Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 629
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Има за какво да се ядосваш, но карай, пак ще ти свършат работа.
Затова мъжете не се пращат да купуват такива неща, влизат в първия магазин и купуват голямо количество.
Цената на солта и таблетките е много различна.

# 451
Лелееее, той акъл има ли да взема толкова много. Това са за почти година напред.

MG18, солта на Сомат мисля е около 5лв. На табл. цената зависи от качеството...
Мерси   bouquet

# 452
  • Варна
Еййй най -после намерих прочетох и разучих за солта на моята
Меги златна си , като каза че неможе да няма и е комбинация от бутони така се оказа че е !
направих тест с тест-лентичката от машинката и каквото показа лентичката , така си беше настроена
машината ,
фабричната настроика ми е паснала идеално на Варненската вода .
Сол на Сомат взех вчера от Елитис 4.80 лв

# 453
# 454
Здравейте, искам първо да благодаря на форумците и тук ще си позволя да цитирам някои от тях, които задочно познавам от техните коментари и оказаната помощ на невиждащ никога съдомиялна - Венито, Чери, Дедо...има и други и други...Благодаря ви, че отделяте време и желание да отговорите на въпроси и да споделите вашите знания и опит. Да се похваля от вашите съвети се спрях на Едра Сол на ФришАктив, еко- таблетки на ГГ, гланц на ГГ пак еко и Maschinenpfleger За поч. на машина пак на Фриш Актив. Резултатът е супер за мен. Благодаря ви!
Моята машинка ми е дадена от едни семейни приятели, които са по- възрастни и явно не приемат и не разбират удобството и, та след събиране на прах в тях 2 години, за да не я хвърлят я приютих. За съжаление обаче са изхвърлили книжки, опаковки и тем подобни. Явно е доста стар модел на Бош, малка за 4 комплекта, някои от нещата които четох във форума изобщо ги няма, но като цяло се ориентирах как се използва. Задължително таблетката трябва да я разделя на 2, защото идва много препарата, дори и за почистването и трябва задължително да пусна 2 програми, за да се измие пяната - една дълга и една кратка, което е леко набутващо според мен. Няма функиции изплакване преди или след, няма 1/2.  За съжаление няма нито упътване, нито някъкъв модел или номер на самата миялна, за да потърся в интернет информация за нея, преровила съм многооооо сайтове с миялни, за да я позная по снимка, но уви нямам успех. Та си мисля да кача снимка тук и ако някои има някаква информация за нея, с което да бъде полезен, ще е чудесно. И още нещо искам да питам- четох някъде из форума, че трябвало миялната да се нивелира и да е леко със заден наклон, вярно ли е ? Това ме навя на мислъта, защото моята леко тече и не разбирам от къде, мисля си е е отстрани на вратичката, оглеждах и не ми стана ясно как точно ще е протекло.  http://mishamisha.snimka.bg/daily/s-domiyalna.733786
Дълго стана, извинявам се за което.
Желая ви много късмет с домашната помощница  Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 23:45 от Mihaela Kozhuharova

# 455
  • Sofiq
Аз имам въпрос до имащите съдомиялна Беко. Коя програма ползвате най-често и съответно сте най-доволни? Аз напоследък винаги ползвам бързата дето е за около 60 мин. Все нямам нерви да изтрая дългите... Та събирам мнения, има ли осезаема разлика при по-дългите програми?

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 00:06 от val_s

# 456
  • с/у ОколоМръсТното
михаела, да, дай и леко заден наклон и пускай само от 1ва програма. но щом не е работила 2г. е хубаво да се прегледа и почисти в сервиз. теча може да е от цирк. помпа, а ток и вода не е добре да се срещат.

# 457
Аз имам въпрос до имащите съдомиялна Беко. Коя програма ползвате най-често и съответно сте най-доволни? Аз напоследък винаги ползвам бъразата дето е за около 60 мин. Все нямам нерви да изтрая дългите... Та събирам мнения, има ли осезаема разлика при по-дългите програми?

предимно 60 мин  Peace
когато имам тенджери или тави 2ч 15 мин, градусите там са 70 и обикновенно я настройвам за нощно пускане

# 458
  • Sofiq
marina03 Много благодаря! Значи правилно се ориентирам и аз - точно така правя.

# 459
  • Варна
marina03 Много благодаря! Значи правилно се ориентирам и аз - точно така правя.

И аз я харесах за основно ползване , отново си избрах тази програма снощи и този път извадих съдовете
едва тази сутрин
еми мокри са и това е , вода има из цялата машина , даже по перката , по кошниците  и т.н.
има си сушене програмата , поне така е дадена в таблицата !
сега пия кафе и отивам за гланц , дано с него се оправят нещата , ако ли не означава ли че нещо ми е дефектна машинката ?

# 460
Валети, сложи си гланц и довечера пусни една по-дълга програма да видиш дали е от машината или програмата. При мен винаги всичко е сухо сутрин, но пък и аз използвам основно автоматичната програма, която има около час миене и час сушене.

# 461
  • Варна
мама Тин ,ще пробвам и нея
но тази 58 мин много ми хареса и като време и иначе всичко си е чистичко , имах и тенджера и купи от самата , чинии ....всичко измито но много мокро !
Искам да попитам тези от вас които имат по 8 програми (при мен са 5 ) необходими ли са всичките
да се ядосвам ли сега че не съм взела с повече програми ?

# 462
Аз имам 12 на моята, обаче ползвам предимно автоматичната, нощно време еко програмата, понякога тази за тенджери  и от време на време тази за чаши като си мия чашите от стъкления шкаф. Та стига да са правилните програми бройката 5 е напълно достатъчна.

# 463
Аз имам 12 на моята, обаче ползвам предимно автоматичната, нощно време еко програмата, понякога тази за тенджери  и от време на време тази за чаши като си мия чашите от стъкления шкаф. Та стига да са правилните програми бройката 5 е напълно достатъчна.
Подкрепям Peace
И аз съм така, ползвам основно автоматичната и почиствам машината на програмата с най-високи градуси, използвам и програмата за изплакване. Така че на мен ми стигат и 3 програми!

# 464
  • Berlin
Аз ползвам био програмата, тя е около 2 часа. При мен автоматичната е  60-70 градуса, така пише поне - auto 60-70. newsm78
Има ли някой с Gоrenje GV63320? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт