Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 524
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Аз филтрите ги мия 1-2 пъти в седмицата , с препарат за чинии  Peace

# 631
А контейнерите на хлебопекарна някой слагал ли е да мие в съдомиялната?

Кажи ми, че се шегуваш!
Какво има да му миеш на контейнера? Леко накисване с чиста вода и подсушаване с домакинска хартия, а често и само обтриване отвътре е напълно достатъчно.
Ако го пуснеш да се мие машинно никак не съм убедена, че няма да ти трябва веднага нов.

# 632
  • Русе
Ами не се шегувам.  Naughty  Моята хлебопекарна, както съдомиялната е заварено положение. В резултат контейнерите(моята е с два) отвън са така зацапани, чее... Пробвах да ги изчистя с обезмаслител - не стана. А и отвътре, имат едно гумено уплътнение в основата, там, където е врътката на бъркалката. Скъсано е и отдолу постоянно се набира тесто, което не мога да изчистя само с изтриване. В резултат - уплътнението е излязло нагоре и бъркалката не може да се напъха съвсем до долу. Налага се продължително киснене и пак не се маха това тесто от там. Когато натиста уплътнението със сила, след продължително накисване, постоянно излиза тесто.

# 633
Виновно е гуменото уплътнение - или го подмени, или купи нов контейнер или направо нова машина.
Контейнерите на пекарните не се мият машинно, както и домашните кафеварки, цедките на кафемашините и куп други.

# 634
  • Русе
Не мога да го подменя, нито да купя други контейнери, тъй като машината е купувана от Англия, някаква английска марка е и на нашия пазар не се предлага. Честно казано я ползвам много рядко, но ми хрумна като идея и за това попитах.
Благодаря, все пак!

# 635
През Ebay си купи контейнер Peace Въпреки, че магазини Техносвят внасят машинки от Анлия и резервни части за тях.

# 636
моята кратка програма 40гр./45гр./30мин. използвам веднага след готвене, когато се събират много прибори, подсушавам ги с кърпа - удобна, практична и икономична; много държах миялната ми да има такава програма за съдове, които трябва бързо да бъдат измити без да се мият на ръка

# 637
  • На брега на реката
Здравейте момичета,
Включвам се с едно въпросче. Миялната е http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301/Sadomiyal … ane-BEKO-DIS-5831, ползвам я от няколко дни ми прави впечатление, че когато ползвам бързата програма 58 мин. времето от началото до края на програмата почти всеки път е различно около 58 мин., 48-50 мин, а днес беше 43 мин., нормално ли е това, зависи ли от замърсеността на съдовете/ много слабо бяха замърсени съдовете/? Нека някой сподели, моля  Praynig. Иначе към измиването нямам забележки, справя се чудесно.

# 638
Здравейте момичета,
Включвам се с едно въпросче. Миялната е http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301/Sadomiyal … ane-BEKO-DIS-5831, ползвам я от няколко дни ми прави впечатление, че когато ползвам бързата програма 58 мин. времето от началото до края на програмата почти всеки път е различно около 58 мин., 48-50 мин, а днес беше 43 мин., нормално ли е това, зависи ли от замърсеността на съдовете/ много слабо бяха замърсени съдовете/? Нека някой сподели, моля  Praynig. Иначе към измиването нямам забележки, справя се чудесно.

Да, нормално е, времето е ориентировъчно. В упътването на моята пише, че може да варира.

# 639
  • Варна
В момента готвя в тенджерата под налягане , със сигурност е алуминиева
мога ли да я пусна в миялната след това ?
хем ме е страх да не я повредя нещо , хем е най омразното ми нещо за измиване на ръка !
тежка е , голяма за малката ми мивка ....!

# 640
Дано не си я сложила вече  Praynig алуминиеви не става. Обезцветяват се, стават едни такива черно-сиви и матирани.
Съсипах една алуминиева кафеварка така.

Има го като предупреждение и в упътванията на препаратите. Ето едно.

# 641
  • Варна
Не , не съм я сложила , ей сега я накиснах в мивката Sad
понеже четох че пускате филтрите на ширмове а те май също са алумин newsm78

# 642
Валети, и моят съвет е да не я пускаш.
Старата ни тенджера под налягане беше такава, цял тон тежеше имах чувството, но я миех на ръка винаги.

# 643
...
понеже четох че пускате филтрите на ширмове а те май също са алумин newsm78

И те потъмняха, но като не се виждат, не ми пречат  Mr. Green

# 644
  Дами , помогнете ми моля да направя избор м/у тези две съдомиялни !  Hug

Зануси и Беко

Благодаря !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт