Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 640
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Щом е ползвана - отвори капака и провери дали има вода - ако има, просто сипи солта.
Ако ли не - сипваш вода, после сол и готово.

# 526
Щом е ползвана - отвори капака и провери дали има вода - ако има, просто сипи солта.
Ако ли не - сипваш вода, после сол и готово.

мерси

# 527
  • Варна
Пак ще се оплача с моята машина Sad
вие като си отворите вашите след измиване , не веднага , разбира се , забелязвате ли дали всичко е
абсолютно сухо ?
Ето снощи :пускам автоматична програма , около 2,30 мин ,
едва преди малко я отварям , стояла е цяла нощ , ами чиниите и чашите сухи , но вратата една мокра
,може и от парата , нали ?
имах тенджерки и по тях имаше капки !
В моите представи за сухо , си мисля че и капка не трябва да има  newsm78

# 528
Е, не може и капка да няма по съдовете и по вратата! Тази пара къде да се изпари, че да е сухо всичко съвсем. Впрочем ако веднага се отвори вратата на съдомиялната съдовете са си сухи, но ако се остави така много ясно, че ще има пара по вратата и капки по някои пластмасови кутии за храна например. При мен има, но много малко.

# 529
  • На Дунава
Стигнах да мия глинен гювеч в миялната - отвътре гличдосан, отвън - не. (Дали му улучих правописа на това гличдосване...) Беше стоял 20 год неизползван при родителите ми, затова го пуснах на 70 градуса и светна! Обаче смрад, смрад, смрад, миялната смърди на тебешир! Едвам я отмирисах с 3 пъти миене на чист филтър, миене на други съдове на висока температура и накрая в безизходицата - профилактика. Разгеле, отмириса се. Сега въпросният гювеч, след печене в него, само съм го сложила в миялната да си чака реда, и вече тебеширената миризма е на лице! Ейййй, гадост, а аз си мислех, че от високата температура при първото измиване нещо му се е разтворило от съставките на глината. Някой с подобен опит или идеи, освен да не го доближавам до миялната, камо ли да го мия вътре? (Ако това се окаже решенеието, направо го засилвам към кофата, пък!  smile3516)

# 530
Пак ще се оплача с моята машина Sad
вие като си отворите вашите след измиване , не веднага , разбира се , забелязвате ли дали всичко е
абсолютно сухо ?
Ето снощи :пускам автоматична програма , около 2,30 мин ,
едва преди малко я отварям , стояла е цяла нощ , ами чиниите и чашите сухи , но вратата една мокра
,може и от парата , нали ?
имах тенджерки и по тях имаше капки !
В моите представи за сухо , си мисля че и капка не трябва да има  newsm78

Moята съдимиялна винаги е мокра отвътре. Перки, вратичка, поставките са съдове и прибори - с една дума, всичко пластмасово. А ако съм я пуснала вечерта и я отв. чак сутринта - всичко е като с роса.
По тенджерите редовно имам вода, защото са с тефлонови покрития. Приборите, чашите и чиниите са сухи, но винаги по дъната на чашите има вода и това е нормално.
В упътването на съдомиялната ми пише, че класа на сушене е В, т.е. не мога да очаквам да ми е всичко идеално сухо. Виж и твоята как е...

Но си мисля, че малко влага е нормална.

# 531
  • Berlin
При мен една тенджера с някакво покритие на дъното винаги си е мокра, и то само дъното.
А филтрите измиха ли се, hailie? Simple Smile Моите не съвсем, сега ще ги минавам с обезмаслител, май никога не са били мити.
Мъжът ми й свалил упътването и сега разучавам програмите.

# 532

В упътването на съдомиялната ми пише, че класа на сушене е В, т.е. не мога да очаквам да ми е всичко идеално сухо. Виж и твоята как е...

Но си мисля, че малко влага е нормална.

Това, че е клас сушене В не означава, че суши по-лошо от клас А  Mr. Green Това не е за качество, а означава разход на ел. енергия, т.е. при сушенето е по-неикономична от тази А  Wink

Снощи мъжът ми пуснал една миялна с таблетка Финиш (вярно цяла за малката миялна, ама...) - ужас и безподобие - пясък по стените и приборите, недобре измити съдове, пфу! С прахта нямам такива проблеми!

# 533

Снощи мъжът ми пуснал една миялна с таблетка Финиш (вярно цяла за малката миялна, ама...) - ужас и безподобие - пясък по стените и приборите, недобре измити съдове, пфу! С прахта нямам такива проблеми!

измий ги отново, защото този пясък е от метасиликати, а те са опасни. По-евтините таблетки на Финиш като Класик са с метасиликати, пише го в състава.

# 534
Търся информация за консумацията на енергия и вода при различните програми на миялна Candy CSF4570EX  Simple Smile

# 535
  • с/у ОколоМръсТното
Търся информация за консумацията на енергия и вода при различните програми на миялна Candy CSF4570EX  Simple Smile

ако е във връзка с темата за тока, оставИ се  Hug
Енергията зависи от Т на водата в блока, от сезоните и от налягането на водата (понякога).
Водата лесно ще я измериш, ако я събираш в една кофа.  Grinning

# 536
ако е във връзка с темата за тока, оставИ се  Hug...

Ахаха, не, омръзна ми там  Mr. Green
Просто решихме да я разучим, че 7 г. я ползваме и още не сме, срамота  Blush

В упътването пише за тази, която ползваме (едночасова), че мие на 70 градуса и плакне на 65, а другата, която си харесах (ежедневна се води и е 2 ч. и 20 мин.), мие на 50 градуса и плакне на 70.
Т.е. няма голяма разлика в загряването, според мен.
А за водата - сложно ще ми е да я местя, за да изкарам маркуча, горе долу, ако някой знае, даже и за друга марка, само за инфо  Hug

# 537
Човече, не е ли по-лесно и сигурно да засечеш водомера със стартирането на дадена програма, да няма друго водно потребление по време на цикъла и после да извадиш прибавените литри от циферблата?

45 см. машини харчат около 12-13 литра на цикъл.

# 538
Не спирам да ви чета! За сега нямам проблеми с моята Аристонка - дано и занапред де!

# 539
  • Berlin
А в упътването не пише ли колко вода изразходва всяка програма?

Общи условия

Активация на акаунт