Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 603
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Често мия чаши, но прахта ползвам само от месец  Peace За сега нямам никакви поражения, а от таблетките - просто не се измиваха....  Shocked

# 556
Отдавна ползваме прах и нищо им няма на чашите, а даже не са някакви маркови и скъпи, съвсем обикновени.

Единствено се надраскаха едни за ракия, които са много, много стари, може би на над 100 г., спомен са ми от прадядо ми и са оригинални от неговата кръчма. Добре че не ги набутах всички  Tired но те са правени по друг начин тогава, не със съвременните технологии, затова предполагам се получи така.

От таблетките нещо не съм доволна, пробвала съм повечето, но не може да се сравни с прах/гланц/сол отделно, поне при моята машинка.

# 557
Момичета, аз, въпреки че ползвам комбинирани табл. сега, в машинката си има сол и гланц. Дали им става много на съдовете и на машинката? Солта е сложена на най-ниска степен, а гланца на 3 от 6.

# 558
Не е много. Отдавна и 100 пъти поне е коментирано, че сол и гланц в таблетите нямат нищо общо, просто търговски трик. Така че е по-добре да се добавят допълнително.
Гланц аз не ползвам, водата е мека, стъклариите без петна и няма смисъл.

# 559
Момичета, аз, въпреки че ползвам комбинирани табл. сега, в машинката си има сол и гланц. Дали им става много на съдовете и на машинката? Солта е сложена на най-ниска степен, а гланца на 3 от 6.

аз съм същата. Ако се измиват добре съдовете, не променяй настройките.

# 560
  • На Дунава
Имате ли представа дали солта се разтваря напълно в контейнера при дълго неползване на машината (2-3-4 месеца)? Имам малка настолна Сименс , която, вместо датчик за солта, има прозорче, гледащо вътре в контейнерчето. Всеки път, като се прибера в София при машинката, зареждам сол може би към половин кило, защото през прозорчето, намиращо се на дъното на контейнерчето, сол не се вижда. Има кой теоретично да е ползвал машинката междувременно, но твърди, че не е... А аз не искам да сея безпочвени обвинения, обаче ми е прикипяло с тази миялна и разни други неща, които лека полека сами се развалят (леко, ама нарязан кухненски плот; обелен тефлон на тиганите и т.н.) Та си мисля, може би за толкова време едрозърнестата сол все пак успява да се разтвори в наличната в контейнера вода?

# 561
Имате ли представа дали солта се разтваря напълно в контейнера при дълго неползване на машината (2-3-4 месеца)? Имам малка настолна Сименс , която, вместо датчик за солта, има прозорче, гледащо вътре в контейнерчето. Всеки път, като се прибера в София при машинката, зареждам сол може би към половин кило, защото през прозорчето, намиращо се на дъното на контейнерчето, сол не се вижда. Има кой теоретично да е ползвал машинката междувременно, но твърди, че не е... А аз не искам да сея безпочвени обвинения, обаче ми е прикипяло с тази миялна и разни други неща, които лека полека сами се развалят (леко, ама нарязан кухненски плот; обелен тефлон на тиганите и т.н.) Та си мисля, може би за толкова време едрозърнестата сол все пак успява да се разтвори в наличната в контейнера вода?

спомням си обясненията за солта в първите теми. Беше в мисъл, че се стапя дори да не работи машинката, но разтворът оставал с добри качества. Ако работи пак се стапя, но разтворът губил свойства. За 3,4 месеца и аз предполагам, че се е стопила.

# 562
Имате ли представа дали солта се разтваря напълно в контейнера при дълго неползване на машината (2-3-4 месеца)?

Принципно - по законите на физиката - при постоянно допълване на сол в определено количество вода, в един определен момент разтворът ще стане наситен,  солта ще спре да се разтваря и ще остане на кристали по дъното на съда. Т.е. - ако машината не се ползва, а ти постоянно доливаш сол, трябва все пак по някое време да се насити разтвора и да виждаш кристали на дъното. Това ми е логиката...

# 563
  • На Дунава
Ааааааааа, като допълня, ползвам 5-6 пъти, преди пак да изчезна!  Sunglasses

# 564
Това звучи обнадеждаващо, мерси Simple Smile
А бързо ли се износват? Предполагам, че самата поддръжка не е нищо особено?

Вики, а с какво миеш? Пробвала ли си да смениш препарата?

Капакът на контейнера за сол, който се намира на дъното на машината добре ли е завъртян?

TrixyM, мият - да, особено добре мият.

# 565
Кое дали се износва бързо?

# 566
Вчера си купихме от Метро таблетки finish all in one и днес видях, че са с изтекъл срок на годност  ooooh! Една голяма кутия + подарък малка. И двете са с годност до миналия месец. Ако ги ползвам ще е още поне 3 месеца. Чудя се да се притеснявам ли или да си ги ползвам, някой знае ли нещо по-конкретно?

# 567
Вчера си купихме от Метро таблетки finish all in one и днес видях, че са с изтекъл срок на годност  ooooh! Една голяма кутия + подарък малка. И двете са с годност до миналия месец. Ако ги ползвам ще е още поне 3 месеца. Чудя се да се притеснявам ли или да си ги ползвам, някой знае ли нещо по-конкретно?

отиваш с фактурата в Обслужване на клиенти и ги връщаш. Няма да имаш проблеми. Аз съм връщала препарат за спортни дрехи Domol с изтекъл срок, който беше 4-5 лева, а това предполагам е повече.

# 568
Мислех го това, но фактурата е изхвърлена вече.

# 569
  • Русе
Нали с карта се пазарува? Мисля, че можеш да отидеш и да поискаш дубликат, за да докажеш, че действително си ги купила от там. Не знам дали знаеш обаче, че пари не връщат. Купуваш в нещо рамките на същата сума.

Общи условия

Активация на акаунт