Подсъзнанието може всичко 54 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 76 528
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Като стана въпрос за ритуалите и подробностите около тях, за това какво и как може или не може , отдавна се каня да постна това:

Цитат
Местните индийци разказват поучителна притча за един велик светец, който винаги бил заобиколен в ашрама си от верни последователи. Часове наред всеки ден светецът и привържениците му медитирали върху Бог. Единственият проблем бил, че светецът имал малко коте, досадно същество, което постоянно ходело из храма, мяукало, мъркало и смущавало всички по време на медитация. Затова светецът с цялата си практичност заповядал да връзват котката навън за един кол по няколко часа на ден, само по време на медитация, за да не притеснява никого. Това се превърнало в обичай — завързвали котката за кола, а после медитирали върху Бог, но с течение на годините обичаят се затвърдил като религиозен ритуал. Никой не можел да медитира, ако котката не била вързана за кола. А после един ден тя умряла. Последователите на светеца изпаднали в паника. Настанала голяма религиозна криза — как да медитират сега, като няма котка, завързана за кола? Как ще достигнат Бог? В техните умове котката се била превърнала в средството.
Много внимавай, предупреждава тази притча, да не станеш прекалено подвластен на повтарянето на религиозни ритуали заради самите тях.

Така че мили мои, колкото повече изпадате в подробности, колкото се вкарвате в капана на логиката, толкова повече отдалечавате от себе си чудото и разваляте магийката Simple Smile Приемете всичко с леко сърце, освободете се от очакванията за резултати на всяка цена и условностите и оставете нещата да се случват. Новолуние или не, празен ход или не,  това няма никакво значение. Важно е какво излъчва сърцето ви- дали вяра или страх, дали увереност или съмнение.

# 601
Новолуние или не, празен ход или не,  това няма никакво значение. Важно е какво излъчва сърцето ви- дали вяра или страх, дали увереност или съмнение.

Съгласна!

# 602
Здравейте, мили момичета. Приветствам ви за прекрасната тема. От години се интересувам от позитивно мислене, а и съм завършила психология, но, като, че ли нещо ми липсва за да бъда последователна и успешна. Надявам се чрез вас да разбера какво не ми достига, за да съм напълно щастлива и да повярвам в себе си и способностите си.   bouquet

# 603
Днес си написах желанията, които още снощи изрекох на глас и вярвам, че този път ще започнат да се случват. Hug

Успех на всички и дано мечтите ви се сбъднат!

# 604
Здравейте  Hug
Отдавна не бях "надниквала" в темата  Simple Smile Гледам, обсъждате "празния" ход на Луната  Wink
Поправете ме, ако греша, но в началото, в първите теми, когато започнахме да пишем желания по Новолуние  и да правим карти на желанията, и хал хабер си нямахме за таквоЗ чудо - "празен ход"  Laughing  
Пишехме си желанията  и те се сбъдваха. Не се тормозехме много-много  Wink
После изведнъж стана модерно да се усложняват нещата, да им се придава научна обосновка  Laughing
Пишете си желанията на Новолуние, вярвайте че ще се сбъднат и хич не се втелясвйте с разни празни ходове - личен съвет  Wink
Всичко идва отвътре, всичко е в нас  Heart Eyes

# 605
  • Добрич
Здравейте  Hug
Отдавна не бях "надниквала" в темата  Simple Smile Гледам, обсъждате "празния" ход на Луната  Wink
Поправете ме, ако греша, но в началото, в първите теми, когато започнахме да пишем желания по Новолуние  и да правим карти на желанията, и хал хабер си нямахме за таквоЗ чудо - "празен ход"  Laughing  
Пишехме си желанията  и те се сбъдваха. Не се тормозехме много-много  Wink
После изведнъж стана модерно да се усложняват нещата, да им се придава научна обосновка  Laughing
Пишете си желанията на Новолуние, вярвайте че ще се сбъднат и хич не се втелясвйте с разни празни ходове - личен съвет  Wink
Всичко идва отвътре, всичко е в нас  Heart Eyes

Напълно подкрепям думите на mijjjka   Peace
Зависи в какво вярваме. Ако мислим, че празният ход има значение, то най-вероятно, ще се окаже, че е така. Ако обаче решим, че това нещо нас не ни засяга, то отново ще бъдем прави. Въпрос на вътрешно убеждение / внушение, ако щете/.

# 606
И все пак, не е добре да се връщаме назад в развитието на познанието на човечеството и да решаваме да вярваме в паленето на огън с удряне на два камъка един в друг.

Няма нищо лошо в това човек да чете и да знае защо нещо е така и не е иначе. Също така няма нищо лошо в това да не знае, но като му се обясни да е достатъчно интелигентен да спре да вярва в бабини трънкини.

С други думи, хубаво е да не сме като стадо овце, което се юрва в някаква посока, защото някой се е цанил за овчар. Господ ни е създал интелигенти и мислещи и е хубаво да използваме даровете му.

# 607
Аз този път не писах желания. Тези, които пишех всеки път още не се е сбъднало нито едно и реших да пропусна. Онзи ден ги разгледах и мисля, че правилно съм ги формулирала. Дано скоро време да се похваля. От януари все неприятни случки ми се случват- или някой ще се скара с мен или в работата ще се разочаровам пак и така. Надявам се както писахте в притчата да е всяко зло за добро и в скоро време да ми се отворят нови врати. Въпреки че паричката от питката се падна на мен и аз съм обнадеждена за една много позитивна и успешна година. От нещата, който ми се случиха напоследък станах малко егоист, а иначе много се раздавах. Започнах да мисля повече за себе си и да се угаждам повече. Но това че съм много добродушна и доверчива още не мога да си го променя. Към всеки човек подхождам с добро и си мисля че и той като мен е честен  и добър. Но в днешния свят все по-малко такива хора се срещат. Успешен ден на всички и дано скоро има вълна от сбъднати желания в темичката.

# 608
Аз също не съм писала желания скоро.Миналата година последно, не помня кога точно. Blush
Обаче преди десетина дни отидох на църква и се помолих там,  и се надявам Бог да чуе молитвата ми.
Вал27, и аз съм като теб .. винаги подхождам с добро.Обаче много хора не са като нас, уви.Все повече маски, лицемерие и фалш .. Confused
Пожелавам сбъдване на всички желания, по какъвто и да е начин!Щом са отправени от сърце и душа, е без значение как са пожелавани! Hug

# 609
Каква техника използвате за да простите нещо което много ви е наранило?Става въпрос за нещо случило се отдавна,и дори мисля че човека на когото трябва да простя е забравил всичко и е решил да отвори нова страница,но аз не мога.Наранена и обидена съм.Опитвам се да мисля по начина" след 5 години това ще има ли значение за мен", и не  съм сигурна в отговора.Питам защото искам наистина да простя,а не просто да забравя с времето.
Прекрасен ден на всички ви  bouquet

# 610
  • Costa Rica
Аз също не съм писала желания скоро.Миналата година последно, не помня кога точно. Blush
Отдавна не пиша и не моля. Разговорите ми с Вселената протичат в следния тон:
Аз: Виж с'я к'во. Трябва ми....... в срок до..... Погрижи се.
Тя: Тъй вярно, СЪР!!!

Просто вариантът "Ама, моля те, знам, че не заслужавам, ама... ако може... тъй някакси......само ако не те притеснявам... и ако не е в разрез с Кармата и Мастърплана... Praynig Praynig Praynig newsm20 omm omm omm" за мен е история. Откакто почнах да се отнасям с оня горе в стил Вован, нещата май пак се нареждат по моя вкус.

# 611
  • София
Имам една позната, която все си мисли, че някой иска да я прецака или я прецаква, или я предава или не я обича достатъчно... и то често за дребни и нелогични неща. Аз му викам емоционален мазохизъм - сякаш изпитва нужда да се чувства сама и предадена, дори когато не е. Просто се сетих. Аз пък нямам проблем с доверието, въпреки че съм добродушна, но винаги с едно наум и рядко някой може да ме нарани сериозно, освен по-близките хора, а те са ми малко. Но това е до човек де, аз съм малко саможива, има хора, които имат нужда от по-широк социален контингент. Мъчна работа са това взаимоотношенията.  Tired

А пък при мен подсъзнанието ми май е решило да ме габарка нещо  Twisted Evil  Laughing Снощи реших да пробвам тва със сънуването и ангелите, зададох няколко пъти въпрос и... заспивам. Сънувам си нещо аз значи, стандартната нелогична история, и по едно време се случва нещо като пауза за реклами  Laughing Сънят замръзва, буквално на моментната картина, и някакъв глас ми разправя: "Ние ти даваме съвети, ти не ги следваш!" После сънят пак тръгва, но аз се събудих. И си викам "Ми да, как не съм го осъзнала досега, всичко е толкова ясно!" Спеше ми се и ме домързя да пиша, въпреки че си имам специално красиво тефтерче за целта на нощното шкафче... повторих си гениалния извод няколко пъти, беше толкова прост, че реших, че няма как да го забравя... И го забравих, честно, в момента тия думи нищо не ми говорят  Crazy Пусти мързел  Whistling  Mr. Green Довечера пак ще пробвам  Joy

zlplst, прошката съм я учила при Норбеков и горе - долу представлява следното: Затваряш очи и си представяш човека, с всичките му негови тежини, които го съпътстват и сигурно също го правят тъжен. Може да си го представиш състарен, уморен, омърлушен или квото там е необходимо. След като си го представиш достатъчно ясно, че наистина да почувстваш състрадание към него, му прощаваш. И накрая завършваш с някакви успокояващи картини (защото вероятно си се разстроила от първата част), изправяш се и си самовнушаваш, колко си силна и как продължаваш напред да газиш света. Може би за пръв път без помощ да е малко трудно  newsm78 А сигурно има и други техники, аз само тази съм пробвала.  Peace

# 612
Отдавна не пиша и не моля. Разговорите ми с Вселената протичат в следния тон:
Аз: Виж с'я к'во. Трябва ми....... в срок до..... Погрижи се.
Тя: Тъй вярно, СЪР!!!

Просто вариантът "Ама, моля те, знам, че не заслужавам, ама... ако може... тъй някакси......само ако не те притеснявам... и ако не е в разрез с Кармата и Мастърплана... Praynig Praynig Praynig newsm20 omm omm omm" за мен е история. Откакто почнах да се отнасям с оня горе в стил Вован, нещата май пак се нареждат по моя вкус.

Супер! Кефиш!  Peace Ставам ти последовател   bouquet

Що се отнася до прошката, на мен май засега най-много ми пасва Хо опонопоно
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=495609.0

# 613
Добре ШЕФЕ - кефиш ме максимално  smile3521
Това беше за Делфинка / къдя се изгуби бе момичеееее newsm78
Този метод наистина ми харесва повече от  newsm17, дава ми някакво чувство на владеене на ситуацията и господар на съдбата си  , а не чувство на зависимост и страх съответно , че аджеба не съм достатъчно заслужила изпълнението  на молбата ми.  Rolling Eyes

