Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 129
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 810
Ако има някой от Бургас, би ли ми казал къде в града е имало разделени на зали заведения? Аз се сещам само за Хепи (до морската). Една вечно отворена плексигласова врата?

Други?  newsm78

+ едно кафене в Несебър. Пак с вечно отворена врата между залите.

И пак за спорещите относно оборотите на заведенията. В нашия ресторант забраната важи още от времето на залите. Решихме (шефа реши), че всякакъв вид прегради ще развалят интериора. Решението - тотална забрана. Така е от колко вече 3 години? Оборотът върви в едни и същи граници. Естествено по-висок в празничните дни и по-нисък в "мъртви" дни. До сега няма клиент, който да е дигал скандали или да се отказал от обяда/вечерята, защото му се пушело много.
Клиентелата е смесена - има и редовни, има и преминаващи.
Шефа няма да фалира! Или поне не заради "забраната за тютюнопушенето на обществени места"
Не се връзвайте на глупостите, че някой ще фалира заради това! Вместо да изисквате пушене в заведение, изисквайте по-чести проверки от РИОКОЗ, пожарна и т.н. Това е много по-важно за живота, здравето и комфортът ви в ресторанта/бара/дискотеката!  Wink 

+1. Много, много вярно !
Цитирам целия пост защото ми се ще и пушачите да разберат и да повярват. Но знам че тук сме с 50 - 100 години назад... Знам и каква мъка е да търсиш начин да запалиш цигара и по всеки повод да питаш "а там може ли да се пуши"... в заведение, на гости, или в новата служба, или в хотела, заведението, училището, болницата  ooooh! не рекламирам електронните, но съм благодарна на китайците (или който и да е) че ги измислиха... зависима съм от никотина, знам че е вреден в някаква степен, но поне си спестих всичките останали вредности от тютюна. И не ми мрънкат всички околни  Mr. Green

# 811
  • София

Елица, за теб гаден, за мен не. Какво те бърка какво си слагам в устата?

въобще подобни коментари са си чисто заяждане.

Ох, къде пък съм се обърнала към теб персонално Tired
Всеки е в правото си да коментира каквото пожелае.

И да, малко са странни лентичките в подписите на отказали цигарите, обаче пушещи електронна.

# 812
мисля че почти нищо общо нямат електронната цигара и тютюневата - нито е вредна нито смърди, нито пречи. А и е вкусно, евтино и кефи  Party

# 813

Елица, за теб гаден, за мен не. Какво те бърка какво си слагам в устата?

въобще подобни коментари са си чисто заяждане.

Ох, къде пък съм се обърнала към теб персонално Tired
Всеки е в правото си да коментира каквото пожелае.

И да, малко са странни лентичките в подписите на отказали цигарите, обаче пушещи електронна.
Не твърдя, че персонално към мен си се обърнала, но все едно. Стилът ми на изказ беше така подбран. Ако ти звучи по-добре, ще перефразирам: теб какво те бърка какво си слага в устата Пена?

"Всеки е в правото си да коментира каквото пожелае." така е, права си, аз пожелах да коментирам твоето изказване Simple Smile

и на мен са ми странни тези които си слагат лентички с това от кога са женени, ама не ги коментирам  Wink Всеки може да си сложи каквато иска лентичка. Гледайте си във вашата паничка.  Peace

# 814
  • София
Пена твърди, че отказала цигарите, пък си слага в устата електронна цигара. Просто електронната  не помага при отказването на цигарите, а е заместител. Ето, имаше потребителка, която сподели, че електронната и "помогнала" да пропуши отново.
Не ме бърка, констатирам факти.

# 815

Пена не твърди, че е отказала цигарите. Пена твърди, че ги е заместила с електронна и летничката ѝ отброява колко време е минало от последнана ѝ тютюнева цигара.
Пена не иска да отказва цигарите, принудена е била да търси алтернативи. Късмет, че има такава при това без неприятни странични ефекти като при обикновените.
Не знаеш нищо за електронните цигари, за това няма какво да констатираш - всичко си е твои интерпретации Simple Smile

# 816
Пена твърди, че отказала цигарите, пък си слага в устата електронна цигара. Просто електронната  не помага при отказването на цигарите, а е заместител. Ето, имаше потребителка, която сподели, че електронната и "помогнала" да пропуши отново.
Не ме бърка, констатирам факти.

Елица, може би те обърква грешната терминология, която използваме спрямо персоналните изпарителни устройства. Да, те приличат на цигари, затова по аналогия ги наричаме електронна цигара, но правилният термин е този, който цитирах. В този смисъл, макар и да нямам лентичка в подписа, имам пълно основание да твърдя, че преди 8 месеца съм отказала цигарите. Заместила съм ги с друг навик, който се нарича изпаряване и не вреди на околните.

