ВМ НВХ - част 54

• 43 560
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Добро утро  Hug
Kameloth, слава богу всичко ми е наред , с изключение на стомашните проблеми понякога, ако хапна суров зеленчук. Преди имах проблем с дишането през носа, някакви сраствания, но вече не. Глава рядко ме боли, обикновено преди да ми дойде (мц). С вода и масаж се оправям. Избягвам да пия всякакви лекарства. Опитах да пия витамини, повръщам ги. Десетина дни се насилих да пия рибено масло по 3 гр.( в 3 капсули от 1000 мг има около 1 гр. DHA+EPA, омега 3 мастни киселини-така пише на етикета), получих едно стягане горе на темето и главоболие. Спрях ги и всичко се нормализира. Аз, нали много чета и си правя експерименти . ooooh! Водата я пия, защото ми е приятно, не се насилвам. Случва се да хапна нещо по-солено (сирене, кашкавал) и тогава, ако не пия вода, ще се подуя.
Greendream, аз, въпреки че пия много вода, понякога ми са студени само дясната ръка и десният крак. Crazy  За миризмата съм забелязала и аз, че се променя. През лятото хапвах прясно биволско и козе сирене и забелязах разликата. Бяха от истинско мляко и затова. С продуктите от търговската мрежа нямам такива проблеми, независимо какво пише на етикетите им ( 100% мляко). newsm78 След ядене на свинско също съм установила миризма, която май само аз си усещам (съпругът ми отрича). Аз  почти не се потя, но ходя често до тоалетната, защото тази вода трябва да излезе. Случвало се е да не пия вода дълго време и след това урината ми е много тъмна.
Като тръгнем на път, всяка бензиностанция е моя. Дори описвам на съпуга ми тоалетните им и ги сравнявам.  Crazy
Просто съм приела, че моят организъм така работи, нямам установени здравословни проблеми.
   bouquet

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 08:35 от ГАЛИ_ГЕ

# 706
  • София
Добро утро Hug
Аз за водата да кажа. Преди хич не пиех, най много литър на ден, а съм с достааа кг отгоре...Обаче като бях бременна (към 7ми месец) се оказа, че околоплодните води са малко и ми казаха да пия вода(няма много логика но все пак реших да пробвам)...Та започнах насила да пия поне по 2 литра, даже и повече. Съответно започнах да ожаднявам, научих се да пия и да ви кажа от тогава се чуствам и много по-добре. Преди чат пат ме болеше главата, ей така без причина, сега установих, че е от малкото вода, която съм пиела. Сега в дни когато съм на крак и нямам много възможност да пия вода, веднага ме заболява главата...Та идеята ми е, че който иска да пие повече вода, обаче не е жаден и не се сеща, може да се пробва да пие 1-2 седмици по-често насила и така ще започне да ожаднява повече Mr. Green
Много интересни статии поствате, мерси  bouquet Аз нямам много време да се ровя сама, дете+работа и само тук чета + статиите, които поствате.
Иначе вече от седмица съм на ВМНВХ и съм - 2кг, обаче аз имамм многооо да свалям. За сега всичко изглежда супер, но не изключвам варианта скоро да ви тормозя с въпроси Embarassed Hug
А за зъзненето, според мен е въпрос на оросяване на крайниците. Забелязала съм детето, като го возя в количката и след това крачетата са му лед, като ходи сам, са му топли. Движението раздвижва кръвообръщението = оросяването. При мен май винаги всичко е топло, не нося ръкавици, дори през зимата ръцете ми са топли навън...

# 707
...Обаче много се изпотявам, въпреки студовете тук. Забравих наистина какво е това студени ръце и стъпала. Забелязвам също промяната в мириса на потта, урината и изпражненията - не знам дали ви е направило впечатление  Crazy Embarassed

а аз сякаш по-лесно вече понасям студ и жеги
особено зимата, след англ закуска тип яйца и бекон мога да ходя с разкопчано яке на -15

относно "ароматите", потта наистина си го смени
урината - леко "ухае" след либерален ден
а останалото - няма я вече онази кравешка миризма, ядеш като вълк и съответно отделяш като вълк

сега натворих един режимен чийзкейк:
смесих млени лешници, канела, кокосови стърготини с разтопено масло
приплесках сместта по дъното на формата и леко я припекох отгоре
залях с добре разбити: 100гр Филаделфия, 100гр квасена сметана, 1 яйце, млако лимонов сок и лимонова кора и шипка ванилен прах
сега се пече да видим какво ще стане
а като %: 3%В, 7%П, 90%М
1293 ккал
чуден е с няколко малини, даже в оригиналната рецепта предлагат да се пасират замразени маллини като сос  към кейка

май ще си го хапна за закуско-обяд след 2ч
и после направо малко мезе довечера като се приберем към 19

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 10:35 от Анонимен

# 708
Привет момичета  Hug

Аз имам един такъв въпрос. Мъчи ме нещо гърло от няколко дни, и какво правим в такъв случай ??? Ако си взема нещо за смучене режима автоматично се нарушава, нали ? То всичко е с подсладители, захари и т.н. аспартами и подобни гадости.....

