Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 542
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
и ние сме с голяма и пълним 2 дни, нямаме проблем, че са мръсни вътре. Ти от какво се притесняваш? При майка ми е голяма, а е сама. Слага вътре какво ли не Laughing

+1

Здравейте,
чета последните страници и се чудя.
45см ММ* е по-малка от 60см ММ .Това е факт.
По-малко място заема и може би струва по-малко.
Но - сравнявали ли сте потреблението?
Аз получих професионални съвети от няколко места, че ако имам място е по-добре да си взема голяма, защото всъщност не спестявам особено от вода и ток с малката, а нямам комфорта на голямата.
Сравних сама показателите и стигнах до същия извод.
Това , че една ММ е за 12 комплекта, а другата за 8 , не означава, че потреблението на вода и ток са пропорционално различни.
Грубо сметнато 21 l 1,2 кW срещу 14 l и 0,8 кW.
Това е просто пример набързо.
Сравнете и вижте.Единственият аргумент ЗА 45см ММ би могло да бъде нишата за вграждане.
Моята MM е 60см, освен това на височина е 85 см -ХХL, т.е събира по-високи неща.Потреблението е както при нормална 60см, и ако имам време ще проверя, но мисля, че е също както при 45см. MM
В момента съм за дълги периоди сама и често не я пълня нацяло, но затова си я взех с половин зареждане.

Освен това установих, че дали ще готвя за трима или samo за мен , май няма огромна разлика в цапането на тигани и тенджери.

Моят съвет е: сравнявайте и показателите за вода и ток.При маргинална разлика от 1 l voda и 0.1кW  tok не знам дали си заслужава да се взема малка MM.

ММ=миялна машина

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 00:07 от liana_2

# 106
Един комплект означава - по една чиния от 3те размера, по една чаша, по един прибор от трите вида.

Моята е такава, просто нямахме възможност за по-голяма, седи на плота до мивката, а отдолу е пералнята, на миялната отгоре е микровълновата Crazy Laughing .

Лошото е, че като сложа една тава 40/28см и повече място няма вътре Crossing Arms , ама там си я мия Rolling Eyes

# 107
От кой препарат за почистване на съдомиялните сте доволни? Rolling Eyes

Въпросът ми беше за препарат почистващ съдомиялните.
Пробвах Финиш днес  и не съм доволна. Това за профилактиката.
А за измиването на съдове - прах, соли и гланц не ползвам от години, откакто ми смъкнаха всички сребристи и златисти шарки по чаши и чинии.  Финият кристал и дуралекс ми се надраха, все едно са стъргани с шкурка.
И на мен таблетките и гела ми са по-добър вариант - поне не ми поразяват посудата.
Може би наистина има разлика в състава на таблетките и праха, за това и цената е различна. newsm78

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 00:43 от meri 68

# 108
Аз случайно започнах на гел на Сомат (беше на промоция) , но сл. всичко,което изчетох за прахта и таблетките, май ще си седя на гелче.

# 109

Преди ползвах този на Финиш, но го замених окончателно с този на Феъри.

# 110
....
Преди ползвах този на Финиш, но го замених окончателно с този на Феъри.

А в БГ от къде го купуваш, че до месец няма да мога от Гърция? Praynig

# 111
Нашата е 45 см точно заради мястото, при това удължихме стеничката с гипсокартон, за да можем да уредим едни 45 см за миляната. Пълним я за ден, вечерта я пускаме и на сутринта всичко е готово за повторно цапане. Иначе и 60см можем да напълним за ден, ама се ограничаваме малко в цапането Mr. Green

# 112

Въпросът ми беше за препарат почистващ съдомиялните.
Пробвах Финиш днес  и не съм доволна. Това за профилактиката.
А за измиването на съдове - прах, соли и гланц не ползвам от години, откакто ми смъкнаха всички сребристи и златисти шарки по чаши и чинии.  Финият кристал и дуралекс ми се надраха, все едно са стъргани с шкурка.
И на мен таблетките и гела ми са по-добър вариант - поне не ми поразяват посудата.
Може би наистина има разлика в състава на таблетките и праха, за това и цената е различна. newsm78

как преценяте дали сте доволни или недоволни от препарата за профилактика? По принцип моята машинка си е чиста визуално и аз си го пускам точно за профилактика заради невидимите части. От доста време слагам един по-евтин от Феъри, Финиш и Сомат и нямам проблеми.

# 113
  • Русе
И аз това се чудя, да не говорим, че на старата миляна за 6-7 г най-много 1 път да съм правила профилактика и то последните и пак не съм имала проблеми с нея.

На Феъри как изглежда препарата?

# 114
# 115
meri 68, взимам препарата от магазинче за паралелен внос, но за Пловдив не мога да ти помогна...
енито, аз също го слагам заради невидимите части. Последния път с Финиш имаше пяна по дъното на миялната след края на цикъла и за това го смених, иначе други забележки нямам. Разбирам, че съм доволна по това, че машината мие добре и няма лоша миризма.
Meggysan, изглежда точно като капсулите им - прахче с гелче. Продават се в опаковка по 2, аз го взех за 8лв и нещо, не помня точно колко. Има снимка в първия пост.

# 116
  • Русе
Супер, ще го потърся, макар че в магазинчето, от което аз купувам го няма. И двете ли се слагат наведнъж?

# 117
На опаковката ясно и достъпно пише, че дозите са 2 - за 2 профилактики Wink.

# 118
На опаковката ясно и достъпно пише, че дозите са 2 - за 2 профилактики Wink.
потвърждавам 2 дози. Но 8 лева и нещо е много добра цена, аз го взех лятото от Гърция за 6 евро Wink и ми излиза колкото Финиша.

# 119
  • Русе
А, да, вярно, извинявам се за въпроса Simple Smile.

А някой беше споменал, че му носят Феъри от Гърция, на каква цена идва, че ми е интересно?

Общи условия

Активация на акаунт