Други?

+ едно кафене в Несебър. Пак с вечно отворена врата между залите.
И пак за спорещите относно оборотите на заведенията. В нашия ресторант забраната важи още от времето на залите. Решихме (шефа реши), че всякакъв вид прегради ще развалят интериора. Решението - тотална забрана. Така е от колко вече 3 години? Оборотът върви в едни и същи граници. Естествено по-висок в празничните дни и по-нисък в "мъртви" дни. До сега няма клиент, който да е дигал скандали или да се отказал от обяда/вечерята, защото му се пушело много.
Клиентелата е смесена - има и редовни, има и преминаващи.
Шефа няма да фалира! Или поне не заради "забраната за тютюнопушенето на обществени места"
Не се връзвайте на глупостите, че някой ще фалира заради това! Вместо да изисквате пушене в заведение, изисквайте по-чести проверки от РИОКОЗ, пожарна и т.н. Това е много по-важно за живота, здравето и комфортът ви в ресторанта/бара/дискотеката!
+1. Много, много вярно !
Цитирам целия пост защото ми се ще и пушачите да разберат и да повярват. Но знам че тук сме с 50 - 100 години назад... Знам и каква мъка е да търсиш начин да запалиш цигара и по всеки повод да питаш "а там може ли да се пуши"... в заведение, на гости, или в новата служба, или в хотела, заведението, училището, болницата
не рекламирам електронните, но съм благодарна на китайците (или който и да е) че ги измислиха... зависима съм от никотина, знам че е вреден в някаква степен, но поне си спестих всичките останали вредности от тютюна. И не ми мрънкат всички околни