Вода инъче си пия много, аз винаги съм си пиела  Laughing

# 709
Привет момичета  Hug

Аз имам един такъв въпрос. Мъчи ме нещо гърло от няколко дни, и какво правим в такъв случай ??? Ако си взема нещо за смучене режима автоматично се нарушава, нали ? То всичко е с подсладители, захари и т.н. аспартами и подобни гадости.....

Вода инъче си пия много, аз винаги съм си пиела  Laughing
Vessi, аз смуча масло като ме заболи гърло.

Привет на всички.

# 710
За масло не съм се сещала, може да пробвам следващия път (дано да не е скоро Embarassed). А иначе аз от години за гърло всеки път си ползвам Хексоралетен (таблетки) - да, с аспартам са, но в крайна сметка това са 1-2 дена, няколко таблетки общо.

# 711
Vessi-barabesi ,
сладките течности понякога дори увеличават дразненето в гърлото...
Много добър ефект има гаргарата с тетра ( смрадлика ) .
Много бързо облекчава , дори тутакси Simple Smile
На кутийката има рецепта как точно се прави...Ей , не гълтай !

# 712
Преди чат пат ме болеше главата, ей така без причина, сега установих, че е от малкото вода, която съм пиела. Сега в дни когато съм на крак и нямам много възможност да пия вода, веднага ме заболява главата...
абсолютно същият случай съм. Откакто се научих да пия поне 2 л. вода нямам главоболие Sunglasses

# 713
Здравейте, вече трети ден абсолютно стриктна и се чувствам супер. Даже не ми трябва много храна да се нахраня.
Но с водата съм зле, по принцип не обичам вода, не знам защо, не обичам и сокове, газирани глупости. Обичам вино  Mr. Green Ама не пия, защото не мога да спра с една чашка. Та рядко употребявам. Мъча се да пия 4-6 чаши вода на ден в момента. 4 в офиса и 2 в къщи. Малко е но е по-добре от нищо. Взех си карта за фитнес и ходя и на спорт. В неделя бях на йога, която тук е нещо като гимнастика, не като в Бг, утре съм на карибски танци в петък на зумба. Пролета тръгваме с детето на плуване.
Днес ще ходя пак за бекон и сланинка, че много се усладиха на всички и така нещата се задвижиха Simple Smile

# 714
Много добре звучиш, joya, браво! Hug

# 715
joya  Hug , всичко ще си дойде на мястото.
Аз да си призная какво направих в неделя, просто изчаках два дни, за да видя последиците. Купих си нов тиган и от мерак да го изпробвам, на няколко пъти си правих яйца на очи, без нищо. Толкова ми се усладиха, че накрая равносметката беше 17 броя за деня. Той, тиганът е виновен  newsm43. Нищо ми няма, нищо не ме боли, сърби и т.н.

# 716
joya, много си яка  Hug Толкова много активност направо ...

# 717
лелееее колко сте изписали а аз си 4ета старите теми.....имам един въпрос,купих си днес бейби мариновани броколи и се 4удиа как да си ги направя 4е нямат никакъв вкус в момента??дайте идеи!! Praynig

# 718
Момичета набързо се включвам с един въпрос - каква е разликата между кокосовото олио и кокосовата мазнина?
Ходих до био магазина и се оказах в дълбока чуденка ... в крайна сметка взех мазнината, изхождайки от идеята, че това ще е ... масло. Но съм малко разочарована - то изобщо няма вкус или мирис на кокос, кое му е тогава кокосовото  newsm78 А аз вече сънувах маскарпонето и капучиното с него ....
П.С. Алексис, броколо обожавам в сметана с черен пипер само, може и със синьо сиренце/кашкавал, ако не си на супер стриктно отслабващо хранене

# 719
  • София
лелееее колко сте изписали а аз си 4ета старите теми.....имам един въпрос,купих си днес бейби мариновани броколи и се 4удиа как да си ги направя 4е нямат никакъв вкус в момента??дайте идеи!! Praynig

Ох, и аз съм зациклила откъм идеи за НВ рецепти, но ето набързо две режимни:
Карфиол и броколи с масло и лешници
Месно руло с броколи

Други ...

Общи условия

Активация на акаунт