Леле какви мисли съм имала  Joy

# 614
  • София
Здарвейте момичета,
позволявам си да копирам разказ на Розмари Де Мео от Фейсбук

ЗА ГОСПОДА И ЛЕЕНЕТО НА КУРШУМ
 Или
 КАК РАБОТИ МАГИЯТА

Ходя нагоре надолу по българската земя и търся моите баби – онези вещите. Та ще ви разкажа една история.
Бях при баба Роза в едно село, в Еленския балкан. Тя лее куршум. Отдавна се знаем, но този път останах една седмица. Трябваше да довършим една работа и да се дипломирам Simple Smile.
 Когато пристигнах пред дома й имаше поне 5 коли и още 6-7 човека на опашка, чакаха.
 Беше приказен зимен ден. Разговорихме се, взехме си кафе.
 Оказа се, че чакат: една лекарка – гинеколог, двама студенти, две майки (учителки в детска градина) с децата си, един собственик на строителна фирма от София, местен старец (бивш общински съветник) и още няколко съвременни и интелигентни хора.
 Като ги патах, всички говореха едно:
 - Опитахме с лекари, не става.
Други вече бяха идвали и бяха разбрали, че куршума „работи” и идваха отново. Трети бяха изпратени от някой.
 Помня, че когато питах баба Роза за какво лее куршум, тя ми отговори – за здраве.
 А пък аз никак не обичам ей така някой като ми каже и настоявах.
 Та тя ми отговори че лее за тумори, за уплах, за зачеване, за мъка на сърцето, за камъни в жлъчката, за зли очи, за самочувствие (тя го нарича „да си станеш милна”) и какво ли още не. Та това е все за здраве!
 Какво представлява леенето на куршум няма да разказвам. Можете да си прочете в Гугъл, а със сигурност някои от вас са ходили. Ще ви кажа, че това е едно особено съчетание между Дарба и занаятлък. На занаята можеш да се научиш, но Дарбата трябва да я имаш. И разбира се е въпрос на грамотност и „коефициент на духовност” . Това е като коефициента на интелигентност, но засяга нивото на осъзнаване. В нашия случай към законите на Природата – към Магията.
 И пак повтарям:
 МАГИЯТА Е ИЗКУСТВОТО ДА ВЛИЯЕШ НА ЧОВЕШКОТО ПОДСЪЗНАНИЕ И ОКОЛНАТА СРЕДА ЧРЕЗ СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ВОЛЯ!
 Един следобед докато си „работехме” с баба Рада, вътре имаше една млада жена „пациентка”, навън се вдигна страшна олелия.
 Вратата се отвори с трясък и влетя един мъж на средна възраст, който крещеше АНАТЕМА и нареждаше:
 - Проклета да си, развали хората....Не ви ли е срам, бре, очи нямате ли....Тая вещица ви е омагьосала всичките....В ада ще се пържиш.... и всякакви други страшни неща.
 Хората навън се посмутиха, посбутаха се.
 Баба Роза не трепна. Викна двамата си сина и те изведоха разпенения мъж. После взе една метла и мълчаливо премете. Сложи метлата напряко на вратата и се върна. Погледна жената в очите и я попита:
 - Ти как мислиш, вещица ли съм?
 - Стига де, бабо Розе – притесни се жената – ако мислех, че ще ми правиш магия, щях ли да дойда?
 - Тъй. Ами сбъркала си. Щото куршума си е чиста магия.
- Ама...как...ти нали за здраве...нали ти ми оправи гърдите... – жената направо се разтрепера.
 - Викаш оправила съм те. Я сега да ме чуеш ясно. С магия си оправена!
- Ама как....ти нали...тука има икони...и ти се кръстиш ...
 - Има икони, ама има и куршум, и метла, и камък . И за да хване и за да знам, че ще те оправя, казвам истината. И ти казвам, че е магия.Ти какво мислиш, че прави попа като чете за здраве. Същото!
- Бабо Розе, недей, попа е свят човек, той не прави магии...той нали с Господа...
 - С Господа викаш. Онзи дето ходи с един тефтер и записва кой крив , кой прав. Кой да се награди, кой да се накаже. И попа говорел от негово име.
Слушай сега аз да ти кажа за Господа:
 Ти си Господ. И аз. И куршума. И камъка. И земята. И когато Господа в тебе чуе гласа на Господа в Останалото, всичко се оправя! Такива като мен правят Гласовете да се чуват един друг. И това е Магия!
 - Хората знаят, че Магията е нещо лошо. – тихичко каза жената
 - Знаят?! Нищо не знаят. Знаят само тия, дето мислят и питат. На другите акъла им е в мъгла. ....Хайде сега да си вървиш.
 - Ама аз искам да остана. – изведнъж отсече жената.
 В стаята стана тихо. Баба Роза стана и ни обърна гръб. Загледа се през прозореца, в хората, които чакаха.
- Върви си. Ела утре.
 Жената стана , позамота се, кимна ми и излезе.
Останахме двете. Печката бумтеше.
 - Църквата раздели хората – продума баба Роза. – Тя им каза кой Господ е правилния. Тя им каза кое добро е право добро...Тя им каза , че правото добро се извършва само в името на нейния Господ............................Върви си и ти...Кажи на хората да дойдат утре.
 Станах, душата ме болеше.
 - Бабо Роза, мислила ли си да спреш?
 Тя се обърна рязко.
 - Никога! Всеки трябва да си гледа неговата работа. Някой трябва да върши добро за хората и в тяхно име. И да знае да гледа в душите им.
 Излязох.
 Навън, докато говорех с хората, едно от децата ме дръпна :
 - Ама баба Роза наистина ли е вещица?
 - Да! – отвърнах
 - Еха! Мамо, нали ще дойдем пак – блестяха очите на момиченцето.
 Тръгнах си. Беше приказен зимен ден....

Общи условия

Активация на акаунт