Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 114 954
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 095
Много пушачи отказват сега да влязат в заведенията сега. Така и непушачите могат да отказват покани. Защо се страхуват да кажат - не? А и говорим за това не всички да са такива, само малък %. Относно персонала - решението е лесно - да са на самообслужване. А за наложителните неща като почистване на нещо, може да се разпределят пушачите от персонала, а в другите зали непушачи.Както нееднократно бе споменато, забраните не са за съобразителните, а за останалите.
Ами отказват защото още е твърде скоро и са свикнали да свързват храненето и пиенето в заведение с цигара. Според мен просто е нужно време и както хората са свикнали у дома да излизат на балкона, след това да не пушат във влакове и самолети, след това и в офиса и т.н., така ще свикнат и с разделянето на цигарата от алкохола и храната. И когато това стане на никой няма да му прави впечатление, даже напротив, ще се чудим как е било преди.

# 1 096
Цитат на: Не се сърди, човече link=topic=692735.msg23914393#msg23914393
...
И никой няма да помисли върху стратегия как да заобиколи или премине по-леко през "мъртвия период", ами наготово ще обвинява закона, Бойко Борисов, Иван Костов, Обама и Папата!  Laughing...
Обмислили са го, част от тях, ще се пуши, неофициално, разбира се...

Aз ти казвам, че е "мъртъв" период по принцип. Няма пушачи, непушачи, пияници, трезвеници, лакоми и на диети!  Wink

Но сега Рагин ще излезе и ще каже "Забраната е виновна", а в тази тема ще има коментари от сорта на "Ето без нас пушачите бизнеса едвам крета".

# 1 097
Рокси, не е точно така. В самолета, влака и т.н. човек пътува, когато няма др. алтрнатива, а и в крайна сметка е там за друго, не за забавление. В заведенията отива точно с тази цел, ако ще си излиза пак навън като вкъщи, за какво да плаща надценката?

Ice Queen, не знам колко е мъртъв, но около нас масово се наемат цели къщи и излиза два пъти куверта за заведение. Според мен последната година има раздвижване в доходите, не мисля, че е по-мъртъв от предните 2. Но  не мисля, че ще са празни на Нова година, просто защото на доста от местата ще си се пуши. Така че реална представа няма да придобием.

# 1 098
Не знам дали законът регулира този въпрос, но ако заведението се наема за частно парти, сигурно може да се пуши? Вчера бях на едно такова в един от хубавите столични клубове и се пушеше вътре.

# 1 099
Няма такова нещо в закона като "частно парти"!  Wink Прах в очите.
Представям си дискотека ХиксИгрекЗет с 500 места, наета за частно пари всеки петък и събота!  Laughing
Частното парти е само един лист А4 с напечатани букви "частно парти", нищо повече. Не е законно!  Wink

# 1 100
А как се нарича, когато наемаш цялото заведение само за твоите гости и други посетители не се допускат? Не е казано, че трябва да поканиш 500 ччовека, може да са 100.

# 1 101
Добре де, нарича се "частно парти в заведение ХиксИгрекЗет и тютюнопушенето се осъществява на разрешените за това места, в случая извън заведението"  Laughing

# 1 102
Не знам дали законът регулира този въпрос, но ако заведението се наема за частно парти, сигурно може да се пуши? Вчера бях на едно такова в един от хубавите столични клубове и се пушеше вътре.

Може. В другите държави. Затова и никой не вдига врява с/у забраната. Но в България е незаконно, ние сме най-примерните все пак  Wink

# 1 103
Рокси, не е точно така. В самолета, влака и т.н. човек пътува, когато няма др. алтрнатива, а и в крайна сметка е там за друго, не за забавление. В заведенията отива точно с тази цел, ако ще си излиза пак навън като вкъщи, за какво да плаща надценката?

Да, именно, точно това казвам и аз, че досега забавлението задължително включваше цигарен дим. А все повече няма да го включва, т.е. хората ще се забавляват без да пушат.

Ако приемем, че забавлението значи пушене то ще излезе, че нито един непушач не се забавлява. С което никак не съм съгласна. Изобщо ми се струва странно да се използва точно този признак ( пушач/непушач) за такива генерални разделения. По назад някой писа, че едва ли не не може да има приятелство между пушач и непушач, което ми звучи абсурдно.

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 13:46 от Рокси

# 1 104
  • София
Права си не е упражнение, не е и място за заяждане.
Не знам как точно да го напиша, за да спрем да повтаряме едно и също. Пиша го за последно и повече няма да засягам този въпрос. Да, имаше идиоти, които пушеха в детските клубове. Сред всяка група, независимо дали става дума за пушачи или нещо др., има хора, които не знаят как и какво да правят. И затова е хубаво, че има закон. Но този закон е подкрепян от повечето пушачи, затова е излишно да го натяквате на всяка страница.
Както и този за забрана за пушене в училища, градини, ясли и т.н.
Тук сме на едно мнение!
Ама радвам се, ти за всичко си на едно мнение.
 Laughing

# 1 105
Значи по закон не може, мерси за отговорите.

# 1 106
Рокси, забавлението не включва само пушенето, но другите неща можеш да си ги получиш и вкъщи, в дома на приятели, в къща за гости и т.н. Единствено пушенето можеше да бъде достъпно. Дадох пример и по-напред - спри алкохола в заведенията и да видим какво ще стане. Да, и без алкохол има забавление, но защо да идем там, като можем да си пием водичката навсякъде? 

# 1 107
Човече, зависи от заведението - аз примерно не мога да си поканя група да ми свири в хола, но пък искам като отида - да не си тръскат цигарите върху главата ми, обикновено е адски претъпкано.

# 1 108
Човече, зависи от заведението - аз примерно не мога да си поканя група да ми свири в хола, но пък искам като отида - да не си тръскат цигарите върху главата ми, обикновено е адски претъпкано.

Така е Peace аз за кафенца и нощни барове без екстри имам предвид  Simple Smile

# 1 109
Рокси, забавлението не включва само пушенето, но другите неща можеш да си ги получиш и вкъщи, в дома на приятели, в къща за гости и т.н. Единствено пушенето можеше да бъде достъпно. Дадох пример и по-напред - спри алкохола в заведенията и да видим какво ще стане. Да, и без алкохол има забавление, но защо да идем там, като можем да си пием водичката навсякъде? 
Аз обясних по назад отговора си на тези аргументи:
хората ходят на заведение защото могат да получат храна, питиета, обслужване и обстановка, каквито или не могат да получат у дома, или ги мързи да направят у дома, или искат да ги споделят с приятели, като най удобно им е място извън дома.
Все едно аз  като мога да си направя пица у дома никога да не ям пица навън ( за себе си говоря, щото съм непушач и мога да правя чудни пици). А аз ям пица навън по гореизброените причини- понякога ме мързи да я направя у дома, понякога ми се иска да опитам нещо ново, понякога просто ми се яде пица в момент, в който не съм си у дома, понякога просто искам да се видя с приятели, а по една или друга причина няма как да сме в домашна обстановка.

Общи условия

Активация на акаунт