ВМ НВХ - част 54

• 43 549
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Честита новата 2013 година на всички!!!   bouquet  Hug

# 346
  • GYM
Честита Нова Година! Нека тя да ви донесе всичко, за което сте мечтали, много здраве, късмет и любов и много нови мечти за постигане!

# 347
Честита Нова 2013 та Година Мили Момичета !  Бъдете здрави, много усмихнати и лъчезарни ! Любов, късмет, и сбъднати мечти!  Hug

# 348
Честита Нова Година! Всичко най - хубаво ви пожелавам !
 Hug

# 349
Честита Нова година на всички, да сте много здрави и усмихнати.   bouquet

От утре мисля да съм при вас и вашия режим. Поръчах си и сега чета книгата "Новата диета на Аткинс".
Надявам се, че при нужда ще ми бъдете в помощ  Flutter

# 350
ЧЕСТИТА НОВА 2013 ГОДИНА МОМИЧЕТА. НЕКА БЪДЕМ ПО-ЗДРАВИ И ПО-УСМИХНАТИ  Hug

# 351
# 352
Хе-хе, наричат го диетолог Crazy И в предаването ми направи впечатление, че Люба Кулезич, май вече към края, го нарече диетолог.

Добре дошла на Svetlana_ и успех! Hug

А аз, да ви кажа честно, нямам търпение да си се върна към моята си рутина в храненето Embarassed За първа година не прекалих с въглехидратите по празниците, нямах такава потребност, не ми беше никак трудно, от което съм много щастлива Simple Smile Наблегнах на моите си храни - месца, сиренца, една много вкусна испанска лонганиса - подобна на нашата луканка, но по-хубава Sunglasses Обаче някак вече не ми пасва това продължително седене на маса с мезета Rolling Eyes И шампанското не ми хареса, и с другото вино вече много-много не се погаждаме, макар че пък с ракийката нямам проблеми, ако е в минимални количества Laughing Но от утре вече мисля да си се връщам към установените навици. Аз ям сравнително малък набор от храни, но не ми омръзва, така ми е добре, нямам нужда от прекалено голямо разнообразие. Дори ми се чудят близки хора как така съм можела с месеци да закусвам едно и също. Ами, мога, след като ми харесва Rolling Eyes

А ако се сещате за клипа с д-р Ерик Уестман, в който обяснява принципите на новата диета на Аткинс (постнах линка на предишната страница) - в момента го гледам, преди това няколко пъти не се зареждаше добре и прекъсваше. Много хубаво обяснява Simple Smile

Отново пожелания за много хубава година на всички! Hug

# 353
Честита Нова Година! Много здраве за всички ви!

Извинявам се, за вмешателството, но още Чоколата като пусна филмчето исках да пиша.Гледах го много отдавна.И на мен ми е интресно нисковъглехидратното хранене по принцип.На мен обаче не ми хареса заради непрекъснатото напътствие на доктора, че може да се яде всичко подсладено, само да не е подсладено със захар  Confused Тези желета без захар са едно към едно българско степче + желатин + аспартам или подобни.Също и препоръката му за кубчета бульон  newsm78  Е, може на някой да се харесва, но не мисля, че е хелти и само захарта е враг номер 1.
Изобщо тук Аткинс вече е само име на фирма за пакетирани най-различни лъскави сладкишчета , млекца, прахчета "без захар" и със съмнителни мазнини  от които се отслабва  Sick.За съжаление вече всичко е за пари.Да не ви говоря, че тук рядко се намира бекон без царевичен сироп.Аз не ям бекон, защото не обичам, но голямо проучване на етикети правя докато избирам за мъжете в къщи.

Трудно е да се яде качествена храна купена в днешно време.Стараем се като си правим доста неща като луканки, филенца, зеленце, готвя дом.приготвена храна, но за съжаление няма гаранция за продуктите или, ако може да се вярва на тия по които е написано "органик" е много скъпо и не винаги по джоба за всекидневна употреба Sad

# 354
добро утро моми4ета!!!ЖЕЛАЯ ВИ,НОВАТА ГОДИНА ДА ВИ ДОНЕСЕ МНОГО ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ И ПОВЕ4Е ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ!!аз много се улях на нова година!бяхме на гости с моя мъж и има6е само въглехидратни ястия Shockedло6о ми стана направо......!!!за първи пат отивам някаде на гости и няма ни6то добро за хранене!е,улях се естествено,и с храна и с алкохол дайе и газирано пих,а аз по принцип не оби4ам,и нали се се6тате на 1,като се събудих как се 4уствах/и днес ми е така о6те / Sickне ми е ясно ,за6то да не се ползва захтин,нали може6е????

# 355
tqna, правилно възразяваш за подсладителите Simple Smile Дори тези дни четох за ново проучване, в което хранили мишки или с кисело мляко със захар, или с кисело мляко с аспартам или захарин, но при еднакъв брой калории в двата случая. Мишките, хранени с мляко с подсладител, напълнели повече от тези, които си ядяли захар. Но всеки автор си има някакви залитания, а предполагам, че в случая целта е била системата да не е чак толкова ограничаваща, за да може да се спазва и да допадне на повече хора, т.е. не е можело да се мине без малко комерсиализация... Но определено отдавна има автори (напр. Андреас Енфелт), които предупреждават за комерсиалните трапове на марката Аткинс - уж нисковъглехидратни десерти, спагети и подобни.

Уестман не споменава изрично и видовете мазнини, т.е. не предупреждава например за богатите на омега-6 растителни масла, а набляга изключително на въглехидратите. Но ако се търси здравословност, което би трябвало да е задължително, има и други неща за отчитане, видовете мазнини например.

А и не всеки трябва да избягва толкова стриктно плодовете и млечните, трябва да се види на всеки кое как му се отразява и изобщо, и конкретно на постигането на целите в момента. Така че лекцията не е алфа и омега, но дава доста добри начални насоки.

# 356
За зехтина възражението на Милко е, че е ненаситена мазнина, а те са по-нестабилни на високи температури, особено при пържене. Но от друга страна мононенаситените, какъвто е зехтинът, все пак са по-стабилни от полиненаситените (слънчогледово олио). При всички случаи обаче е най-добре зехтинът да не се използва за пържене, а да се замени с мас или масло. В салати или дори при печене на фурна, когато температурата не е толкова висока, може да се ползва зехтин.

# 357
  Peace

Тука май няма как да ги накарат да правят диета без сладичко.Днес четох в Яхо статия за фруктозата.Общо взето се казваше това, което съм чела тук във форумите.Направили са проучване, че фруктозата за разлика от глюкозата не дава сигнал за ситост на мозъка.
Изобщо напоследък много остри реакции има против употребата на царевичния сироп.
Аз го избягвам.Още като дойдох се запитах кое ги прави такива американците.Някак ненормално дебели особено коремите и ръцете.Честно казано не бях виждала в България такова чудо.Така започнах да заглеждам етикетите и да търся причината и веднага за себе си реших, че това е точно този сироп, който е вложен във 90 + % от хранителните продукти.

Писали сме заедно.Аз със зехтин никога не готвя.Ползвам масло и много рядко растително олио.Всъщност май вече почти не ползвам олио.Една бутилка сигурно я имам 5-6 месеца, а готвя всеки ден.Някъде въобще не слагам мазнина, особено ако си има по месцето.

# 358
да и аз така знам за терми4ната му обработка,но помислих 4е има в предвид и консумацията му дори и в салати/не 4е ги ям толкова много,но пак си е вариант зехтина/искам само да ви каЖа 4е от 4исто лубопитстви и запълване н авреме 4ета и други форуми.....е толкова умни и на4етени мадами като ва с другаде няма....ЕВАЛА!! Hugнякои от вас пие ли фре6 от греифрут,4етох 4е гори мазнини ако се пие сутрин преди храна?а колко горе долу въглени има,6те има един греифрут.....маи няма да ми се съберат мн мн въглехидрати за деня при условие 4е не консумирам зелен4уци Thinking?

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 11:42 от aleksss14

# 359
Царевичният сироп явно е във всичко в САЩ, уви... И със сигурност е една от основните причини за епидемията от затлъстяване. У нас съм виждала да пише сироп (обикновено го пишат глюкозофруктозен тук) само във вносни десерти, бонбони например. В кока колата също има, разбира се. Иначе у нас много повече се ползва захар. А има и диабетични десерти с фруктоза и захарни алкохоли Shocked Абе, аз си мисля, че най-добре в крайна сметка е или да се ползва мъничко захар, когато не можем да минем съвсем без подслаждане, или направо да се спрат десертите Embarassed Ако човек има проблеми със захарта и е склонен да прекалява, важи същото като за алкохола или наркотиците - спиране.

Алекс, не знам какво да ти кажа за грейпфрутите... Дали имат ефект за разграждане на мазнини? Нямам представа, но не бих разчитала на това. Инес Субашка писа по въпроса, а тя се базира на англоезични източници: сутринта е период на активно разграждане на мазнини, което започва още през нощта (ако не сме ставали през нощта да си похапваме), затова е препоръчително закуската да е белтъчинно-мазнинна, а въглехидратите да са минимално количество, за да не се спре този процес. Вярно е, че грейпфрутите са по-добър вариант от бананите, поне от гледна точка на гликемичен индекс. Но за един сок ще отидат поне 2 грейпфрута, което вече значи сравнително високо количество въглехидрати, макар и бавни. Така че би трябвало ефектът върху разграждането на мазнините да е точно обратният - намаляване. Това са мои разсъждения, не съм чела по въпроса, но по начало е по-добре да се консумира целият плод, а не сок, защото от една страна под формата на сок приемаш по-голямо количество захар (защото отиват повече плодове за един сок, отколкото иначе ще изядеш на един път). От друга страна в соковете се губят повечето фибри, което води до по-рязко покачване на захарта. Така че мисля, че е по-добре да се хапне един цял грейпфрут, отколкото да се пие сок.

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 12:44 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт