Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 114 984
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 510
Потресаващо е как някои считат погазването на даден закон за напълно нормално нещо.  ooooh! ooooh! ooooh!

Че се и гордеят с това и на всеослушание го заявяват.

tara31, добре де, и това за теб е похвално и повод за гордост ли? Как ще пушите в заведението и жената на собственика работи в съответните служби???

За какво са тези закони изобщо? Или спазваме само тези, които ни изнася?
  Нито е похвално,нито се гордея-просто констатирам.
   Кой каквото иска да спазва-аз ще спазвам само тия закони,които правят живота ми по-хубав(лично преценявам).
   За протокола-заведението не е в Русе PeaceОткупено е за вечерта.
За това в Бг сме цъфнали и вързали, защото повечето така мислят.

# 511
Tочно тази крайност ми е гнусна. Значи ако видите заведение в което се пуши моментално ще сигнализирате? Нали така? Да ги глобят - да ги научат, да им натриете опушения нос. Но ха сега ми кажете колко от вас са виждали пили мъжаги /може и жени, хора от съседната маса или дори от вашето обкръжение и без никаде да сигнализират са ги оставили да се матнат на колата? Обзалагам се, че дори се возите до мъжете си след като са пили САМО една биричка, то щото от една нищо му няма ... а дали е така по закон не ви пука.

Ох пак забравих да поискам позволение да имам мнение ... их че съм и аз! Сама ще се накажа - лоша, лоша Дорис.

# 512
Аз не пия, а мъжът ми, ако пие не шофира, или шофирам аз. Нямам драма в това отношение, държа на правилата и ги спазвам. Съжалявам, че другите хора все си намират изключения...то законът им го позволява

# 513
the Дорис, аз не го играя портиер пред заведението, за да знам кой пие и после се качва в колата си, нали така?
И не, мъжа ми ако пие карам аз, която пия много рядко.

А защо да не сигнализирам, когато явно виждам нарушаване на закон? Или това също не бива да се прави, да не се разваля рахатлъка на хората, които го нарушават?

# 514
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не съм се качвала и по смъртно няма как да се кача в колата на пил човек.

Да, бих сигнализирала, както за пиян зад волана, така и за неспазване на закона. Все още много съжалявам, че не го направих лятото. Смятам, че ако гражданите имат съвест и заедно съблюдават законите да се спазват, като сигнализират, когато те се нарушават...има надежда за едно общество.
За съжаление, за нашето няма надежда.

# 515
  • София
Аз лично смятам, че тази пълна забрана за пушене в затворени помещения си е чиста дискриминация, ама кой ме пита. Разделението на зали пушачи/непушачи си беше добро и доста по-справедливо. Не съм пушач, но познавам няколко страстни такива и тази забрана доста ги измъчва.

# 516
  • София
Стига с тия тъпотии Частно парти щяло да пише. Ако ще 13 конгрес на БКП да пише, все тая.

# 517
Само 100 човека са подкрепили протеста в подкрепа на забраната за пушене на езерото Ариана.  Whistling
http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/protest-v-podkrepa-na-push … krito-i-dnes.html

# 518
  • София
 hahaha
Цитат
Междувременно рекордните 60 000 българи решиха да прекарат предстоящите коледни и новогодишни празници в съседна Сърбия, където пушенето на закрито все още е разрешено.

# 519
hahaha
Цитат
Междувременно рекордните 60 000 българи решиха да прекарат предстоящите коледни и новогодишни празници в съседна Сърбия, където пушенето на закрито все още е разрешено.

Що ли си мисля, че на автора на статията нещо му е забил бутона "0"  hahaha

Аз мога да ви кажа, че много хора от родния ми град Видин ходят в Сърбия на почивки и банкети, защото им е близо, различно и доста по-евтино! Не съм чула някой познат да каже "отивам да пуша в Сърбия"  Joy

# 520
orchid, хайде сега и дискриминация било. )))
То тогава ще е и дискриминация закона за поставянето на предпазни колани в колата, както и карането в нетрезво състояние. Щото се нарушава правото на човека да пие.
Пушач съм и не се чувствам ни най-малко дискриминирана от закона. Тези, които се чувстват просто не са добре.

# 521
Само 100 човека са подкрепили протеста в подкрепа на забраната за пушене на езерото Ариана.  Whistling
http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/protest-v-podkrepa-na-push … krito-i-dnes.html

Според други статии са били около 40.

# 522
  • На земята, която е всъщност звезда.
Така, че смятам, че пушачите го правят на инат. Изключвам онези, които си пушат навън и не мрънкат!  Peace

Не ходят по заведения на инат?  Laughing
За какво да ходя в кафене, като ще пия кафето им на улицата? Със същия успех мога да си го взема от автомат или да си го пия в къщи на двора.

Няма инат. На заведение вече или за бърз обяд, или в нощно заведение в което не признават забраната. Знам и един китайски ресторант и една битова кръчма (точно до НАП), в които се пуши, но на тези места по принцип не влизам заради други миризми.  Mr. Green  След няколко дена мъжът ми има служебен банкет в голям ресторант в централната част на града. Уговорката при резервацията е била че ще позволят да се пуши. Изобщо не се е налагало собствениците да бъдат убеждавани.

За да не фалира дребният собственик на кафене, за който така много сте се загрижили, но, както изглежда, само на думи.

# 523
  • Перник
Пушач съм и не се чувствам ни най-малко дискриминирана от закона. Тези, които се чувстват просто не са добре.
Laughing Joy
Вече разбрахме и нещо ново - не сме добре. Joy

# 524
Laughing Joy
Вече разбрахме и нещо ново - не сме добре. Joy

Що, за мен не е нормално да се твърди, че има дискриминация?
С кое точно се дискриминират пушачите? С това, че не могат да пушат в затворени помещения?
А и както се видя, забраната се спазва на когото и както му скефне.
Или не сте влизали в държавно учреждение и да ви лъхне смрад на цигари? Едва ли...

Или се чувствате дискриминирани от това, че не трябва да пиете и да шофирате? Или че трябва да шофирате с колан?
Същата работа е. И за задължителното поставяне на колан имаше тръшкане и какво ли още не. Но когато човек сам не може да помисли за здравето си, или това на околните, то се налага други да вземат решения вместо него.

Общи условия

Активация на акаунт