Последна редакция: пт, 21 дек 2012, 23:50 от Vapor

# 817
Не знам защо нападате вестоносеца.     Laughing
Аз не съм против електронните цигари, пушете си ги ,щом ви е кеф.
Просто написах какво каза един лекар вчера , в сутрешния блок на БТВ.     Peace

# 818
  • София
Аз на лентичките ви виждам само "цигара", вмъкнете и поясненията.
Важното е да си стискате патерицата на щастието, драги изпаряващи.
Хубаво е поне, че не вредите на околните. Хвала! Peace

Да не забравяме, че всеки си има право на интерпретации.

# 819

Е, поне имаме патерица на щастието. Аз с удоволствие си я стискам! Grinning

ПП А в лентичката пише, точно каквото трябва, както и поясних /може би не си прочела/ по-горе.

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 00:07 от Vapor

# 820

Че кому са нужни пояснения? Мисля че става достатъчно ясно какво отброява - от колко време не пуши съответния собственик на лентичка и колко цигари е "пропуснал". Това дали изпарява с електронна или не какво отношение има към другото?!?

Краси...*, начина по който си го написала звучи като твое твърдение, а не че го е казал едикой си. Дали се тровиш с електронна или не не е сигурно. Със сигурност изгорелите газове които дишаме ежедневно по улиците са в пъти по-тровещи.
Нищо чудно да се окаже, че изпаряването не трови по никакъв начин освен с приема на никотин. То зависи и какво изпаряваш де. По темата има какво да се дискутира, но е обширна и не мисля, че тук точно е мястото (в текущата тема имам предвид).

# 821
Майкъл Блумбърг имал за идея да направи от Ню Йорк град на непушачи.Обмисляло се даже да се следят хора дори и в домовете им.Това не знам как е реално изпълнимо, де.
Благодаря на хората около мен, които ме караха да се чувствам втора ръка човек докато пушех. След всяка тяхна критика ме беше буквално срам като пуша пред хора.Последният стадий, преди да ги откажа, беше като пушех само и единствено вкъщи.Така де, защо един наркоман да няма право да се бодне след десерта в ресторанта, а един пушач да има правото да пуши.Елементарно е, егати.

# 822
  • София
Че кому са нужни пояснения? Мисля че става достатъчно ясно какво отброява - от колко време не пуши съответния собственик на лентичка и колко цигари е "пропуснал". Това дали изпарява с електронна или не какво отношение има към другото?!?
Реално не си отказал цигарите, заместил се една зависимост с друга. Даже не си я заместил, същата си е. Подвластен си на никотиновото въздействие, на навика да държиш цигара и прочее. Коментарът ми не е към онези, които не желаят да откажат цигарите като вас, а към онези, които си мислят, че електронната цигара ще им помогне, а всъщност не е така. Ще продължат да са зависими и парите им просто ще идат в друга касичка, дори и да са по-малко. И ще бъде по-лесно да се върнат към обикновените цигари.

# 823
Реално не си отказал цигарите, заместил се една зависимост с друга. Даже не си я заместил, същата си е. Подвластен си на никотиновото въздействие, на навика да държиш цигара и прочее. Коментарът ми не е към онези, които не желаят да откажат цигарите като вас, а към онези, които си мислят, че електронната цигара ще им помогне, а всъщност не е така. Ще продължат да са зависими и парите им просто ще идат в друга касичка, дори и да са по-малко. И ще бъде по-лесно да се върнат към обикновените цигари.

За никотиновото въздействие може да спорим, защото моите наблюдения са, че повечето хора стремително свалят никотина и стигат до нула.
За навика да държиш цигара си права. Това обаче ми е трудно да го определя като зависимост. Имам приятелка /непушачка/, която има навика, докато говорим да си навива косата на пръста. Дразни ме, но не го определям като зависимост. 
Повече няма да споря, но за последно ще повторя пак, дано този път съм по-ясна- цигарите сме ги отказали. Тютюнопушенето сме го отказали. Никому не вредим, не виждам защо изобщо се коментират тук изпарителните устройства.

# 824
Някои пък си гризат ноктите, други вярват на врачки, трети са зависими от шоколад, четвърти от компютри и социални мрежи, пети от нещо друго...

Аз дали съм зависима от никотина, ти не можеш да знаеш както не можеш да знаеш дали въобще ползвам никотин. Явно хал хабер си нямаш какво представлява електронната цигара щом се опитваш да слагаш знак за равенство между това устройство и тютюневите цигари.

Всеки пълни нечия касичка. На теб никой не ти казва за какво да си харчиш парите, моля, ти също се въздържай.
За връщането към тютюневите цигари може много да поспорим, но не виждам смисъл да го правя с хора които раздават квалификации наляво и надясно по въпроси, по които не са компетентни и най-малкото нямат опит, ами си говорят така на общо основание.

Аз реално СЪМ отказала цигарите. Не бих се върнала към тях, изпаряването ми доставя много по-голямо удоволствие. Ползите за здравето изобщо не ги отчитам - те са полезен страничен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт