Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 316
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Пушачите не се интересуват за здравето на собствените си деца, а се очаква от тях да се интересуват от здравето на други.
Масово преди в детските клубове се пушеше. Е това за мен не е нормално.
Хайде стига с тези тежки изказвания и простовати обобщения! Смея да твърдя, че държа на здравето на децата си!
Кога преди? За мен също не е нормално да се пуши в детски клубове, но никога не съм попадала на такава гледка, поне не откакто имам деца.
Това не са обобщения, а реалността на всякъде, когато нямаше забрана. Във всички детски клубове в нашия град се пушеше, не в някои и не понякога, във всички винаги.

Сега последно за детски клубове ли говорим или за кръчми с някакъв кът за деца?

# 451
В заведения, в които се пушеше достъпа на деца беше забранен през последните 2-3 години. Не мога да намеря старата редакция на Закона за здравето, но статиите в нета още стоят.

http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/zabranqvat-dostyp … /menu-id-172.html
http://btvnews.bg/1573562285-Zabranyavat_dostapa_na_detsa_v_zave … ito_se_pushi.html

Закон може да е имало, но дали се е спазвал?
Посещавала съм ресторанти с детски кът, до който се стига минавайки през залата за пушачи. Е, като се отвори вратата на детския кът влиза дим и на кой пушач му пукаше? А и не са ни връщали никога, заради закона  Rolling Eyes
Случвало ми се е от солидарност, заради приятел пушач да седнем в зала за пушачи с децата, уж климатизацията била добра  ooooh! Ами мирише си, но оживяхме.
Толкова години сме ви дишали дима. Сега вие малко ще постудувате на чист въздух, заради нас, но и вие ще оживеете  Mr. Green

Мога да кажа със сигурност за едно село - Бърдарски геран.
Не, че му обиколих всички кръчми,
но има едно кафе в парка, където се събират хора - и през деня - играят табла, шах, карти - разни дядовци и по-млади мъже, върли пушачи по принцип. Пийъват си кафето, бирата, чая и там каквото си пийват и всички чинно излизат да си пушат навън.
Евала на хората, кефят  Laughing

# 452
Туцка, говоря точно за Детски клуб. Кое не му е ясното, че трябва да се повтаря по 100пъти.
И да, в продължение на 3г. от отварянето на един детски клуб, който посещавахме, в него се пушеше.
Отиваш с детето си да изядеш по една торта, и то да играе....всичко чудесно, докато то е в детския кът и си играе. Но когато излезе в общото помещение, където са масите и родителите, зимата особено се запушваше като в лисичарник.

# 453
  • София
Не съм Mirama, ама на голяма част не им пука.
Била съм на погача на бебе, на която се пушеше на отворени врати към стаята му."А, няма проблеми, пушете си." Леко проветриха преди да го донесат, после продължиха.
Ежедневно виждам майки из парковете, които си димят в бебешките колички, щото на открито нямало проблеми.
Както казах, често виждам хора, които си возят децата в колите и си пафкат, оглеждайте се по светофарите. Голям процент деца са изложени на дим в собствените си домове.
Голям процент жени продължават да си пушат, докато са бременни.  Tired
Дали голяма или малка част от пушачите действат по този начин е спорен въпрос. Но и в двата случая не можеш да обобщаваш, че всички са непукисти относно здравето на децата си.
Представих си майка, влязла в количката на детето си и бълва кълба дим... Laughing А то горкото кашля ли, кашля...Май нещо преигравате вече...
За пушенето по време на бременност съм съгласна, че не е най-доброто решение, но не би ми хрумнало да осъждам когото и да било и да твърдя, че видиш ли, не е добър родител.

"Всички" не съм писала никъде, а "голяма част", нали си го удебелила. Айде спори и ми докажи, че са малка част, а не голяма.

Няма какво да си представям, нареждат се по пейките и масите на кафенетата и захапват фасовете.

Няма да ги съдим пушещите бременни, медали ще им раздаваме. Пък нали и дофторите пушачи ги съветват, че не било толкоз вредно по н'ам колко  си цигари на ден. Tired

# 454
  • София
Туцка, говоря точно за Детски клуб. Кое не му е ясното, че трябва да се повтаря по 100пъти.

Постът ми не беше към теб, цитирах pasinet, в чийто цитат влиза и твоя, понеже изведнъж както говорехме за детски клубове стана ясно, че всъщност си говорим за кръчми.

# 455
Всяка тема "ЗА и ПРОТИВ" пушенето,във всичките й вариации в един момент зацикля и идва Ключаря.
И какво ако "осъдите" някой пушач? Laughing Излежава доживотна присъда? Пържи се в Ада в зала за непушачи? Wink
Мелодрами лицемерни.

# 456
  • Перник
Елица, Елица... Не случайно репликата ми не беше насочена към теб, а към Mirama, която твърдеше че пушачите не държат на здравето на децата си. Не голяма част, просто пушачите. Когато се намесваш не на място, поне си направи труда да прочетеш за какво иде реч.
Да споря с теб? Едва ли...

# 457
...Толкова години сме ви дишали дима. Сега вие малко ще постудувате на чист въздух, заради нас, но и вие ще оживеете  Mr. Green
...

подкрепям
аман от егото на пушачите
все са на-важни
а персоналаът по заведенията, дето им дишат гнусотиите по 8ч на ден, нямат ли право на работно място с безопасни условия на труд

Как може да вярват бе хора, че със забрани може да се постигне нещо?  Confused
Историята е доста показателна, особено по темата.

В другите държави как може?

Къде?  Simple Smile

къде ли? в нормалния свят, към който уж и БГ се опитва да се числи, ама арогантността и ориенталщината ѝ са твърде много

# 458

Сега последно за детски клубове ли говорим или за кръчми с някакъв кът за деца?
Aз съм уточнила точно за какво говоря. И за теб ако е кръчма с детски кът за деца, който заема 50 % от площта и не е в отделно помещение  е нормално да се пуши?  Crazy От това по голямо доказателство на тезата ми, здраве му кажи.
Ако искаш да бъда още по обстоятелствена визирам точно 4 такива места, които по времето когато детето ми беше малко бяха единствените в града, където зимно време можеше да се отиде с дете. Двете бяха в универсалния магазин , между клетките ( 2 и 3 ет.) - точно детски клуб си беше, защото по голямо дете дори можеше да се остави докато ти обикаляш магазина. Към въпросното забавлително място за деца имаше кафене( с нищо не отделено от въпросното място за децата!) - това всичко е на общ етаж с магазините, които също се намирисваха на цигари ( продават се предимно дрехи ). Това за теб е приемливо - така ли?  Другите две визирани от мен места - една кафе- сладкарница и един ресторант с прилежащи места за игра за деца, които подчертавам дебело не са в отделно изолирано помещение от димилника и заемат голяма част от заведението, не просто един ъгъл с две люлки. И четирите места се рекламираха с дейността си за децата като детски клубове, нещо неясно?

# 459
Аз също съм от Ст.Загора,но не помня някога да се е пушило в универсалния.Убедена съм,че не се е пушило,защото точно поради тази причина съм сядала само веднъж там и не повторих  Peace

# 460
Аз също съм от Ст.Загора,но не помня някога да се е пушило в универсалния.Убедена съм,че не се е пушило,защото точно поради тази причина съм сядала само веднъж там и не повторих  Peace

Въз основа на всичко казано в темата, категорично може да направим извод, че не си от Стара Загора.  Mr. Green

# 461
Въз основа на всичко казано в темата, категорично може да направим извод, че не си от Стара Загора.  Mr. Green
Абе аз,че съм от там,от там съм ама явно живея в друг свят  Laughing А пък и нали ми е замъглено съзнанието от цигарения дим  Joy

# 462
Глупости! Не се пуши сега, но преди да има някакви забрани и ограничения на тютюнопушенето си се пушеше масово и дори събота и неделя при повече посетители беше ужасно неприятно и задимено.

# 463
Абе аз,че съм от там,от там съм ама явно живея в друг свят  Laughing

Не си само ти. И аз днес разбрах, че във Варна се пушело в заведения тип "детски кът". Оказа се, че това са заведения, където ходят родители с децата си.  Mr. Green Не ми беше известно, че има заведения с такъв статут, но аз вчера дойдох от село, от къде да знам къде какво има.  Rolling Eyes

# 464
За съжаление личното ми впечатление е, че и минимално разрешение на пушене в затворени пмещения води до лавинообразно увеличение на пушаческите места до преобладаваща част.

Да, за това си напълно права. Което е жалко, че трябва все крайни и драстични да са мерките.

Ша ма прощават някой хора, че се обаждам пак без да съм поискала разрешение

Общи условия

Активация на акаунт