Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 642
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 215
Този спор между пушачи и непушачи се води не само тук и навсякъде е едно и също. Всяка страна мисли, че има право. Това по-долу е от най-големия сайт за пътешествия и става дума за Австрия. Повечето коментиращи са от Англия и разбира се смятат австрийците за диваци.

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g190442-i791-k4803129-Smoki … ustrian_Alps.html

Тук малко по-широк обзор, за цяла Европа. България не е включена.

http://www.spottedbylocals.com/blog/is-it-allowed-to-smoke-in-europes-bars/

# 1 216
Абе хора, на непушача никой не му слага въжето на врата да го тегли зорлен в тая гнусна, миризлива и нездравословна компания от пристрастени, зависими и нетолерантни пушачи  newsm78
Що, може да има някакви други положителни качества, не мислиш ли? Или твоите познати с които контактуваш са точно като теб във всичките си интереси, качества и недостатъци? На теб, ако приятел, на когото държиш ти каже, че няма да се вижда повече с теб защото си пристрастен, зависим и нетолерантен пушач, ще ти е все едно така ли? За теб няма ценни хора, ако трябва да има някакъв вид съобразяване и компромис? Ако е така, жалко за теб и хората около теб.

# 1 217
На теб, ако приятел, на когото държиш ти каже, че няма да се вижда повече с теб защото си пристрастен, зависим и нетолерантен пушач, ще ти е все едно така ли? За теб няма ценни хора, ако трябва да има някакъв вид съобразяване и компромис? Ако е така, жалко за теб и хората около теб.

В последните страници темата се изроди до неочаквани висоти. Какви са тези смешки, бре хора? Вие на този свят ли живеете или нейде другаде. Все едно да попиташ gelica ако някой приятел й каже, че вече няма да се вижда с нея защото е прекалено ограничена щом гледа ВИП брадър дали на нея ще й е все едно. С какво може да е ценен приятел, който прави подобни забележки? Или си приемаш приятелите каквито са, или не ги приемаш и се разделяш с тях.

# 1 218
  • в моя гьол
За протокола - непушач съм.
Но тази истерия срещу гадните пушачи ми идва в повече.

# 1 219
Някои не са гадни, то и от темата може да се предположи кои какви са  Wink

# 1 220
Някои не са гадни, то и от темата може да се предположи кои какви са  Wink

Важи и за непушачите. Аз на живо съм срещала само една особа, като масовите непушачи които пишат тук. Вече не я виждам де, а е роднина.

# 1 221
За протокола - непушач съм.
Но тази истерия срещу гадните пушачи ми идва в повече.

Ти къде я виждаш тази истерия, щото аз само във форума я срещам и то защото се говори обобщено и обикновено писмената комуникация изглежда по рязка от устната.

# 1 222
С какво може да е ценен приятел, който прави подобни забележки? Или си приемаш приятелите каквито са, или не ги приемаш и се разделяш с тях.

Ами точно, то никой не прави подобни забележки, както и никой не слага пистолети на принуда, че да се дава постоянно за пример това. Като не ви изнася дима, махайте се. Обаче приятелите не просто се търпят взаимно ( още по малко пък само единия да търпи другия), ами се предполага, че най честно е да се правят взаимни разумни компромиси. Не реплики от типа, ми като не ти отърва прав ти път.

# 1 223
При такъв вариант как ще се определя броят на кафетата-пушилни и най- вече как ще се определят собствениците? Ще падне голямо наддаване под масата.  newsm78 

Не е нужно да го измисляме ние, просто ще се допитат до чуждия опит  Wink

Виж сега, ти още малко и разписание на срещите с хора ще ни направиш.  Crazy Кой, къде и кога по точки...

Дадох пример за схема, която действа и нямам нито един опушен познат непушач - роднина или приятел. И е просто предложение, нали не мислиш, че веднага ще се втурне да го направи  Simple Smile може да намери начин да не им диша пушека, и в същото време да не прекратява връзката. Но като я чета, явно се съгласява мълчаливо с всяка покана, а после си го изкарва тук, защото е по-лесно...

Ти къде я виждаш тази истерия, щото аз само във форума я срещам ...

И аз  Peace

# 1 224
На теб, ако приятел, на когото държиш ти каже, че няма да се вижда повече с теб защото си пристрастен, зависим и нетолерантен пушач, ще ти е все едно така ли? За теб няма ценни хора, ако трябва да има някакъв вид съобразяване и компромис? Ако е така, жалко за теб и хората около теб.

В последните страници темата се изроди до неочаквани висоти. Какви са тези смешки, бре хора? Вие на този свят ли живеете или нейде другаде. Все едно да попиташ gelica ако някой приятел й каже, че вече няма да се вижда с нея защото е прекалено ограничена щом гледа ВИП брадър дали на нея ще й е все едно. С какво може да е ценен приятел, който прави подобни забележки? Или си приемаш приятелите каквито са, или не ги приемаш и се разделяш с тях.

Е вече залитна съвсем в нова посока. Аз може да гледам Вип брадър, но никой не принуждавам да го гледа заедно с мен, и не вредя на никой с моето гледане.  Може би ако пусках Нова в 20,00, и не му оставях избор да гледа или да си ходи, тогава с основание би ми го казал.

# 1 225
  • На земята, която е всъщност звезда.
При такъв вариант как ще се определя броят на кафетата-пушилни и най- вече как ще се определят собствениците? Ще падне голямо наддаване под масата.  newsm78 

Не е нужно да го измисляме ние, просто ще се допитат до чуждия опит  Wink

Ами, ето, и сега приложихме част от чуждия опит. Ама не. Единият опит не става, ама другият ще стане.  Laughing 

# 1 226
  • Перник
Вселена, не ги търсите, а ги приемате на готово - там е тънката разлика.

Споко, вече ще си ги търсим. И ще усетиш дебелата разлика.

newsm78  Нещо си се объркала. Както по отношение на мен, така и по отношение на темата. Логиката ти, че не трябва да защитаваме забраната, защото толкова години навсякъде се е пушело и не сме протестирали е безмилостно глупава. И не, не мисля, че си притеснена, а просто, че се заяждаш за спорта, както голяма част от пушачите тук.   Tired
За заяждане ли ще си говорим...Глупава или умна логика не съществува. Тя може да бъде правилна или неправилна. Оценявам старанието ти да боравиш с думите, но словоблудството е леко дразнещо.
Къде видя че търся логига? Констатирам факти.
Дали съм объркала темата не е твой проблем. Не се заяждам.

Последна редакция: сб, 29 дек 2012, 12:36 от mona-bonbona

# 1 227
Ами точно, то никой не прави подобни забележки, както и никой не слага пистолети на принуда, че да се дава постоянно за пример това. Като не ви изнася дима, махайте се. Обаче приятелите не просто се търпят взаимно ( още по малко пък само единия да търпи другия), ами се предполага, че най честно е да се правят взаимни разумни компромиси. Не реплики от типа, ми като не ти отърва прав ти път.

То ако се стигне до реплики, отпиши го приятелството. Точно до взаимни отстъпки е всичко, но и те си имат граници и в крайна сметка всеки сам си ги определя.

# 1 228
Ами, ето, и сега приложихме част от чуждия опит. Ама не. Единият опит не става, ама другият ще стане.  Laughing  

Чий? На 7 страни (половината от които неуспешен)?  Simple Smile
Защо не пробваме този, който е по-масовия и успешен?
Какво показва опита на Франция?
И пак се връщаме страници назад. Нямам желание да пиша всичко отново и отново, който има желание, да чете, който не, да пише едно и също.

Лека вечер от мен

# 1 229
При такъв вариант как ще се определя броят на кафетата-пушилни и най- вече как ще се определят собствениците? Ще падне голямо наддаване под масата.  newsm78  

Не е нужно да го измисляме ние, просто ще се допитат до чуждия опит  Wink

Лошо няма да се допитат, само че тук нищо не става както трябва. Ето сега при пълна забрана, вероятно докарваме горе долу такъв процент места за пушене, ако не и повече, колкото тези страни, които ти даваш да гледаме за пример. Ако се отпусне някакъв процент разрешение и гледай какъв ще е резултатът. Трябва да се наблегне на следене за спазване на каквото се приеме, което обаче се оказва голям проблем за жалост.Не знам в София как е , обаче в провинцията има много нарушения в момента, специално за кафенета говоря, за ресторанти не съм виждала и между другото специално ресторантите са си пълни. Ако някои страдат от липса на клиенти, определено не е заради забраната за цигарите - или е скъпо за това, което предлагат или кухнята им е кофти.

Общи условия

Активация на акаунт