Подсъзнанието може всичко 54 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 76 515
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте,
гледахте ли вчера по Бтв репортерите предаването за позитивното мислене?   Simple Smile Там спомемаха за един онлайн сайт, но не му казаха името. Дали се знае кай е този сайт  Simple Smile

# 526
  • Бургас
Тъй като в последните публикации се оплакваме от мъже, приятелки и прочее, се сетих за нещо, което преди години ми се стори странно.
Та, като студентка, имахме един професор, който казваше - "Когато нещо у хората ви дразни или му се ядосвате, то това нещо съществува и във вас. Когато работите върху себе си целенасочено, вие променяте много от поведението си, което не ви харесва, но ако то е истински отработено, изобщо няма да обръщате внимание на това - клюки, лицемерие, несериозно отношение, лъжа.......и др. Просто когато срещнете хора, отговарящи на това ще ги игнорирате, а няма да ги поучавате или обсъждате тяхното поведение".
Забележете, че различните хора имат различно отношение към една и съща ситуация - някой изобщо не чуват това, което вас ви е изкарало от равновесие. И именно това е степента, в която у нас съществува въпросното "дразнещо" поведение. В началото никой от нас не беше съгласен с това твърдение, но си наложихме да разглеждаме бъдещите ситуациите от страни и самите ние, както и колегите ни /ако присъстват на случващото се/ да си бъдем коректив и да обсъждаме, какво и как се случва. Доста врме се питахме - "какво е това у мене, което ме кара да се ядосвам и защо го правя". И понеже специалността ни беше такава, честно си давахме отговори и открихме, че у всеки от нас съществува всяко едно нещо, което мразим, ненавиждаме, дразним се, ядосва ни и т.н.
Така, че нека, когато нещо ни извади от равновесие се запитаме дали и ние не правим същото в други ситуации. Когато се самонаблюдавахме открихме интересни факти за себе си и решихме да се "сборим" с тях.

# 527
  • София

аз пък да ви споделя. За пореден път се разочаровах от манталитета селското държание на комплексирани жени. Такива които ти де пишат за близки защото имат изгода, мислейки че не забелязваш.....талкова са ми ясни такива. Обичам да ги оставям да ме мислят за заблудена, за да видя до къде могат да стигнат и дали ще се усетят. Жените тип селска тетка пишеща ти се за близка.....е лицемерна клюкарка,хранейки се от злоба,клюки и дребни номерца. Ладвам се че аз не съм такава и че днес отново отсях боклука от качеството. Нямям време за губене с фалшиви хора.Исках да споделя с вас това защото знам, че вие ще разберете. Тези хора са урок.

HugНапълно споделям мн ението ти! И само едно допълнение: когато си добър, те вземат за глупак! Ееее. много боли. Sad

# 528
  да аз точно с това се сблъсках, като имаш в предвид, че не съм заблудено добра, защото има и такива, тях ги боли повече. Аз дамата не разбрах как допуснах тези хора, след като отдавна съм изпъдила този тип хора с подобен манталитет.мисля да си поговорим на ниво висш аз и да разясня някой работи. Мислих си за водя разговори, но мисля че е безпредметно. Някой беше писал горе че това е губене на време.моля се на господ и вселената и моят ангел пазител да ме предпазват от тях.

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 16:46 от dea 555

# 529
  • нейде там, където ....
.......
 Аз за себе си искам да съм удовлетворена и спокойна. Но не, вечно вря и кипя и си мисля, че причината е в мен и във вечното ми желание всичко да е перфектно и да става точно както АЗ си го представям/ а то никога не става така/. Това много ме фрустрира и ядосва. Мисля си още, че може би трябва повече да се поставям в "обувките на другия", защото често не се замислям, как човека, който ме е ядосал интерпретира нещата, как ги чувства.
.......

Когато касае двама, трябва да бъде "както НИЕ си го представяме".  Peace Иначе не е ние, а временно съжителстващи два аз-а.

# 530
 Момичета, аз нямам опит в семейния живот, но като цяло под впечатление от последните ви постове за мъжете и приятелите искам да ви споделя своята гледна точка. Поведението и отношението на околните към нас е отражение на собственото ни отношение и мнение към самите себе си  Peace В това нещо съм се убедила по болезнения начин  Mr. Green
 Освен това като казваме и мислим неща от сорта " хората са такива и онакива", "когато си добър с другите, те се отнасят така или иначе", абсолютно се вкарваме в матрица и привличаме точно такива хора и ситуации, в които вярваме  Peace Мисловните модели имат голяма сила !!! Разказвала съм ви историята за ангела, които стои до рамота и записва всички наши мисли и ги сбъдва дори и когато са лоши- те са закон за Вселената Simple Smile
 И друго- недейте да съдите и кфалифицирате хората  Peace И на мен ми е много трудно да го правя, да не се дразня на поведението на хората. Обаче е много грешно. Един много хубав съвет, който съм получила е: съчувствайте им, съжалявайте ги (но без чувство на превъзходство, защото никой на този свят не е повече или по-малко от другите). Мислете си: "Горките хора ! Техният живот се е стекъл така, че са нямали възможност да разберат какви са истинските ценности. Аз съм толкова по-щастлива от тях. ( или нещо от сорта). Тези хора идват в живота ни, за да ни научат на нещо- да сме смирени, да прощаваме, да приемаме хората каквито са и т.н.
 Обичам ви, Съжалявам, Простете, Благодаря  Hug

Когато касае двама, трябва да бъде "както НИЕ си го представяме".  Peace Иначе не е ние, а временно съжителстващи два аз-а.
 Точно така newsm10 Много е важно да не се нарушва свободната воля, избор и желания на другия човек. Защото дори и това, което мислим, че е добре, да се случи, впоследствие ни се връща тъпкано.

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 12:19 от shiningsmile

# 531
  • София
Момичета, какво ще кажете за това предложение?
http://bg.kolektiva.net/sofia/10518-onlajn-kurs-za-pozitivno-mislene.html

# 532
  • София

Така описано ми звучи като картинките с цветенца, котенца и мъдри мисли във Фейсбук...  Rolling Eyes

"Горките хора ! Техният живот се е стекъл така, че са нямали възможност да разберат какви са истинските ценности. Аз съм толкова по-щастлива от тях. ( или нещо от сорта).

Аз никак не бих искала някой да ме съжалява по този начин. Надявам се е недобър подбор на думи, защото иначе звучи пренебрежително, а всеки е ценен и е човек, и има потенциал - а най-важното гордост.

Що се отнася до взаимоотношенията обаче, не забравяйте, че както те са наши проекции, така и донякъде са чужди. Не съм съгласна, че причината е само и единствено в нас. Но вярвам, че можем да променяме отношенията, а ако сме по-силни и мъдри - и самите хора. Не всички са/сме (още).  Flutter Hug

В този смисъл, избягвам хора, с които ми е трудна хармонията, поне докато не се науча. Аз, де  Peace

Стига с тия мъже и жени вампири, дайте нещо хубаво  Mr. Green
Вчера бях за пръв път на йога - толкова случайно стана, че не знам аз ли отидох, някой занесе ли ме. Но след практиката е сигурно, че това е следващата стъпка просто, независимо свише или подсъзнателно решение  Grinning

Любов!   bouquet Praynig

# 533
  • Варна
Не съм писала много време. Моята карта е от 19.06.2012 г. по нея се изпълняват бавно желанията ми. В грешка ли съм,че не съм я махнала и да си направя нова карта ?  bouquet

Желая ви сбъдване на желанията!

# 534
"Горките хора ! Техният живот се е стекъл така, че са нямали възможност да разберат какви са истинските ценности. Аз съм толкова по-щастлива от тях. ( или нещо от сорта).

Аз никак не бих искала някой да ме съжалява по този начин. Надявам се е недобър подбор на думи, защото иначе звучи пренебрежително, а всеки е ценен и е човек, и има потенциал - а най-важното гордост.

Точно това съм написала в предното изречение- да се подхожда с разбиране и съчувствие, а не с неприязън, защото всеки е на различен етап от житейския си път :

И друго- недейте да съдите и кфалифицирате хората  Peace И на мен ми е много трудно да го правя, да не се дразня на поведението на хората. Обаче е много грешно. Един много хубав съвет, който съм получила е: съчувствайте им, съжалявайте ги (но без чувство на превъзходство, защото никой на този свят не е повече или по-малко от другите).

