Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 114 946
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 080
Значи е по-лесно да отрежем целия крак, вместо да се опитаме да го лекуваме.
Не го разбрах това. Кое в случая е крак и как можем да го лекуваме?
За мен, да се повторя, разумното решение е да се регулира по такъв начин пушенето на обществени места, че на никой да не му се налага да вдишва second hand smoke и да се ограничава само с активното пушене на собствената си цигара.  Нямам амбиции да отказвам всички пушачи от пушенето им, просто мисля, че негативните последици трябва да бъдат максимално ограничени.

Искам да кажа, че проблемът е контролът.
По-лесно е да забраним генерално нещо, вместо да се опитваме да контролираме спазването на наложените правила.

Aннa, не е така. Има много хора пушачи които искат да откажат цигарите по една или друга причина.

# 1 081
Значи е по-лесно да отрежем целия крак, вместо да се опитаме да го лекуваме.
Не съм чула пушач да се смята за болен (крак) и да иска някой да го лекува.

Да, ама всички искат да се държим с тях, като с болни - те, горките не могат без да пушат цигари и трябва вкупом компанията да е в пушалнята.
Ама еди кой си пуши - това автоматично означава, че всички сме в помещението за пушачи, инак пушещия няма да се чувства комфортно, дори може и да не присъства.
Радвам се, че между приятелите ми има все по-малко пушачи.

# 1 082

По-лесно е да забраним генерално нещо, вместо да се опитваме да контролираме спазването на наложените правила.
Азне съм съгласна с това. Т.е. контролът е проблем по принцип, особено ако очакваме от него да обхваща 100%, но за мен решението с разделение на зали не е работещо само по себе си, а не заради слаб контрол.
Ако едно заведение е разделено наполовина или има избор ( свободен, без да е обвързан с други условия, такси и ограничения)  това първо принуждава персонала там да пуши пасивно, и второ, по важно, до голяма степен принуждава една смесена компания да седне там.  И сега, моля, да не спорим кто в детската градина че никой никого не карал с пистолет и тем подобни.
Човешкото поведение има достатъчно механизми за принуда извън боя и пистолета.

# 1 083
  • София

Виж сега, тая тема не е упражнение.

Надявам се скоро и за пушене и возене на деца в автомобил, както и предприемане на мерки за децата, които са опушвани в собствените им домове.

Кой е този, който ще ми каже какво да правя у дома, в колата си, на спирката,по улицата и прочие и прочие....иска ви се, да ама не.
Иска ви се на вас да си правите каквото си искате, ама и в момента е факт, че не е възможно.

# 1 084

Азне съм съгласна с това. Т.е. контролът е проблем по принцип, особено ако очакваме от него да обхваща 100%, но за мен решението с разделение на зали не е работещо само по себе си, а не заради слаб контрол.
Ако едно заведение е разделено наполовина или има избор ( свободен, без да е обвързан с други условия, такси и ограничения)  това първо принуждава персонала там да пуши пасивно, и второ, по важно, до голяма степен принуждава една смесена компания да седне там.  И сега, моля, да не спорим кто в детската градина че никой никого не карал с пистолет и тем подобни.
Човешкото поведение има достатъчно механизми за принуда извън боя и пистолета.
+1  По-добре казано от това здраве му кажи!

# 1 085
...За мен, да се повторя, разумното решение е да се регулира по такъв начин пушенето на обществени места, че на никой да не му се налага да вдишва second hand smoke и да се ограничава само с активното пушене на собствената си цигара.   Нямам амбиции да отказвам всички пушачи от пушенето им, просто мисля, че негативните последици трябва да бъдат максимално ограничени.

хубаво, ама това е твърде сложно за разбиране явно от самите пушачи
на мен самата ми е трудно да разбера от какво така им се свива мозъкът и спират да разбират елементарни житейски истини от този тип
явно пушаческото его е твърде силно развито и взима винаги превес

# 1 086
...За мен, да се повторя, разумното решение е да се регулира по такъв начин пушенето на обществени места, че на никой да не му се налага да вдишва second hand smoke и да се ограничава само с активното пушене на собствената си цигара.   Нямам амбиции да отказвам всички пушачи от пушенето им, просто мисля, че негативните последици трябва да бъдат максимално ограничени.

на мен самата ми е трудно да разбера от какво така им се свива мозъкът и спират да разбират елементарни житейски истини от този тип
Разбрахме го.Аз до сега никъде не прочетох ,че пушачите искат да се пуши в офиси,банки,болници заведения с детски кътове и т.н.Даже най-толерантно не желаят да се пуши в сладкарници и пицарии .....ама Вие май не го разбрахте и въртите една и съща песен Whistling.Виж кафенета и дискотеки,кръчми и прочие  не мисля ,че е проблемно да са разделени на зали . За сведение против съм за присъствието на деца в помещения където се пуши ,а за заведения  още повече освен ако не са детски.

# 1 087
  • На земята, която е всъщност звезда.
...За мен, да се повторя, разумното решение е да се регулира по такъв начин пушенето на обществени места, че на никой да не му се налага да вдишва second hand smoke и да се ограничава само с активното пушене на собствената си цигара.   Нямам амбиции да отказвам всички пушачи от пушенето им, просто мисля, че негативните последици трябва да бъдат максимално ограничени.

