Освен да отворя дискусия по темата, искам да подканя онези от вас, които са чувствителни по въпроса и не искат отново да се пуши в сладкарници, ресторанти и други заведения, да бъдат активни в опазването на пълната забрана, която в момента е под огромна заплаха от отменяне. А както знаете от миналото, материята е такава, че отвори ли се малка вратичка в законодателството, започва да се пуши навсякъде и по всяко време.
Предстои обсъждане на това либерализиране на забраната в Комисията по здравеопазването към Парламента. Хора на които ни е писнало да ни връщат постоянно назад и да ни карат да се храним в дим, да танцуваме в дим, да живеем в дим, ще сме под прозорците на обсъждащите и ще се опитаме да им помогнем да вземат правилното решение.
Обсъждането ще се състои на 13-ти декември, четвъртък в 14.00 часа и ще се събираме на входа за депутати откъм бул. Дондуков в сградата на бившия Партиен дом (под високия пилон със знамето на сградата).
Знам, че е в работно време, знам че навън е студено, знам че е предпразнично, но точно в такива моменти се взимат подобни спорни решения, защото лобистите знаят, че в такива моменти най-трудно ще се сблъскат с граждански отпор. Всеки, който дойде ще бъде от изключителна помощ.
Можете да се включите и в петицията [url]http://www.peticiq.com/signatures/ne_na_cigarite_v_zavedeniata/url]
Знам, че темата буди разнопосочни мнения, но вярвам че майките би трябвало да са сред най-чувствителната част от обществото на тази тема. Все пак е сигурно, че и сред тях има жени, които се чувстват ограничени от забраната да пушат в затворени обществени помещения, но това е наистина за доброто на всички и аз съм готов да проведем една аргументирана дискусия по темата.
Поздрави,
Ж. К.