ВМ НВХ - част 54

• 43 498
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Трябва да става, на мен така ми е по-бързо и лесно. От топлината на водата, маслото се разтапя и няма нужда от разбиване.
Аз течна сметана никога не съм ползвала.

Аз Fat Fast съм правила само със заквасена сметана и масло в кафето. Тъкмо си почиват малко челюстите  Wink

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 08:54 от ГАЛИ_ГЕ

# 496
Elence,менюто ти е много хубаво-точно с подобни продукти правих и аз фаста-крема сирене,сланина,сметана,фъстъчено масло био,малко домашна майонеза.Ето идеи за менюта-прочети и коментарите след това-някой пишеше за и за  риба тонhttp://www.carbsmart.com/fatfast.html

# 497
Втора и трета част от серията на Питър Атия за холестерола, пак с големи благодарности към yulinga и kameloth:

http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/01/ii.html

http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/01/blog-post.html

Във втора част една таблица ми стърчи отстрани, ще търся начин да я прибера.

# 498
  • София
За следпразнично отслабващите, а и по принцип: добър заместител на кантара, мисля, е калипера, за измерване на подкожните мазнини.
От вчера се сдобих с такъв и възнамерявам да отчитам състояние и резултати само с него занапред.

# 499
ГАЛИ_ГЕ, благодаря ти - ще пробвам  Peace
Може ли да ми кажете как точно правите кафето със масло  Simple Smile

заливам кокосово и краве масло с горещото кафе и после разбивам с пасатора
става пуфкаво  Flutter и по-вкусно от капучино

течната сметана на Лидл е 30%, много я харесвам  Peace

# 500
 Hug
Преди малко случайно видях, и взех съответно, Маскарпоне-Крема сирене /някакво немско/. По колко е добре да хапвам от него на ден ?

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 11:15 от Svetlana_

# 501
Ето първата статия на Пол Йобек за инсулиновата резистентност:

http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/01/blog-post_8.html

# 502
Мен пък не ме кефи мазното кафе..... аз обичам да си пия кафето дълго време, и студено, поради тази причина...с масло не ми харесва. Но бих искала да Ви питам каква сметана мога да ползвам за целта.
Чета тук, че на Лидъл харесвате, тази на Пилос ли става въпрос ?

# 503
Vessi-barabesi ,
аз харесвам квасената на ЛИДЛ , някой беше казал че течната ( тя е 30%) е хубава , но аз не обичам течна .
Колко е наистина сметана...знам ли .
Виж на "Хармоника" си е сметана , а и една от BILLA квасена купувах , и тя също 30 % , някой я споменаваше  , та и тя има доста истински вкус .

Днес си припомних  вчерашния разговор...какво ли яде Искра ...И си мисля . Ако не си "превключил " метаболизма на мазнинно горене това че хапваш мазнини освен въглехидрати изобщо не е от полза . При наличие на въглехидрат мазнините  няма да са предпочитано гориво , а ще бъдат директно отделяни за резерв...
Ако греша моля по - челите за режима да кажат . Но това че си намазваш дебело филията с масло пoд сладкото прави нещата по - лоши си мисля .

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 20:13 от tonyduve

# 504
Шоки,преди време беше писала за сиропа от агаве-интересно ми е какво е положението с кленовия сироп,петмеза от фурми и меласата-интересувам се за по-безвредни неща за подслаждане като правя нещо за децата?

# 505
Лиу, виж тук: http://www.marksdailyapple.com/the-definitive-guide-to-sugar/#axzz2HOXzroI1

За Искра и за дебелия пласт масло върху филията си права, Тони Grinning Първо трябва да е превключен организмът на преимуществено изгаряне на мазнини, а после може, по изключение, да си позволяваме от време на време я филия с масло, я торта, я ориз с масло - такива високовъглехидратни храни, които, когато се консумират с повечко масло, се усвояват по-бавно и ще повишат по-бавно захарта. Това съм чела. Точно комбинацията от мазнини плюс въглехидрати, когато и двете са в големи количества, е много вредна при използващ основно глюкоза метаболизъм.

# 506
Шоки,мерси!

# 507
Втората част за инсулиновата резистентност: http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/01/blog-post_2857.html

Третата се надявам да я направя в следващите няколко дни. Както писах във ФБ, започвам да превеждам нова книга (след едногодишна пауза - 2012 г. превеждах само нехудожествени текстове), което може да ми поограничи активността, но не вярвам да спра съвсем. Зависи как ще върви.

# 508
Здравейте, от няколко дни , почти седмица се опитвам да се храня по този режим. Нямам много кг за сваляне - 5-6, но са най- трудните Simple Smile  И започнах режима най-вече защото искам да контролирам желанието си за ядене на сладки неща- те са нещото, което винаги ми  е пречело и са проваляли всички опити за някакви диети.... Искам да ви попитам няколко неща и ще съм благодарна много ако ми отговорите: 
- За закуска днес си направих баничка от 1/2 кора за баница ( от най-тънките) с пълнеж от доста сирене. По мои изчисления в тази кора трябва да има не повече от 15 г. въглехидрати. Но ме гложди, че не е  много режимна тази закуска, как мислите?
 - Какво мислите за гъбите  полезни ли са?
 - Изчислявате ли и следите ли  поне приблизително по колко грама въглехидрати приемате  и в какви граници трябва да са те?
 -  Според режима има ли значение от къде идват въглехиратите ( ако са в необходимото минимално количество) Дали ще се изяде 1 ябълка или 1 минипарченце шоколад, различно ли е?

# 509
*Oryx*, по начало режимът набляга не само на количеството на въглехидратите и мазнините, но и на качеството на храните и на източниците им. Като основен източник на въглехидрати се ползват зеленчуците, в по-малка степен плодовете (защото плодовете често пречат на отслабването или също може да пречат при инсулинова резистентност, все пак са доста сладки). Зърнени храни, баници и подобни не се гледат с добро око Wink Разбира се, ти решаваш за себе си какво ще ядеш, а и е най-добре да видиш кои храни как ще ти се отразяват на свалянето.

Гъбите са съвсем подходящи, но не вярвам да са особено полезни, по-скоро ми се струват сравнително бедни на полезни вещества, но сигурно зависи и от сорта.

Броят на въглехидратите може да се следи в различни сайтове, напр. fitday. Какъв грамаж въглехидрати за деня ще приемаш също е много индивидуално. Някои препоръчват до 20 грама на ден - това е най-стриктният вариант. Други препоръчват под 100 грама за намаляване на теглото или дори под 50, ако по-широк диапазон не работи. Трети говорят в проценти - важно е мазнините да са минимум 60% от дневните калории, а въглехидратите е препоръчително да не са повече от 15-20%, но дори и тук има разминавания. Трябва да видиш какво ще работи при теб. Най-общо може да се каже, че ако консумираш изключително зеленчуци за въглехидрати, не много млечни (по-подходящи са сметаната и сирената или кисело мляко с висока масленост, а прясното е по-малко подходящо), но за сметка на това нормално количество месо и яйца и голямо количество мазнини от масло, свинска мас, зехтин, кокосово масло, би трябвало да има ефект за намаляване на теглото.

Общи условия

Активация на акаунт