Относно отношението на другите към нас, едно от четирите споразумения е: "Не приемайте нищо лично". Трудно се постига (поне при мен беше така), но много улеснява емоционално и психически. Просто разни хора, разни идеали, разни проблеми, емоции, комплекси и т.н. Приемаш нещата както са и гледаш да се съсредоточиш върху подобряването на живота си и издялването на собствените си трески Simple Smile
 И още една вметка, отново от личен опит- гордостта е много лошо и самоизяждащо чувство  Peace Да имаш чувство за собствено достойнство и стабилна самооценка е здравословно, но гордостта трябва да се потъпква. Още едно нещо, което ми беше трудно да се науча....да приемам съчувствие, помощ и подкрепа. А е много важно, защото няма как да разчиташ Вселената да ти изпълнява желанията като не можеш да приемаш и получаваш Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 12:24 от shiningsmile

# 535
  • София
Има разлика между гордост и горделивост, първото не е лошо (поне според учебниците) аз го ползвах именно в аспекта с достойнство  Peace

П.П. Замисляли ли сте се колко думи са си изродили смисъла в съвременния език... понякога общуването се обърква именно от това, не само във форумите...

# 536
  • на острова на мечтите
Преди да започна да пиша, искам да уточня, че не успях да ви изчета всички както се полага, затова, ако пропускам нещо, или вие вече сте писали- простете!
Преди доста години ми попадна под ръка една книга за различията между женат и мъжа, които идват от две ралични планети  и говорят на съвсем различни езици. Ето защо много често между двата пола възникват разногласия. Мъжът често приема за критика наши изказвания, които нямат нищо подобно на критика в подтекста. Убедих се също, че жената е тази, която има по-фина настройка, така нареченото шесто чувство и това ни дава възможност да реагираме по-адекватно и навременно. Понякога сме доста предубедени и ние, имено поради вродената ни чувстивтелност. И аз,за съжаление минах по този път, да натрупвам "черни капки на огорчение" (много хубаво ми звучи това сравнение), да обвинявам любимият, да се самообвинявам и да си стягам куфара. Сега, с ваша помощ, се научих да не приемам нищо лично, да обръщам "драмата" в шега, вече познавам милият много добре и по изражението му знам, че нещо не е наред. А и отговорността му не е малка, та гледам да не напрягам пружината. Не си мислете винаги, че когато мъжът ви нещо не харесва е срещу вас, не се самонавивайте и не търсете вината само в него. Аз на моят златен му знам кусурите, но го обичам въпреки всичко и много се старая да го разбера, да му помогна да преодолее и да поправи поведението си, когато го намирам некоерктно. Е, и аз си имам доста неодстатъци, много съм взискателна към мене си, а той е доста по-различен.. Май и затова се влюбихме Mr. Green

# 537
 Не помня колко отдавна се научих да не съжалявам нито себе си, нито друг. Къде са напредъкът и ползата в значението и приложението на тази думичка? Замисляли ли сте се?

# 538
По въпросът с мъжете и аз все се чудя. За мен отговорността на жената и работата в къщи е много по-голяма, но в повечето случаи остава незабелязана. И ако нещо куца никога не се обвинява мъжа, а винаги жената. Напр. децата не са възпитани-жената е виновна. Така е май по-лесно. Аз скоро също имах една житейска ситуация, която ме научи да уважавам повече себе си и да разчитам само на себе си, защото така или иначе никой не ти го признава.

# 539
Здравейте, мили момичета,
Не съм от редовно пишещите, но ви чета всеки ден.
Искам и аз да споделя - моята първа и единствена карта е от 22.03.2012 г. И голяма част от желанията ми бяха допълващи към едното основно желание. И сега искам да ви се похваля - то се сбъдна! И тази Коледа вече бяхме трима с малката принцеска, която ни се роди! След един много труден аборт, след множество здравословни проблеми и трудности, тя се появи!
Благодарна съм, че попаднах в този форум, който ми помогна да повярвам отново! И пожелавам на всички много сбъднати желания!
Прегръщам ви и благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт