ВМ НВХ - част 54

• 43 674
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Танче, отличничка си ти! Браво за лекарството! И моята майка, която има зашеметяващ успех с намаляването на теглото с ВМ-НВХ, е намалила лекарството за кръвното, но май трябва да намалява още или да го спира, че мислим, че и сега й е висока дозата. Между другото, майка ми е пример като от учебник за това, че няма нужда да се броят калории и да се постига калориен дефицит. Тя е с тежко автоимунно заболяване, ставите й са деформирани, не може да спортува в никакъв случай, само може да излиза на разходка. Беше й достатъчно да намали сериозно въглехидратите и да увеличи месото и мазнините, вкл. от млечни, за да свали наистина много килограми. В никакъв случай не е ограничавала количества, а не вярвам само с ходенето пеша да е създала значителен калориен дефицит Sunglasses Просто имаше класически метаболитен синдром и режимът й се отрази много добре по тази причина.

И моето хранене постепенно се изчиства, т.е. става все по-еднообразно, но на мен си ми е добре така, дори шоколад вече почти не ми се прияжда. Купих и аз маскарпоне, да го ям с какао, ама нещо се застоя в хладилника, трябва да му следя срока и аз Thinking

# 526
  • София
И аз съм чела, че натрупването на мазнини на различни места от тялото се свързва с определени повишени хормони - на корема значи, че е повишен кортизолът; паласките пък са свързани с проблеми с инсулина;
Но конкретно за паласките мога да кажа, че дори когато съм била много слаба, но съм се хранила с джънк (основно въглехидрати), си имах отявлени паласки
Ами не мисля, че е съвсем така.
Въглехидратно никога не съм се хранила, но 10 грама да кача отиват малко под кръста. На колежките, за които основната храна са картофи, ориз и шоколади в паузите, им растат дупетата.
Между другото майка ми е трупа по същия начин като мен, така че предполагам, че е по скоро наследствено.

Известен период информативно водех дневник във fitday.com, според който приемам средно 50 грама въглехидрати дневно. За мен това е ОК.

# 527
Желая Ви хубав и усмихнат ден!  Hug

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 15:07 от scarlette

# 528
  • Варна
Привет момичета ...
Започвам отново с режима, и ще имам нужда да се отчитам някъде и търпя корекции ...
Всичко ми е познато, дълго време се храних така, но дойде първото бебе, после и второто ...и всичко тръгна надолу по склона, та чак на дъното ....

Вече се чувствам готова да започна с промяната, но като повечето хора имам нужда от стимул, та поогледах си старите дневници, старите снимки и реших-днес е денят  Grinning

На кратко за днешното ядене -сметана, варени яйца, свински шницели, зелева салата, вода, кафе , може би ядки следобед ...или пак сметана

# 529
Здравей, г-це Димитрова, и добре дошла! Simple Smile Запозната си с режима, така че дерзай! И успех!

А аз си спретнах най-вкусния омлет евър - само яйца, но захлупен върху 3 триъгълничета Президент  Sunglasses

# 530
Г-ца Димитрова добре дошла, споделяй ни и успех  Hug

tania6 Аз съм на същото мнение като теб за шоколада, когато говорим наистина за дългосрочното спазване на режима. Просто останах с впечатление, че *Oryx* търси начална скорост за последните си 5-6 кг - а те са много криви за сваляне и не исках да прозвучи като насърчение да яде шоколад  Peace

Аз нищо не мога да направя с този сайт fitday  Tired Толкова бавно се зарежда всичко и дава само грешки, че ..... а така му се зарадвах. Сега намерих един друг с подобни качества да изчислява дневното меню и стойности - everydayhealth.com и се надявам поне с него да се спогодим.

Днеска смятам да съм на сметана, бри, яйца, майонеза, риба тон и фъстъчено масло. С по-добре изчислени калории  Naughty
 liu jo с удоволствие бих си хапвала ядки, ама те точно нямаха ли твърде много ВХ за фат фаста  newsm78

# 531
  • Пловдив
Г-ца Димитрова, добре дошла и от мен! HugАз едва преди 3 месеца узрях за режима, но съм чела стари теми и те помня, така да се каже.  Laughing Успех, смело и вдъхновено!
Аз съм по-скоро средно мазнинна и умерено въглехидратна тези дни, но нямам глад за въглени, нито за сладко. Просто не мога да си устоя на домашните меденки... Embarassed Но като цяло се чувствам добре, храня се сравнително разумно и установявам в каква положителна посока са се променили хранителните ми навици, и то точно благодарение на режима. Не ми е проблем да спра след 2-тара меденка.  Mr. Green
Мисля да карам известно време с малко повече въглени, сякаш имам нужда...Хубаво би ми било да сваля още 4-5 килограма, но пък ми харесва и факта, че най-сетне намерих моя си начин на хранене, с който мога да поддържам постоянно тегло и да се храня здравословно, без да се чувствам лишена.
По някое време мисля и аз да пробвам да направя мазен фаст, но чакам музата  Mr. Green.

