ВМ НВХ - част 54

• 43 500
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, от няколко дни , почти седмица се опитвам да се храня по този режим. Нямам много кг за сваляне - 5-6, но са най- трудните Simple Smile  И започнах режима най-вече защото искам да контролирам желанието си за ядене на сладки неща- те са нещото, което винаги ми  е пречело и са проваляли всички опити за някакви диети.... Искам да ви попитам няколко неща и ще съм благодарна много ако ми отговорите: 
- За закуска днес си направих баничка от 1/2 кора за баница ( от най-тънките) с пълнеж от доста сирене. По мои изчисления в тази кора трябва да има не повече от 15 г. въглехидрати. Но ме гложди, че не е  много режимна тази закуска, как мислите?
 - Какво мислите за гъбите  полезни ли са?
 - Изчислявате ли и следите ли  поне приблизително по колко грама въглехидрати приемате  и в какви граници трябва да са те?
 -  Според режима има ли значение от къде идват въглехиратите ( ако са в необходимото минимално количество) Дали ще се изяде 1 ябълка или 1 минипарченце шоколад, различно ли е?

Недей да ядеш тестени дори в минимални количества, защото предизвикват зависимост. По-добре хапни варено яйце със сирене и доматче примерно. Стига с тези "фалшиви" баници и подобни. Гъбите стават, особено в масло и сметана и със сирена. Ако не ядеш хляб, картофи, ориз и сладки неща, няма нужда да броиш въглехидрати. Както и ако не пиеш соковое, газирани и алкохол. В противен случай, трябва да се брои. Можеш да го правиш и пробно първите дни докато свикнеш с храненето и как да се ориентираш. Различно е, ако изядеш ябълка или шоколад. По-точно нямат много общо. Особено, ако шоколадът е млечен - голяма грешка! Още по-голяма разлика има между хляб и праз примерно. Не може да приравниш 100 гр сготвен праз с 1-1 хапки хляб заради различния ефект върху организма и начина на усвояване на двете храни.

Хубавото е, че няма нужда да броиш калории, освен в краен случай, за да изчислиш нещо ориентировъчно, колко да са ти големи порциите и т.н. В момента няма уред или учен, който може да изчисли с точност колко калории е някаква храна, нито колко калории "изгаря" организма във физическа активност, защото просто в стомасите ни няма огнена пещ, а и не светим в тъмното, когато се движим.  Wink

Яж само естествени храни и всичко ще си дойде на мястото.  Wink

# 511
Здравейте, ето ме отново. Свалих 8 кг за около месец и половина, без никаква физическа активност.
Сутринта видях цифра отдавна невиждана на кантара и съм много щастлива. От днес започнах да спортувам и килограмите ще спрат да се движат надолу. Напоследък много често ми се вие свят. Някой друг има ли такъв симптом?

# 512
scarlette, бих те поздравила, но знам, че е много опасно да смъваш повече от килограм (0,900 g) на семица. Освен всички други "екстри", рискуваш метабоизмът ти да забоксува в следващите месеци и да се озовеш в капана на "платото". Предполагам, че си смъкнала калорийният прием с много повече от 200-300 ккал дневно. Бих те посъветвала да похапваш повече.

# 513
Леле Скарлет, как точно го постигна това  Shocked Колко кг имаш да сваляш, каква е тази скорост, направо ме изуми ...
liu jo  Hug за съветите. Но ще трябва да се стегна малко повече аз, че днеска определено съм сигурна, че прескочих 1000-та калории, и то не с 20-30  Laughing Мисля да си намеря кокосово масло - така го хвалите, че вече виждам как ми се услажда кафето, нищо че не съм опитвала никога  Party

*Oryx* както са ти казали вече, не е добра идея това с корите за баница - наистина ВХ имат чудното свойство да "побъркват" мозъка, от което само на тебе ще ти стане по-трудно. Също и аз съм привърженичка на естествената храна - както се казва, ако пра-пра-баба ти е можела да го яде, значи можеш и ти (с уточнението, че пра-пра-баба ти е яла хляб и баници, но сигурно е работила доста на полето  Mr. Green ) Организма ти ще е много хепи, ако го захранваш умерено с по някой друг кисел плод от време на време, вместо да го хвърляш в потрес с хапка хляб или минипарченце шоколад. А и черен шоколад (70-80%+), на твоя отговорност (т.е. не е диетично все пак), може малко да си хапнеш  Peace

# 514
Здравейте, ето ме отново. Свалих 8 кг за около месец и половина, без никаква физическа активност.
Сутринта видях цифра отдавна невиждана на кантара и съм много щастлива. От днес започнах да спортувам и килограмите ще спрат да се движат надолу. Напоследък много често ми се вие свят. Някой друг има ли такъв симптом?

като ти се вие свят, какъв спорт?
изчакай малко
не си стресирай тялото, щом до сега не си спортувала

може да ти се вие свят от намалено кръвно, все пак си източила доста вода
мери го и ако е така - айрян с щипка сол помага

# 515
Здравейте,  много ви благодаря за отговорите Simple Smile  Аз постепенно изчитам и материалите, които са публикувани тук , и се надявам да ми доизяснянт нещата и да не се налага да задавам тъпи въпроси  Mr. Green . Вече 1 седмица спзазвам  този начин на хранене, нямах никакви  отрицателни  усещания, за което съм много щастлива, даже изключително лесно  се пренастроих.   И което е почти невероятно за мен - не ям сладко!
Хубав ден ви пожелавам!

# 516
 за много години  bouquet
черен шоколад (70-80%+), на твоя отговорност (т.е. не е диетично все пак)
ей с това последното не съм съгласна Crossing Arms
това не е диета за определено време и парченце черен шоколад не е престъпно,а дори полезно да се хапва понякога
на мен ми се вие свят и сега от време на време
при мен е свързано с нормализиране на кръвното и тъй като пия все още лекарство за високо кръвно се получава леко разминаване Laughingако не "адаптирам" хапчето Wink

# 517
*Oryx*, браво, че си се пренастроила лесно, това е много хубаво, защото често на хората им е трудно първите дни. Постепенно ще свикнеш как да подбираш храните и направо ще ти идва естествено.

Тъмният шоколад и на мен ми се струва съвместим с режима, ако не се прекалява. Вярно, че и не може да се даде точна дефиниция на прекаляването Laughing Но от време на време да се хапва не е проблем, мисля, освен ако наистина не стопира отслабването. Но ако го стопира, едва ли само шоколадът е проблем, а вероятно има по-голям виновник.

Скарлет, браво и на теб! Наистина впечатляващо звучи. Дано да не си си стресирала организма, макар че така, както звучи написаното, не ми се вярва да е така. Все пак не си тренирала, станало е естествено, организмът сам си е застанал на новото тегло. Особено ако не си била гладна и не си направила наистина много драстично ограничение на количеството храна, не вярвам да е проблем Hug

# 518
Снощи гледах много интересно филмче-за кортизола ставаше дума-че е причина да се натрупват мазнини по корема и да не се отслабва адекватно въпреки диетата и спорта-каквато и да е диета с рестрикция на калории.Ето,на който му е интересно http://insanehomefatloss.com/indexa.php?gclid=CIuOt_is2bQCFctQ3godFSIAUw
Ели,по време на фатфаста можеш и ядки да ядеш-аз ядях орехи  и сурови тиквени семки.Не се притеснявай,че си надхвърлила калориите-важно е  да спазваш въглехидратите да са 5-10%максимум.Третия ден при мен имаше тотална липса на апетит и неистова жажда.

# 519
Благодаря за филмчето, ще го гледам!  bouquet Да, за кортизола също пишат много. И съм чела, че се повишава до нездравословни нива от хронично недоспиване, от стрес и от "хронично кардио".

# 520
И аз съм чела, че натрупването на мазнини на различни места от тялото се свързва с определени повишени хормони - на корема значи, че е повишен кортизолът; паласките пък са свързани с проблеми с инсулина; а прекаленото количество мазнини на дупе и бедра индикирали проблеми с естрогена (мисля, че завишен беше). Като цяло Поликин има доста разработена система в тази насока, но на мен ми идва твърде комерсиален с това, че непрекъснато се опитва да си пробутва добавките и с обясненията, че всички хора са с дефицити и дори да си здрав и да се чувстваш добре, пак трябва непрекъснато да пиеш по 1 шепа добавки...

Но конкретно за паласките мога да кажа, че дори когато съм била много слаба, но съм се хранила с джънк (основно въглехидрати), си имах отявлени паласки, докато сега нямам, откакто съм намалила въглехидратите, въпреки че аз не се храня съвсем нисковъглехидратно, но това е след период от чисто ВМ-НВД, последван от доста експерименти, поради което в момента интуитивно знам колко въглехидрати мога да си позволя и какви... Последното го уточнявам просто за пълнота Simple Smile

# 521
  • В Балкана
Аз броих два дена.. и вече спирам.
Съотношение - перфектно. В това отдавна съмнение нямам.
Количества и калории -  Whistling  ooooh!

Тъкмо щях да питам, къде се скри tania6?  Hug Внимавай с хапчето.. Намаляй дозата, пий през ден или там, както го правиш. Слушай тялото си.

Вчера правих бърз преглед на новата си книга. Има менюта и препоръки за вегетарианци и вегани.  Laughing

Отново за грамовете протеини - при последния разговор за тях тук, УАСП каза, че в началото е яла едиколко си, а после ги е намалила до 1 гр. на желано тегло. Вярно ли помня или съм в грешка?

# 522
не съм се скрила,не смеех да се обадя,че тези празнични трапези не ме вълнуват Mr. Green
да не кажете,че съм станала по-католик от папата Joy
на мен вече и шоколад не ми се яде Tired
ако има сметанова торта мога да хапна 2-3 л от сметаната
заради късмета хапнах в неделя от "кралска пита"
умрях от киселини Sick,но ми се падна късмета bowuu
хапче намалено Grinning (мерси Тони Hug)
имам малко стрес,но като мине (стреса Laughing) ще намаля още,внимателно следейки апарата
нещо ми мина желанието и за опалянки,палачинки и други подобни
от само себе си,без да прилагам воля се "изчисти" храната ми
яйца,свинско,сланина ,масло (краве и кокосово) и малко нещо зелено
единственият ми проблем е,че имам 2 кутии маскарпоне и днес им е крайния срок Tired
ще рече и млечни нещо не ми се ядат
я стиснете по един палец за днес 15 и 30 бг време,че лоша среща имам Wink

# 523
Танче   bouquet

Дайте и на мене идея как и по колко да ям маскарпоне - имам от вчера една кутия  newsm78

# 524
набързо от телефона:
да, рейн, точно тка, 1 гр протеин на кг желано тегло беше

танче, стис и от мен

кортизолът спада към стресовите хормони и от своя страна дига и инсулина
самият кортизол се дига от всичко което стресира тялото вкл и кофеин

Общи условия

Активация на акаунт