Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 662
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofiq
То и аз днес не съм задавала въпрос ,но не издържах Grinning ,та е следния :
тези копчета , че и дисплей на модела за вграждане , настроиваш ,пускаш и затваряш , нали
няма как да тръгне машината ако не е затворена вратичката ?
а след като се затвори не се вижда ни дисплей , ни копче светва че програмата е свършила !!!
значи или трябва да гледам часовника или да се услушвам дали машината е приключила работа.

Машинката почва да работи в момента в който натиснеш старт и затвориш вратичката, иначе не тръгва. След приключване има неколкократен звуков сигнал за край. Отделно по всяко едно време можеш да открехнеш да провериш колко време остава. Нито ще се прекъсне програмата, нито ще се разтече вода  Wink

# 376
  • Berlin
Благодаря, това не го знаех, но всъщност аз много неща не знам още за съдомиялната. Simple Smile

тези копчета , че и дисплей на модела за вграждане , настроиваш ,пускаш и затваряш , нали да
няма как да тръгне машината ако не е затворена вратичката ? няма как, тръгва, след като затвориш вратата.
а след като се затвори не се вижда ни дисплей , ни копче светва че програмата е свършила !!!
значи или трябва да гледам часовника или да се услушвам дали машината е приключила работа. да Simple Smile, но аз не отварям поне 2-3 часа след като е свършила Simple Smile
На моята не виждам колко време остава.

# 377
Моята е за пълно вграждане, но като се наведа виждам, че докато работи свети една лампа, а като свърши - мигат две лампички, което означава, че пограмата е свършила. Горение. Има и едни модели, които проектират лъчове на пода и така се познава кога работи и кога е свършила програмата.

# 378
  • Варна
 Станах спец покрай вас ,за което ви благодаря безкрайно Simple Smile))

# 379
Здравейте! Извинявам се, ако вече е обсъждан въпроса, но нямам възможност да прочета цялата тема. До сега не съм имала никакви проблеми с използването на съдомиялната, скоро ще станат 6 години, откакто я имаме. Но днес почти към края на програмата започна да пищи и да светят повечето лампички. Като я отворихме, видяхме че не е изпомпала водата. Филтъра го чистя редовно, сега също нямаше запушване по филтъра. Каква може да е причината? Дали ще се окаже нещо много сериозно, че ми е голям помощник.
И не на последно място, ако някой може да ми препоръча читав майстор на съдомиялни в Русе, ще съм много благодарна, че имаме горчив опит с майстор на перални, който намерихме по обява от вестник  Close

# 380
Здравейте, може ли някой да ми каже защо ми залепват таблетките в дозатора за таблетки. Остават почти неразградени. Пробвах с таблетки с разградимо фолио- залепват, пробвах обикновени таблетки- и те залепват. Сега чакам да свършат и мисля да купя течен препарат. Иначе почиствам много добре отделението за таблетката, подсушавам го и пак залепват. Интересното е, че не всеки път залепват. Благодаря предварително.  Hug

# 381
Слагай си таблетката на дъното на съдомиялната. Да не би нещо да пречи на таблетката да падне от гнезденцето си, някой съд, дръжка, нещо което подпира вратичката?

# 382
Слагай си таблетката на дъното на съдомиялната. Да не би нещо да пречи на таблетката да падне от гнезденцето си, някой съд, дръжка, нещо което подпира вратичката?
Виж, не съм се замисляла да я слагам на дъното. А иначе няма какво да пречи на таблетката, всичко е много добре подредено и нищо не блокира гнездото. Иначе четох, че може да е влажен дозатора, подсушавам го редовно и пак залепва. Даже спрях да пускам на отложен старт, за да няма време да залепне таблетката. Слагам таблетката и веднага пускам.

# 383
  • Варна
Здравейте, понеже пише, че въпросите са всякакви, иска ми се да потърся качествен сервиз във Варна. Съдомиялната ми е краун.  Embarassed Като я купувах избирах дизайн. Не работи повече от година. Дава грешка Е3, което означава, че не топли водата. Проблема е или в датчика или в нагревателя. Звънях в оторизирания сервиз преди нова година, но още не са ме отразили. Просто машината е извън гаранционна и явно не ги вълнува. Та: ако има някой идея за добър майстор, може да ми изпратите тел. на лични.

# 384
  • Berlin
Също така мога ли да ползвам течен препарат, а не хапче и къде се слага, защото мисля, че в отделението за хапче ще се разлее. Gorenje е миялната, но не знам кой модел. Нещо подобно http://www.gorenje.bg/dishwashers/built-in-dishwashers?c=275590 , но по-стар модел сигурно.

Аз си повтарям въпроса. Simple Smile

# 385
Също така мога ли да ползвам течен препарат, а не хапче и къде се слага, защото мисля, че в отделението за хапче ще се разлее. Gorenje е миялната, но не знам кой модел. Нещо подобно http://www.gorenje.bg/dishwashers/built-in-dishwashers?c=275590 , но по-стар модел сигурно.

Аз си повтарям въпроса. Simple Smile
Слага се на същото място, където и таблетката  Peace Няма да се разлее, не се притеснявай  Simple Smile
Лично аз за първи път вчера си купих течен препарат (имам миялната от 2 години) . Снощи налях и вдигнах вратичката и гледах дали ще се разлее  Blush Не се разля де, то на самото капаче се вижда, че има едно като уплътнение  Simple Smile

# 386
Здравейте, може ли някой да ми каже защо ми залепват таблетките в дозатора за таблетки. Остават почти неразградени. Пробвах с таблетки с разградимо фолио- залепват, пробвах обикновени таблетки- и те залепват. Сега чакам да свършат и мисля да купя течен препарат. Иначе почиствам много добре отделението за таблетката, подсушавам го и пак залепват. Интересното е, че не всеки път залепват. Благодаря предварително.  Hug

Може да е от таблетките, напр. да са влажни, или нещо в състава им?! В моят комплект към миялната има специална малка кошничка - за 3 в 1 програма и таблетки. Закачва се на горната кошница и в нея се слага таблетката.

# 387
  • Варна
Здравейте отново
аз таман да се зарадвам че съм открила решението за себе си и препрочитайки отново темата
се разколебавам и така няма да стигна доникъде
бях твърдо за свободостояща 45 см миялна , покрай вас реших да е вградена, но пак да е 45 см
а четеики за това как 60 см-вите са по удобни съвсем се обърках Sad
но единствения начин да взема голяма е следния
да се махне вградената фурна и на неино място да се сложи вградена миялна 60 см
но пък не става ли грозно и някак неподредено да развърля уредите за готвене , котлон , фурна , абсолбатор , сега са подредени едно под друго , а иначе под плота с котлони- миялна newsm78

# 388
Валети, прецени си и потреблението. Аз също харесвам големите, обаче за 3-4 човека по-трудно ще пълниш всеки ден, т.е. трябва да ги оставяш мръсни и на 2 дни да я пускаш.
На нас 45 см. ни е екстра.

# 389
  • Варна
определено искам да работи всеки ден
т.е. не искам да стоят вътре неизмити съдове пък дори и да не ги виждам , знам че ще ме дразни
в момента една лъжичка да имам за измиване ми е трън в очите
но как да преценя като досега не съм имала такъв уред незнам , затова още не съм взела а обсъждам тук
вече две три седмици , единствено това че не съм взела окончателно решение още не ме е повело към магазина за покупка
според мъжа ми -45 см , но той го казва ей така , били му по-симпатични , мъжка му работа !
взема ли я веднъж , няма връщане назад !

Общи условия

Активация на акаунт