Подсъзнанието може всичко 54 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 76 529
  • 737
  •   1
Отговори
# 585

Нещо, на което попаднах:

Стив Джобс

Втората ми история е за любовта и загубата
Бях късметлия – на съвсем ранен етап от живота си вече бях открил какво обичам да правя. Уоз и аз основахме Apple в гаража на родителите ми когато бях на 20. Работихме здраво и след 10 години от нас двамата в един гараж, Епъл се разрастна до 2-милиардна компания с над 4000 служители. Година преди това бяхме пуснали на пазара най-доброто си произведение – Макинтош – и аз току-що бях навършил 30. И тогава ме уволниха. Как може да те уволнят от компания, която си основал? Ами, тъй като Епъл се разрастваше, ние наехме на работа човек, който аз смятах за много талантлив, за да управляваме заедно компанията и първата година нещата вървяха добре. Но после нашите възгледи за бъдещето започнаха да се разминават и накрая се скарахме. Когато това се случи, бордът на директорите застана на негова страна. Така на 30-годишна възраст аз бях уволнен. И то доста публично. И това, което беше центърът на целия ми съзнателен живот, изчезна. Това ме разби, беше ужасно...

В продължение на няколко месеца наистина не знаех какво да правя и с какво да се захвана. Чувствах, че съм разочаровал цялото предишно поколение предприемачи, че съм изпуснал щафетата точно когато ми е била предадена за да я продължа. Срещнах се с Дейвид Пакард (съосновател на Hewlett-Packard) и Боб Нойс (основател на Intel) и се опитах да се извиня за това, че прецаках нещата. Бях се провалил публично и по едно време даже си мислех да се откажа от всичко и да напусна долината. Но макар и бавно, нещо започна да ми се изяснява – аз все още обичах това, което правех! Обратът на събитията в Apple не бяха променили това. Бях отхвърлен, но все още бях влюбен. И затова реших да започна от начало.
 Тогава не го разбирах, но се оказа, че уволнението ми от Епъл е било най-доброто нещо, което е можело да ми се случи. Бремето на успеха беше заместено от лекотата на това да си отново начинаещ, да си по-малко уверен в каквото и да е. Това ми даде свободата да навляза в един от най-творческите периоди от живота си.

През следващите пет години основах компания на име NeXT, друга компания на име Pixar и се влюбих в една невероятна жена, която по-късно стана моя съпруга. Pixar създаде първия в света филм с изцяло компютърна анимация – "Играта на играчките" – и днес е най-успешното анимационно студио на света. В забележителна поредица от събития, Apple закупиха NeXT, аз се върнах в Епъл и технологията, която бяхме създали в NeXT е в сърцевината на сегашното възраждане на Apple. А Лорийн и аз имаме прекрасно семейство...

Убеден съм, че никое от тези неща нямаше да се случи ако не бях уволнен от Епъл – ужасно на вкус и много горчиво лекарство, но пациентът се нуждаеше от него. Понякога животът ни удря с тухла по главата. Не губете вяра! Убеден съм, че единственото нещо, което ме държеше през годините и ми даваше силите и увереността да вървя напред, беше любовта към това, което правя. Трябва да намерите това, което обичате. Както в работата, така и в любовта и в личния живот. Работата заема значителна част от живота ви и единственият начин да бъдете наистина доволни е да правите нещо, което смятате за велико. А единственият начин да вършите велики неща е да обичате това, което правите. Ако все още не сте го намерили - продължавайте да търсите! Не се отказвайте! Сърцето ще ви подскаже когато сте го открили. И както всяка силна връзка, тя ще става все по-хубава с годините. Така че продължавайте да търсите, докато не я намерите. Не се отказвайте!

# 586
  • BG
kalinanb, доказателство че Вселената си знае работата и че всяко зло е за добро.

# 587
  • Бургас
Последните дни се чувствам, сякаш целият ми свят е потънал, вяло ми е, нямам настроение. С една дума - скапана съм. Единственото ми е обяснение е, че след по-малко от месец е рожденният ми ден и съм изпаднала в някаква дупка. Да де, ама какво от това, че знам от какво може да е, въпросът е, как да го преодолея? Не се понасям такава, а нищо не ми идва от вътре да направя.
Дано не ви повлияя и на вас негативно.

# 588
  • София
Здравейте, нещо изостанах и питам откога да започна да пиша желанията, сега по новолуние? Благодаря предварително  Simple Smile

# 589
  • Варна
Здравейте, нещо изостанах и питам откога да започна да пиша желанията, сега по новолуние? Благодаря предварително  Simple Smile

Пускам цитати от фейса  Sunglasses

Цитат
Новолуние във Водолей на 10.02.2013, започва в 9.20ч сутринта с Празен Курс на Луната. Затова - да не бързаме да пишем. Чак в 23.20ч преминава празния курс и макар да са минали първите 8 часа и макар Луната да е вече в Риби - да пишем Simple Smile Темите на Водолей са: новаторски идеи, високи технологии, нови тенденции, далечни цели, хуманизма, свободата, изненадите, гадателски методи, хумор, приятелите, групите, създаване на контакти, платонична любов. Здравето - кръвообръщение, глезени и прасци, разширени вени, схващания и спазми.

Цитат
И ако някои иска да се възползва и от Риби - ето темите: въображение, илюзии, сън, фантазии, вътрешно щастие и универсална любов, блаженство и екстаз, емоционална чувствителност, мистични състояния, медитация, йога, вътрешен мир, ангелска подкрепа, канализиране на духовна енергия, духовно осъзнаване, състрадание и опрощение, неосъдително мислене. Здраве - лимфна система, ходила. Отравяния, настинки.

от тук
Скрит текст:
http://www.facebook.com/pages/%D0%96%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0% … /108519339166176#!/pages/%D0%96%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B5/108519339166176

# 590
Защо трябва да се избягва празния курс на Луната?

# 591
  • Добрич
Четирите споразумения

В "Четирите споразумения" дон Мигел Руис разкрива източника на убежденията, които ни ограничават, отнемат ни радостта и пораждат ненужно страдание. Плод на древната толтекска мъдрост, "Четирите споразумения" предлагат могъщ кодекс на поведение, способен много бързо да преобрази живота ни и да ни донесе ново усещане за свобода, истинско щастие и любов.
Написана в традицията на Кастанеда, книгата завладява с откровението си за четирите основни правила за мъдър и щастлив живот:

1. БЪДИ БЕЗГРЕШЕН В СЛОВОТО СИ

Говори честно. Казвай само това, което мислиш.
Не използвай словото, за да се самоохулваш или за да охулваш другите. Насочи силата на словото към истината и любовта.
Ако проумееш, че словото има силата да твори, че това, което казваш, подготвя твоето бъдеще и бъдещето на другите, ти ще станеш по-отговорен и към себе си, и към света.
Словото има силата на магия: бяла или черна – зависи единствено от теб. Дай на словото си любов и помни, че каквото изпратиш, това ще получиш.

2. НЕ ПРИЕМАЙ НИЩО ЛИЧНО

Хората не правят нищо заради теб. Ти не си център на тяхната Вселена. Ти си център единствено на собствения си живот.
Това, което хората казват или правят, е проекция на собствената им реалност.
Когато не приемаш нищо лично, когато проумееш, че животът на другите е резултат от техния избор, тогава ти имаш имунитет срещу мнението и действията на другите и няма да станеш жертва на ненужно страдание.

3. НЕ ПРАВИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ

Намери смелост да задаваш въпроси и да изразяваш желанията си. Никой освен теб не знае твоите мисли, затова – изразявай ги максимално точно, за да избегнеш недоразуменията.
Ти не знаеш мислите на другите, затова не прави предположения, а задавай въпроси, за да избегнеш недоразуменията.
Общувай с другите възможно най-ясно, за да избегнеш недоразумения, тъга и нещастия.

4. ВИНАГИ ПРАВИ НАЙ-ДОБРОТО, НА КОЕТО СИ СПОСОБЕН

Най-доброто, на което си способен, е променлива величина.
При всички обстоятелства давай най-доброто от себе си и няма да се самоосъждаш, самобичуваш и самосъжаляваш, защото съвестта ти ще е чиста.

# 592
  • София
Да де, ама какво от това, че знам от какво може да е, въпросът е, как да го преодолея? Не се понасям такава, а нищо не ми идва от вътре да направя.

Най-малкото дребни повдигачи на духа - каквито и да са при теб, четене, шопинг, готвене, кафе с приятели или каквото ти действа. И в приповдигнатия момент си прави настройки и визуализации. Аз поне така се справям.  Grinning

GERBER, evil, обсъдено е на предните две страници  Peace

Аз пак не писах, но си отделих половин час вчера да си формулирам и кажа гласно няколко желания. Не ми се пише по новолуние и туй то  Mr. Green Поне подстригах малката, че все се оплаква, че не й расте достатъчно бързо косата Simple Smile

# 593
  • София
Аз пак не писах, но си отделих половин час вчера да си формулирам и кажа гласно няколко желания. Не ми се пише по новолуние и туй то

И аз също, но не знам защо. Старите листчета си стоят още. Може би ще направя като теб

# 594
  • София
Ама то не е късно, силен е периода по всяко време на нарастваща луна, просто първите 8 часа, казват, са най-мощни.   Peace
Аз и по-рано съм изразявала известно недоверие към ритуалите, с изключение на това, че ни помагат да не забравим какво искаме, да го формулираме по-точно чрез писане и да ни помогнат да повярваме във възможностите (освен ако много не вярвате на ритуали, като мен  Mr. Green ). Това не пречи в момента зарядното да ми е в портфейла, този примерно всеки път ме докарва до смях и приповдигнатост като го правя.  Laughing
Т.е. теорията ми е, че те помагат за настройката. А иначе за мен простото правило е: Мечтай, мечтай, мечтай!  Heart Eyes Ако трябват помощни средства - защо не!

Скоро ви писах, че почнах йога. Беше имагинерно желание - някой ден, ако почна работа и имам средства, ако имам време, ако, ако... Да, ама междувременно преглеждах сайтове, търсех близки студиа, отзиви за тях, подробности какво представлява... И един ден баща ми каза - "Абе знаеш ли, че леля ти ходи на йога, защо не ходиш с нея. Аз ще ти платя картата". И то идва от човек, който е много далеч от тези неща и ако реши да ми предлага спорт, би бил плуване или нещо друго "нормално"  Laughing Е, изпълни се. Нямам никаква идея на коя луна ми е хрумнало и съм си го представяла.  Crazy

Обичам ви, мечтайте!   bouquet Hug

# 595
Супер!

И аз така от известно време обмислям йога. Но още не му е дошъл моментът явно Simple Smile

Абсолютно съм съгласна, ритуалите просто фокусират енергията в определено направление. Точно затова опитвам да се фокусирам върху фокусирането Simple Smile

# 596
  • Costa Rica
Защото нищо няма да ти се изпълни. При празен курс стоиш със скръстени ръце и чакаш да свърши. Така казват астролозите, де Wink

Много ми хареса "да се фокусираш върху фокусирането"  bouquet

И аз се каня за йога. даже официално си освободих една вечер за това. И... нищо Embarassed

# 597
  • на острова на мечтите

Нещо, на което попаднах:

Стив Джобс

Втората ми история е за любовта и загубата
Бях късметлия – на съвсем ранен етап от живота си вече бях открил какво обичам да правя. Уоз и аз основахме Apple в гаража на родителите ми когато бях на 20. Работихме здраво и след 10 години от нас двамата в един гараж, Епъл се разрастна до 2-милиардна компания с над 4000 служители. Година преди това бяхме пуснали на пазара най-доброто си произведение – Макинтош – и аз току-що бях навършил 30. И тогава ме уволниха. Как може да те уволнят от компания, която си основал? Ами, тъй като Епъл се разрастваше, ние наехме на работа човек, който аз смятах за много талантлив, за да управляваме заедно компанията и първата година нещата вървяха добре. Но после нашите възгледи за бъдещето започнаха да се разминават и накрая се скарахме. Когато това се случи, бордът на директорите застана на негова страна. Така на 30-годишна възраст аз бях уволнен. И то доста публично. И това, което беше центърът на целия ми съзнателен живот, изчезна. Това ме разби, беше ужасно...

