Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 114 946
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 065
... ( макар,че тук няма да си го признаят никога) местата с присъствие на деца, банки, офиси, болници и т.н. няма начин да се разреши абсурдът от миналото отново.

И Слава Богу. Що се отнася до признанието, голям % не лъжат, но пък всеки може да вярва на какво иска  Peace
Ами аз предимно на очите си вярвам.   Peace Съжалявам,че не мога лесно да приемам всяка дума написана във форума (ако няма подкрепа на тезата и от друг източник или сфера), но тук дори се опитаха да ми обяснят,че в нашия Универсален магазин никога не се е пушило, та добре, че имах случайно останал кадър от снимка, в подкрепа на обратното.

# 1 066
Пушеше се навсякъде. А не трябваше. И не забелязвам, поне около мен, някой да реве, че не може да пуши на зъболекарския стол или докато си купува превръзки в магазина.
Нито виждам по протестите да има представители на банки, офиси или болници.

# 1 067
Цялата тема започна да звучи като развалена грамофонна плоча...

# 1 068
  • София
... ти колко си била съобразителна пушачка - съвсем друго.
(Както например pasinet уместно е забелязала невиждащите пушачи. )Flutter

Познавам се непушачи, писали в темата, ходила съм им на гости, както и те са идвали у нас. Ако искат, да споделят, може пък да съм в грешка  Wink

За Check Please - коментирах поста, който бяхте цитирали, не ѝ следя постовете, ако е така, както казваш, съгласна съм с вас.
И това, че ти не си пушила никога в детски клуб или че си се съобразявала с приятелите си непушачи като довод в подкрепата на какво твърдение го изтъкваш?  Thinking
Защото за теб, теб, теб разбрахме всички вече.  Tired

За сведение и в офиси, и в болници продължава да се нарушава забраната, за банки не зная, нямам информация.

# 1 069
Пушеше се навсякъде. А не трябваше. И не забелязвам, поне около мен, някой да реве, че не може да пуши на зъболекарския стол или докато си купува превръзки в магазина.
А аз понеже забелязвам и слушам оплаквания, че няма да се върне предишното хубаво време, когато се пушеше навсякъде, за това го пиша. Защото инак читателите ще останат с впечатлението, което даваш само ти ( примерно). Като се изредят 10 да напишат как никога не са виждали да се пуши на места, където лично съм, ти не би ли писала опита си? Нека има обективност и поглед от всякъде.
"Не е редно да се пуши в места с деца, учреждения, болници и т.н., обаче ако се разреши, пак ще пуша там и пак ще се крия в тоалетните на болницата, ако се наложи." - Ти може да не си чувала такива неща, обаче аз съм. и чувала и виждала. Ако всички пушачи бяха с виждане като това, което споделяш ти в темата, то до тези драстични забрани нямаше и да се стигне най вероятно. За жалост повечето не са, но се надявам да станат постепенно.

# 1 070
Не се сърди, човече, не се притеснявай, тя предната тема не беше пък само за мен  Laughing
Няма какво да се хабиш, тук всички са   Tired  когато не им се приглася в хор.

# 1 071
...това, че ти не си пушила никога в детски клуб...  като довод в подкрепата на какво твърдение го изтъкваш?...

Че няма значение дали си пушач или непушач, конкретно за детските клубове.

...или че си се съобразявала с приятелите си непушачи като довод в подкрепата на какво твърдение го изтъкваш?...

Отговорих на реплика, която ти адресира към мен Peace

Не се сърди, човече, не се притеснявай, тя предната тема не беше пък само за мен  Laughing
Няма какво да се хабиш, тук всички са   Tired  когато не им се приглася в хор.

И като изключим pasinet са много, много "толерантни" във форума, хубав пример дават Simple Smile

...Като се изредят 10 да напишат как никога не са виждали да се пуши на места, където лично съм, ти не би ли писала опита си? Нека има обективност и поглед от всякъде...

Млади са явно, не помнят Simple Smile

# 1 072
  • София
Виж сега, тая тема не е упражнение.

Няколко страници назад обясняваш, не на мен, как каниш непушачите у вас.
Което касае единствено твоите познати/приятели непушачи.
Кое нямало значение за детските клубове не става ясно, обаче хубаво че има забрана вече, та да не тровят децата. Надявам се скоро и за пушене и возене на деца в автомобил, както и предприемане на мерки за децата, които са опушвани в собствените им домове.

Както нееднократно бе споменато, забраните не са за съобразителните, а за останалите.

# 1 073
  • София

Надявам се скоро и за пушене и возене на деца в автомобил, както и предприемане на мерки за децата, които са опушвани в собствените им домове.

Кой е този, който ще ми каже какво да правя у дома, в колата си, на спирката,по улицата и прочие и прочие....иска ви се, да ама не. Чета, чета и се чудя, къде се събрахте...надявайте се, а аз ще продължавам да правя каквото си искам с живота си. Някой ще ми казва как да живея... Бъдете спокойни с моята кола няма да качвам такива като вас, въпреки, че всяка сутрин каня някой от спирката да се качи и да го сваля до центъра тъй като е студено.  Въпреки, че виждат че пуша желаещи винаги има. Не ми отговаряйте, че колата ми е гадна, щото не е.
Оф, загрижили са се за здравето си с тази здравна система....това да ви е пробема, пушенето.

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 01:43 от ma14

# 1 074

Надявам се скоро и за пушене и возене на деца в автомобил, както и предприемане на мерки за децата, които са опушвани в собствените им домове.

Кой е този, който ще ми каже какво да правя у дома, в колата си, на спирката,по улицата и прочие и прочие....иска ви се, да ама не. Чета, чета и се чудя, къде се събрахте...надявайте се, а аз ще продължавам да правя каквото си искам с живота си. Някой ще ми казва как да живея... Бъдете спокойни с моята кола няма да качвам такива като вас, въпреки, че всяка сутрин каня някой от спирката да се качи и да го сваля до центъра тъй като е студено.  Въпреки, че виждат че пуша желаещи винаги има. Не ми отговаряйте, че колата ми е гадна, щото не е.
Оф, загрижили са се за здравето си с тази здравна система....това да ви е пробема, пушенето.
Това трябва да се промени, за да се смекчи и забраната. Щом някои са против децата им да не бъдат тровени просто не знам какво повече трябва да се каже по темата!!! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 1 075
  • на брега на морето

Това е култово! И кой ще проверява как е ситуацията с децата ми в дома ми?

# 1 076
И като изключим pasinet са много, много "толерантни" във форума, хубав пример дават Simple Smile

E, хайде сега Crossing Arms
Аз например нямам нищо против ограничените помещения за пушачи, лошото е че реалността се получава много много изкривена и в крайна сметка е изключително трудно да намериш вечерно заведение без дим. Освен това далеч не смятам, че децата са единствените, които трябва да се пазят от дима, т.е. да се ограничава забраната до сладкарници и детски клубове.

# 1 077
Значи е по-лесно да отрежем целия крак, вместо да се опитаме да го лекуваме.

# 1 078
Не го разбрах това. Кое в случая е крак и как можем да го лекуваме?
За мен, да се повторя, разумното решение е да се регулира по такъв начин пушенето на обществени места, че на никой да не му се налага да вдишва second hand smoke и да се ограничава само с активното пушене на собствената си цигара.  Нямам амбиции да отказвам всички пушачи от пушенето им, просто мисля, че негативните последици трябва да бъдат максимално ограничени.

# 1 079
  • София
Не съм чула пушач да се смята за болен (крак) и да иска някой да го лекува.

Общи условия

Активация на акаунт