
Аз не със сигурност, ама като гледам на пушачите "впечатленията", хич не им е добре. Sunglasses

Аз всичко което виждам е, че не ходят на заведения или го правят много по-рядко. Което вече няколко човека писахме, че никак не е зле. Пушенето си е същото, следователно няма и никотинов глад.

Абе, кой не ходи по заведения. Пълни са. Добрите заведения с хубава музика, храна и обслужване. Аз не съм влязла в Пловдив в заведение, откакто е забраната за пушене и да има 4-5 човека.
Разберете най-после, че пушенето не е субективно право. Защото, като димиш, тровиш и вмирисваш и околните.
Имам много приятели пушачи. На никой не му е терсене да излиза отвън, като сме на заведение и да пуши. Даже много от тях ограничиха и бройката на цигарите.

# 86
  • София
Абе тия са пълни идиоти, подготвяйте се за падане на забраната.
Днес в сутрешния блок по БТВ четоха извадка от становището на българския лекарски съюз, че не била доказана вредата от пасивното пушене, а някакъв друг лумпен, дофтор и професор, такива глупости дрънкаше, е чак си спомних как и друг път сам му ги слушала. Tired

# 87
Днес в сутрешния блок по БТВ четоха извадка от становището на българския лекарски съюз, че не била доказана вредата от пасивното пушене, а някакъв друг лумпен, дофтор и професор, такива глупости дрънкаше, е чак си спомних как и друг път сам му ги слушала. Tired

Ти си голяма оптимистка, ама дано си права.
Лумпенът е доста известен лекар. 

# 88
Какво е това политизиране на темата?Най-много ''обичам''фермани от анонимни автори Mr. GreenНо понеже сте почнали,не мога да се сдържа.Кой доказа,че тенесистката е имала смс?Сто пъти подканиха нея и баща и да покажат доказателства-нищо.По онова време тя беше на 16год!!!Но баща и врещя по тв студия,че е била на 14год. и водещия трябваше да го поправи,че не знае възраста на собствената си дъщеря.Статията е писана от Патрашкова.Ако вярвата на ''сериозна'' журналистка от жълт вестник,ок.Когато бащата през 2000 или 2001г.и размаза с бясна скорост с мерцедеса си баба,дядо и внуче кретащи със соц.возило,къде бяхте?Излезе сух,дядото му се изпречил на пътя...''Геройствата'' на тази фамилия са безброй,ама някои правят помен с чужда пита.
Пушачите по улиците ви тормозят,тровят и пр.А бензиновите изпарения как ви се отразяват?Както писах и преди,спасение има високо в планината,дълбоко в гората Joy

# 89
Това не трябва да се допуска. Както пушачите се борят за првата си, така и неие трябва да се борим за нашите. Защото точно ние ги разглезихме пушачите позволявайки им да пушат навсякъде, съобразявайки се постоянно стях, изпитвайки неудопство да им кажем, че не ни е приятно да пушат в наше присъствие.

Общи условия

Активация на акаунт