В продължение на няколко месеца наистина не знаех какво да правя и с какво да се захвана. Чувствах, че съм разочаровал цялото предишно поколение предприемачи, че съм изпуснал щафетата точно когато ми е била предадена за да я продължа. Срещнах се с Дейвид Пакард (съосновател на Hewlett-Packard) и Боб Нойс (основател на Intel) и се опитах да се извиня за това, че прецаках нещата. Бях се провалил публично и по едно време даже си мислех да се откажа от всичко и да напусна долината. Но макар и бавно, нещо започна да ми се изяснява – аз все още обичах това, което правех! Обратът на събитията в Apple не бяха променили това. Бях отхвърлен, но все още бях влюбен. И затова реших да започна от начало.
 Тогава не го разбирах, но се оказа, че уволнението ми от Епъл е било най-доброто нещо, което е можело да ми се случи. Бремето на успеха беше заместено от лекотата на това да си отново начинаещ, да си по-малко уверен в каквото и да е. Това ми даде свободата да навляза в един от най-творческите периоди от живота си.

През следващите пет години основах компания на име NeXT, друга компания на име Pixar и се влюбих в една невероятна жена, която по-късно стана моя съпруга. Pixar създаде първия в света филм с изцяло компютърна анимация – "Играта на играчките" – и днес е най-успешното анимационно студио на света. В забележителна поредица от събития, Apple закупиха NeXT, аз се върнах в Епъл и технологията, която бяхме създали в NeXT е в сърцевината на сегашното възраждане на Apple. А Лорийн и аз имаме прекрасно семейство...

Убеден съм, че никое от тези неща нямаше да се случи ако не бях уволнен от Епъл – ужасно на вкус и много горчиво лекарство, но пациентът се нуждаеше от него. Понякога животът ни удря с тухла по главата. Не губете вяра! Убеден съм, че единственото нещо, което ме държеше през годините и ми даваше силите и увереността да вървя напред, беше любовта към това, което правя. Трябва да намерите това, което обичате. Както в работата, така и в любовта и в личния живот. Работата заема значителна част от живота ви и единственият начин да бъдете наистина доволни е да правите нещо, което смятате за велико. А единственият начин да вършите велики неща е да обичате това, което правите. Ако все още не сте го намерили - продължавайте да търсите! Не се отказвайте! Сърцето ще ви подскаже когато сте го открили. И както всяка силна връзка, тя ще става все по-хубава с годините. Така че продължавайте да търсите, докато не я намерите. Не се отказвайте!
Много впечталяващо!!!! И също така много вярно!
Не на такова ниво, но според почти същите правила, протичат събитията и в моят живот! Сега го разбирам обаче, защо понякога нещата не стават когато ги искам,или когато стават по различен начин! Има си причина, която  ми став ясна след време!
Аз не пиша желания! Не ми иде отвътре Thinking Когато трябва да пиша, като че ли ми се изпразва главата. Crossing Arms И така се отказах да следя курсът на луната, часове и дни благоприятни за записване на това, от което се нуждая! Иначе желанията си ги заявявам, когато имам нужда и без много много да му мисля и да ги формулирам Представям си ги много образно и ги пускам да се изпълняват Mr. Green

# 598
Защото нищо няма да ти се изпълни. При празен курс стоиш със скръстени ръце и чакаш да свърши. Така казват астролозите, де Wink

Тц. Не е вярно. Казвам го като човек, който се занимава с астрология от малко повече от 10 години. Назад съм обяснила защо.

А въпроса го зададох за да видя дали все пак някой ще даде каквото и да е обяснение. Въпреки, че съм абсолютно убедена, че няма такова.

# 599

Тц. Не е вярно. Казвам го като човек, който се занимава с астрология от малко повече от 10 години. Назад съм обяснила защо.

А въпроса го зададох за да видя дали все пак някой ще даде каквото и да е обяснение. Въпреки, че съм абсолютно убедена, че няма такова.

Познанията ми по астрология са повърхностни, но от практиката съм установила, че желанията, които "е дадено" да се изпълнят, стават факт без значение дали са писани на празен ход или не. Практикувала съм и двата метода, но личното ми усещане е, че в първите минути на новолунието поне при мен пожелаването е по-ефективно. Отново личното ми наблюдение е, че при мен повече влияят конкретни периоди )може би са свързани със зодията), отколкото курсовете на луната. От една седмица навлязох в най-силния си период по Спилър, ето защо вчера по обяд си направих карта на желанията, а снощи късно (след празния ход, но не беше умишлено) седнах и написах първите си 15 желания....

Общи условия

Активация на акаунт