ВМ НВХ - част 54

  • 43 640
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 6 425
Аз плодовете ги ям изключително със сметана или сирена, защото само плод ми е много голо Laughing И някак се залъгвам, че захарта се повишава по-бавно заради мазнините. Но не съм много знаеща по въпроса.

# 541
  • Мнения: 2 275
мерси за палцестискането  bouquet
добре мина
Светле Hugмаскарпонето го ям на крем (виж в рецептите) разбито със сметана(течна или кокосова) и малини
супер е,но през лятото
сега нещо не ми върви и да не го хвърлям май ще карам на маскарпоне и масло 2 дни
принудително мазно постене демек
а и какви пържолки имам в хладилника  ooooh!
добре се завърнала Г-ца Димитрова Hugаз те помня от времето на "малините борят сланините"

# 542
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Аз плодовете ги ям изключително със сметана или сирена, защото само плод ми е много голо Laughing И някак се залъгвам, че захарта се повишава по-бавно заради мазнините. Но не съм много знаеща по въпроса.
Уви-не, правилното е с белтък, точно за да подтисне захарта, пък и много енергия става-от въглехидрата в плода и мазнините на сметана ...нищо де, то пък щеше да е идеалния вариант , ако от ден първи бях на 100% в Правилника  Laughing

Таня, благодаря  Grinning

Аз ,мислих малко, и реших че няма да се лиша от нищо днес ...за утре съм го измислила да ми пасне идеално със сметките, така че ще си ги хапна яйцата с рикотения бъркоч...

# 543
  • Мнения: 6 425
Мазнините потискат захарта не по-малко ефективно от белтъчините Wink Или поне така пишат англоезичните автори. Винаги съветват, ако решим да ядем напр. ориз, хляб или нещо високовъглехидратно, да го придружим с дебел слой масло Laughing

А за калориите ти си знаеш. Аз не бих започнала веднага с броене, а само в краен случай, ако дълго време не става иначе, а правиш всичко по правилата.

# 544
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Мазнините потискат захарта не по-малко ефективно от белтъчините Wink Или поне така пишат англоезичните автори. Винаги съветват, ако решим да ядем напр. ориз, хляб или нещо високовъглехидратно, да го придружим с дебел слой масло Laughing

А за калориите ти си знаеш. Аз не бих започнала веднага с броене, а само в краен случай, ако дълго време не става иначе, а правиш всичко по правилата.
Може и да съм сгрешила, този извод го нося със себе си от времената на писане във Спайдърспортс, но изощо не означава,че съм го запомнила правилно  Wink

А за сметките ...няма проблем, едно време,когато бях стриктна си въведох много от храните във Фитдей, и всъщност ...профила ми там си стои, така че просто си сложих количествата днес и той сам ги сметна ..

Но факт е,че искам да сваля килограми, освен всичко друго, така че е нужно да внимавам
А нали знаеш, всеки" нов" е надъхан и прелива от ентусиазъм да прави всичко, както е по книга  Laughing

Хайде, да не обсебвам темата още от първия ми ден ВМ ...хубава вечер  Simple Smile

# 545
  • Мнения: 687
Смятах си разхода за деня, като си заложих най-ниски коеф. на активност, тъй като не спортувам, само кърменето ми е като по-голям разход на калории, но мисля да го пренебрегна...
Не съм сигурна доколко е добра идея кърменето да се игнорира. Нямам още опит с това все още Simple Smile
Също така може би е добре да провериш доколко калорийната рестрикция се отразява на кърмата, макар че предполагам, че вече си...

# 546
  • Мнения: X
Шоки, много се радвам за майка ти
само така

леле каква изненада
Г-це, точно наскоро си мислех за теб
честито бебче
много да ви радва, а вие много да го слушате   Mr. Green

иначе относно режима ми се струва, че не е добре да го почваш на 100%
щом има кърмене, направи плавен преход
и не брой калории и не се ограничавай - все пак си сериозен млекопроизводител и това е най-важното в момента

танче, радвам се
само така
 Hug

на мен днес ми донесоха Линд 99%, един колега има гадже в немско и ми донесе 5 бр
черпих наред с единия, като първо проведох кратък курс как се яде това чудо и май вече има няколко почитатели, ама това днес им стига
другите ще си ги къткам само за мен


http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2013/01/fetmaoperationer2.jpg
тази графика показва как се увеличават операциите на деца и младежи тук из шведско - т.нар. гастричен бай-пас
бизнесът в тукашната медицина набира сили   Sick


и да кажа какво намерих тук: чипс от кашкавал тип pecorino
мммм
ама и цената си я биваше, 3евро за 50гр



Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 18:18 от Анонимен

# 547
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Ейй, друго си е"  вкъщи "  Laughing , като си дойда ,че не мога да си тръгна ...
Mma Ramotswe  Heart Eyes

Всъщност , така известната максима" + 500 кал" за кърмачката има известна доза истина, но ...като знам от какво ги набавях досега, предпочитам или да ги огранича на половина,или да сменя източника им

Като цяло ще си държа сметката аз, че не са ли ми пред очите цифрите бързо минавам граници
Общо взето съм решила така да я карам,ч е да не изгладнявам ....лошото е,че от към движение съм много зле-само вкъщи или кратки разходки с бебето...Така че това стоене не си е за пренебрегване

Ще си оставя правото да хапвам един плод, ако ми се прияде, както и повечко ядки-пак ако имам нужда от тях
На първо време закуската сутрин от овес с КМ ще я оставя, може би не всеки ден, но да речем ,че млечните преди обед ще си ги има ...

Горе-долу имам схема, кое от въглена да оставя, но не искам да продължавам, както досега -т.е. ВВ хранене всеки ден , пък вие ще помагате  Wink

# 548
  • Sofia
  • Мнения: 1 121
Момичета, за много години!  HugЖелая ви  щастлива и режимна година, да сте винаги здрави, много щастливи !
Шоки, радвам се много за майка ти!
Г-ца Димитрова, добре дошла и от мен.Твое ли е бебето от аватара? Страхотен бонбон е!
Къде се изгуби Бобето?
Аз напоследък нямах време за форума, връщам се назад  да ви чета.

# 549
  • София
  • Мнения: 822
Здравейте момичета,
старая се да ям чисто от известно време и килцата тръгнаха надолу Simple Smile Купих си кокосово масло и много ми харесва на вкус обаче не откривам на етикета как се съхранява. Вчера го отворих и после го пъхнах в хладилника, сутринта исках да хапна една лъжица и едвам остъргах половин, така се беше втвърдило  Rolling Eyes вие как го съхранявате?

# 550
  • Мнения: 6 425
Кокосовото масло го държа винаги извън хладилник и в момента е втвърдено, но достатъчно меко, за да може да се гребе с лъжица. През лятото става течно, разбира се, но пак го държа отвън. Не мисля, че нещо може да му стане Embarassed

# 551
  • Мнения: 2 275
кокосовото масло ми е на масата в кухнята,но лятно време става кокосово олио Joy
и тогава е добре:сипвам го с лъжица върху маскарпоне,малко в хладилника и става тънка и хрупкава "глазура"

# 552
  • София
  • Мнения: 822
Мерси за бързите отговори Simple Smile
значи си го оставям извън хладилника:)
все още не съм си готвила с него ама от сега ми текът лигите какво ще е да си изпържи човек яйца с него  Blush

# 553
  • Мнения: 173
Добро утро  Simple Smile
Днес закусих с едно пържено яйце, две ленти бекон и малко броколи /всичко това в масло де  Laughing/.
Сега съм на работа, и съм си направила нескафе с бучка масло и си сложих малко от сметаната за кафе.
Знам, че не трябва от нея, но в нашето малко градче не мога да намеря течна сметана  Sad

Та искам да ви попитам много ли е това меню за сутрин  Rolling Eyes

И той като съответно няма от къде да си купя кокосово масло, това дали е добре да си го поръчам - http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … -%D0%BC%D0%BB.647

# 554
  • Мнения: 6 425
Светлана, ако поръчваш, според мен е най-добре от Iherb.com - имаш значително по-голям избор на продукти, често излиза по-евтино и с доставката дотук цената става като да си купиш от България Embarassed

Кокосовото масло не е задължително, спокойно може да се ползва краве. Кокосовото е нещо като екстра Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт