Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 769
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 1 245
Аз в моя сигнал специално казах, че пепелниците са прибрани и сервитьорът дава чаша с вода, като си поискаш.  Rolling Eyes

# 1 246
Това,което има резултат в европейска страна,тук у нас е безпредметно да се прилага. Географски може и да сме в Европа,но с циганския си манталитет вечно да се надцакваме и надлъгваме не знам къде сме. Да,има места където се нарушава забраната,особено по празниците. Пък после Врещят,че иначе щели да фалират-дайБоже!Но е факт,че забраната допринася за ограничаване на пасивното пушене. Не ме интересува дали Пенка пуше-неин си проблем. Въпросът е да не трови другите,както и хората,които работят там.
Подавала съм сигнал и с удоволствие наблюдавам,че тарикатът е прибрал пепелниците. Да,може пак да хитрува и сигурно го прави,но все пак има някакви ограничения.
Не знам за манталитета дали ни е цигански ,все пак всеки се познава най-добре ,но малко след забраната се публикува и чуждия опит за заобикаляне и неспазването и .
Това с ужаса от  миризмата по косата и дрехите винаги ме е учудвало  все едно къпането ви е едни път седмично ,а прането на дрехи след две-три .... обличания  newsm78

# 1 247
В моя случай бяха пепелници. Дано повече хора подават сигнали.
Една съфорумка беше писала,че не одобрява закон,който налага забрани. Всъщност всеки закон е ограничителен. По същата логика как така ще и забраняват да си гази пешеходци на пешеходната пътека и ще и развалят кефа да намалява скоростта и да спира.Приетата забрана е единстветото умно нещо,което Боко направи.
Аз спазвам законите независимо дали ми харесват или не,дали ми изнася или не. Цигански манталитет проявяват тези,които измислят всякакви тарикатлъци да заобикалят,да се надлъгват. И хора с циганси манталитет има не само в България.

# 1 248

Не знам за манталитета дали ни е цигански ,все пак всеки се познава най-добре ,но малко след забраната се публикува и чуждия опит за заобикаляне и неспазването и .
Това с ужаса от  миризмата по косата и дрехите винаги ме е учудвало  все едно къпането ви е едни път седмично ,а прането на дрехи след две-три .... обличания  newsm78
Сутрин имам навика преди да отида на работа да изпия едно кафе в близкото кафене, а по някога излизам и в обедната почивка Simple Smile Смяната ми е 12 часа и работя в болница... та казваш да се къпя по време и на обедната почивка ли ?? хахахахха Или по добре да смърдя на пациентите ?? Mr. Green

# 1 249
И да, всички знаем за какво е забраната........................................Ставаше дума за това, че непушачите ходели в заведения, където се пуши с пушачите, но последните не правели компромиси и това трябваше нещо да ни говори, но още не сме разбрали какво.
Ами, именно заради това, че болшинството пушачи "не разбират" разликата, се налага да има закон, който да им я "разясни", т.е., да ги принуди и те да са толерантни към останалото човечество.   Laughing

# 1 250
Е , Troy не знам за 30-на минути каква способност имаш да усвояваш миризми ,но предполагам  в тролей и при движение навън при голям трафик не изпадаш в див ужас ,че вониш .
Надявам се все пак и  болничното ти облекло да се различава от външното както и да не отиваш директно от клуб на работа .
И преди тоталната забрана спокойно можеше да си изпиеш кафето или да обядваш на място ,в което не се пуши .
Сега не тръгвайте да ми обяснявате как не е можело ,защото навсякъде се е пушило ,вярвам на очите си .

# 1 251
ЗА 30 минути някой срещу теб може да изпуши бая цигари. И само една е достатъчна да те овони. Естествено,че Трой ще работи с болнично облекло,но косата,кожата? Пушачите не усещате миризмата от вашето пушене,но другите го усещат.

# 1 252
Май не четеш! И не ми казвай че след 30 минути прекарани в задимено помещение не миришеш и изобщо не можеш да сравняваш задимено кафе с пътуване в градския транспорт!
Повечето ми приятели не пушат и съвсем на скоро се видях с един, който като ме прегърна веднага каза, че косата ми мирише на цигари, а аз пуша 10 цигари за 3 дена... представи си сега на какво ще мириша ако прекарам 30 минути рано сутринта, в задимено кафе ???