# 532
  • София
А какво фъстъчено масло ползвате, готово ли? Няма ли много въглехидрати в него newsm78

# 533
Ще се пробвам да му пусна снимка, че много обсъждано стана:

Стойностите му са (за 100гр)
635 ккал
26,6 белтъчини
11,3 въглехидрат
51,5 мазнини

Съдържанието е 90% ядки, масло, морска сол. И е от немско купено  Simple Smile

Сега ми изникна един въпрос - пушената сьомга има ли място в мазния пост? Че ми се мотае в хладилника и не знам ще ме дочака ли да свърша ....

# 534
Въпросче - Маскарпонето освен с какао, с какво друго мога да го консумирам  Thinking

# 535
  • В центъра на мръсотията
фъстъчено масло аз си купувам от Карфур - от био-щанда - на Rapunzel - цената му е около 6 лева
калории на 100 гр - 626
белтъчини - 30 гр
въглени - 9,4 гр
мазнини - 49 гр

# 536
Танче,
радвам се че съм помогнала...
За свалянето на килограми ....когато започнах ВМХ и аз много бързо свалих 5 кг . Бях с изкълчване , на легло , и за няколко дни при изчислен базисен метаболизъм около 1300 ккал резултатите не закъсняха и без движение . Когато включих обичайните си натоварвания и си нормализирах дажбите ( май доста ги нормализирах де Embarassed продължих да свалям . (За сегашното положение няма да си кажа пък:)))
Така че изобщо не се бавят резултатите тук , особено ако няма въглени . Аз ги приемах само от зеленчук и от няколко боровинки дневно .  В момента не съм пример за режимност , май ям каквото намеря...е , старая се да намирам прилични неща и изобщо не пия вино...като се замисля от миналата година .
Така че в момента съм на "една назад" и като се поуспокоят нещата около мен ще си направя двете крачки напред .
Cioccolata , хиляди благодарности и от мен....чета и съм ти благодарна и на теб , и и на Kameloth и на yulinda...

# 537
  • София
Мерси за инфото за фъстъченото масло, ама това от снимката от къде може да се купи в София newsm78 Другия вариант е карфур.
Маскарпоне с канела може Hug
А на кое викате въглен Embarassed newsm78

# 538

А на кое викате въглен Embarassed newsm78

Въглени, наричаме въглехидратите  Laughing

# 539
  • Варна
Момичета, благодаря за посрещането ... Grinning

Имам нужда малко от преговор, защото съм леко позабравила....макар да си разрових дневника във Фитдей.

Смятах си разхода за деня, като си заложих най-ниски коеф. на активност, тъй като не спортувам, само кърменето ми е като по-голям разход на калории, но мисля да го пренебрегна...

Та с две думи, около 2000 дневни калории ми се полагат за поддържане на теглото...Имам някакъв спомен, че за да настъпи редукция трябва да се намали с 30% среднодневия прием-така ли е, или бъркам ...
Ако е така,значи ми остават около 1400кал ...може би ще се вместя в тях без да ми е гладно ...

За днес обаче, като заложих храната във Фитдей и скочиха на 1600калориите...
Не ми се иска да си режа от вечерята, защото и без друго няма да е много, така че днес ще си го оставя така мазничък деня, но за утре поне да знам...понеже планирам храната от предния ден

И все пак да ви напиша  от какво ги направих тия 1662кал:

Закуската-кафе ,портокал и  сметана -2лъж.(обещавам да не смесвам повече плод с мазнини)

Обяд -свински шницели 150гр, зелева салата 250гр

Следобедно -нещо като пастет от : 150гр рикота, зехтин на око, пресен чесън, две лъж. сметана

Вечеря -2 сварени яйца със сметана, или от същия пастет

За деня сметаната я заложих 100гр, може би няма да мина това количество ...освен ако на вечеря не се отплесна ...

В крайна сметка 71% мазнини, 16% белтък, 13 % въгх. Да ги оставям ли така, или да направя нещо с вечерята ...

Общи условия

Активация на акаунт