Разбрахме го.Аз до сега никъде не прочетох ,че пушачите искат да се пуши в офиси,банки,болници заведения с детски кътове и т.н.Даже най-толерантно не желаят да се пуши в сладкарници и пицарии .....ама Вие май не го разбрахте и въртите една и съща песен Whistling.Виж кафенета и дискотеки,кръчми и прочие  не мисля ,че е проблемно да са разделени на зали . За сведение против съм за присъствието на деца в помещения където се пуши ,а за заведения  още повече освен ако не са детски.

hahaha Е, не, и десети път да се обясни защо не става, пак ще има мрънкане.

Как тиИ, като привърженичка на този модел, ще гарантираш, че когато се отварят вратите на залите /все пак посетители и сервитьори влизат и излизат/ няма да влиза дим между тях? И втори въпрос: как предлагаш да се процедира с музикалните клубовете? Половин час групата свири в едната зала, половин в другата?  newsm78

# 1 088
По повод музикалните клубове МЕ ЗАБИ BlushЕдни ще са ощетени.....,но някъде Бат Бойко бе казал,че щом човек е решил да отиде на нощен клуб то по подразбиране е решил да навреди на здравето си- недоспиване,силна музика ,алкохол,та едни цигари ли ще му пречат?
 StopГорното в кръга на майтапа Mr. Green

# 1 089
Начииии музикалните клубове ще са разделени с плексигласова стена... а самата стена ще е плексигласова клетка, в която ще са изпълнителите....  Mr. Green

Още ли спорите?  Rolling Eyes

# 1 090
Нищо не си разбрала, щастливо мамче
За пореден път

С удебеленото имам предвид не само посетителите, но и персонала в такива заведения
Те са най-пострадали  от вашия егоизъм
Или те са невидими за вас може би

Отдавна разбрахме за силното ви его
Явно то ви затваря очите и не виждате по-далече от върха на цигарата си

# 1 091
не едни, а непушачите. И отново се връщаме на онова, дето уж си го разбрала, ама всъшност не си- че чрез щедрите пушачески зали се вреди веднъж на работещите ( сервитьори, музиканти, бармани и т.н.) и втори път на непушачите, които са принудени да влязат там за да не се дели компанията. А и на самите пушачи, които към своето активно пушене ще добавят пасивното на останалите.

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 12:18 от Рокси

# 1 092
По повод музикалните клубове МЕ ЗАБИ BlushЕдни ще са ощетени

А музиканите, които са на работа в клуба, от кои са? Или може би за тях е безвредно да вдишват пушека на публиката?

# 1 093
Представям си какъв спор ще се развихри към 15-30 януари, когато е най-големия спад при посещението на заведенията, периодът с най-ниски обороти в магазините и периодът с най-голям студ!

За всичко ще е виновна забраната за тютюнопушене на обществени места!
И никой няма да помисли върху стратегия как да заобиколи или премине по-леко през "мъртвия период", ами наготово ще обвинява закона, Бойко Борисов, Иван Костов, Обама и Папата!  Laughing

Дано темата не бъде заключена до тогава!  Mr. Green

# 1 094
...
За мен, да се повторя, разумното решение е да се регулира по такъв начин пушенето на обществени места, че на никой да не му се налага да вдишва second hand smoke и да се ограничава само с активното пушене на собствената си цигара.

Много пушачи отказват сега да влязат в заведенията сега. Така и непушачите могат да отказват покани. Защо се страхуват да кажат - не? А и говорим за това не всички да са такива, само малък %. Относно персонала - решението е лесно - да са на самообслужване. А за наложителните неща като почистване на нещо, може да се разпределят пушачите от персонала, а в другите зали непушачи.

Виж сега, тая тема не е упражнение.

Няколко страници назад обясняваш, не на мен, как каниш непушачите у вас.
Което касае единствено твоите познати/приятели непушачи.
Кое нямало значение за детските клубове не става ясно, обаче хубаво че има забрана вече, та да не тровят децата. Надявам се скоро и за пушене и возене на деца в автомобил, както и предприемане на мерки за децата, които са опушвани в собствените им домове.

Както нееднократно бе споменато, забраните не са за съобразителните, а за останалите.

Права си не е упражнение, не е и място за заяждане.
Не знам как точно да го напиша, за да спрем да повтаряме едно и също. Пиша го за последно и повече няма да засягам този въпрос. Да, имаше идиоти, които пушеха в детските клубове. Сред всяка група, независимо дали става дума за пушачи или нещо др., има хора, които не знаят как и какво да правят. И затова е хубаво, че има закон. Но този закон е подкрепян от повечето пушачи, затова е излишно да го натяквате на всяка страница.
Както и този за забрана за пушене в училища, градини, ясли и т.н.
Тук сме на едно мнение!

За съжаление останалото, което искаш няма как да стане, иначе би било добре. Та те не глобяват за деца без столче, хем и закон има, какво остава за дим...

Ееее, теб те нямаше сред снощните нападатели  Mr. Green Hug

...
И никой няма да помисли върху стратегия как да заобиколи или премине по-леко през "мъртвия период", ами наготово ще обвинява закона, Бойко Борисов, Иван Костов, Обама и Папата!  Laughing...

Обмислили са го, част от тях, ще се пуши, неофициално, разбира се...

Общи условия

Активация на акаунт