# 1 253
  • София
Май не четеш! И не ми казвай че след 30 минути прекарани в задимено помещение не миришеш и изобщо не можеш да сравняваш задимено кафе с пътуване в градския транспорт!
Повечето ми приятели не пушат и съвсем на скоро се видях с един, който като ме прегърна веднага каза, че косата ми мирише на цигари, а аз пуша 10 цигари за 3 дена... представи си сега на какво ще мириша ако прекарам 30 минути рано сутринта, в задимено кафе ???

Че то и за 5 минути да влезеш на задимено дрехите и косата ти "попиват" веднага миризмата  #2gunfire #2gunfire, а какво остава за 40 минути

# 1 254
Явно че обонянието на някои хора не е много добро Simple Smile

# 1 255
Ами точно за това би трябвало да се върнат залите за пушачи и непушачи,и на последните да не им се попива цигарената миризма в косите и пр.както е в Германия и други европейски страни.НО предполагам,че те са го върнали заради циганският им манталитет JoyВсеки трябва да има право на избор,другото е ала-бала.Аз два дни имах голям проблем с миризмата на мъгла в София,дрехите ми миришат противно.Не мога да проветря жилището.На кого да се оплача?

# 1 256
Ами попуши малко и тогава миризмата на мъглата ще ти се стори приятна. Mr. Green Мъглата и другите замърсявания не зависят от нас,но това да опушваш другите зависи от теб и би трябвало да се контролира. Ако са не успяваш да прецениш,че не трябва да пречиш на другите идва забрана.
Като толкова повтаряте за отделните зали-ами нали и там работи персонал,който ви диша отровите. Или да влиза там с противогаз.

# 1 257
Хайде тогава, понеже навън мирише на мъгла, да влизаме да се доомирисваме в заведенията и изобщо няма да усещаме разликата и смрадта. С времето рецепторите се притъпяват. Между другото, точно с пушенето навън започнах да усещам как мириша самата аз след точно 5 мин. и 2 цигари на открито и започнах да се замислям как съм миришела след собствена 1 кутия + по 1 кутия на половината клиенти в някое заведение...

И защо все негативни примери трябва да гледаме?! Пресен пример от скандинавска страна - хората не само не пушат в заведения, а и на улицата не пушат, а само на определени скрити и закътани места на открито. Който му е кеф да пуши, ще си пуши и без да пречи.
Аз лично нямам намерение да спирам цигарите, но и нямам намерение да карам другите хора да ми дишат дима /точно по логиката като у дома - у нас не се пуши и ако приритам за цигара излизам или на балкона или пред входа и сама си се тровя, без да тровя мъжа ми и децата/.

# 1 258
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ами точно за това би трябвало да се върнат залите за пушачи и непушачи,и на последните да не им се попива цигарената миризма в косите и пр.както е в Германия и други европейски страни.НО предполагам,че те са го върнали заради циганският им манталитет JoyВсеки трябва да има право на избор,другото е ала-бала.Аз два дни имах голям проблем с миризмата на мъгла в София,дрехите ми миришат противно.Не мога да проветря жилището.На кого да се оплача?

И как ще стане това разделение в малките квартални кафенета с 4-5 маси? Нали тук се обясни, че те са най- заплашени от загуба на клиенти и фалит?

# 1 259
Аз съм за пълната забрана. Защото от моето ходене по заведения тези зали за пушене и разделяния бяха неефективни. За непушачи отделени три маси, сгъчкани една до друга на входа. Или пък за да достигнеш до зоната за непушачи, да трябва да преминеш през пушилнята.
Най-отвратително беше веднъж бяхме с децата на обяд в Даяна Пловдив в залата за непушачи и за да отидем до тоалетна, се наложи с тях да преминем през целия димилник. Никой в къщи не пуши и за тях беше запомнящо се преживяване.

Общи условия

Активация на акаунт