ВМ НВХ - част 54

• 43 643
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • GYM
Жените не правят мускули, не се притеснявай.
Да, бе, да. Много е индивидуално. Аз заприличах на щангистка със започването на режима, а единствената ми физическа активност беше йога Mr. Green От месец съм само на каланетика и намирам, че съм се поизфинила, има още какво да се желае, де. Представям си какво чудо щях да съм, ако тренирах тежко Tired Принципно съм много мускулеста, много лесно правя мускули, в комбинацията от няколко кг излишни мазнини, положението става лошо, особено в дрехи. Като съм гола се вижда колко съм стегната и яка Mr. Green, имам плочки на корема, ама в дрехи съм си като биче Twisted Evil

# 76
тая работа с тренирането не е е много ясно дали е така
и жените правят мускули и на 90кг жена ако добавиш и мускули....
а на твоята възраст би трябвало да сваляш лесно килограми

качвам и от млечни, и от тренировки, затова така говоря
първо отслабни, после вдигай щанги,
ама и Мамасита да дойде да каже

P.S. velvetvoice абсолютно съгласна  Peace

# 77
Моят опит от чисто ВМ-НВД хранене, съчетано с трениране със свободни тежести, и то с доста тежко, е следният.
Първо бях около 50кг при ръст 164см. С добър метаболизъм бях, не напълнявах и ядях много джънк. Боледувах често, но не виждах връзката с джънка. Смятах, че щом не пълнея, не ми пречи (доста глупаво, но факт  Embarassed).

Наложи се да пия разни хормонални препарати, които доста ми разбъркаха хормоните. Напълнях 4кг в рамките на месец. 4 килограма не са много, но като са чисти мазнини и то основно на паласки и дупе, дават доста голяма разлика, дрехите не ми ставаха, чувствах се ужасно. Отделно дотогава винаги съм била слаба (скини фет, но това е друг въпрос), та ми се стори потресаващо просто. Ограничих храната, но продължавах да трупам, сякаш от въздуха.

В резултат от това започнах да се интересувам от спорт (за който дотогава винаги смятах, че е за дебелите хора Rolling Eyes - още по-тъпо) и хранене. Допаднаха ми тренировки със свободни тежести и ВМ-НВД, тъй като след джънка най обичах вратни пържоли Simple Smile

След 7-8 месеца резултатите бяха следните - тегло - 58кг. Здраве - страшно добро. Преди настивах от най-малкото нещо, тогава ходих  с мокра коса в студени есенни дни и нищо ми нямаше(ако някой е бил адски болнав, ще разбере еуфорията ми от това Simple Smile ). Тонус - страхотен - тренирах около 9 пъти седмично - тренировки с тежести, уроци по плуване, кондиционни тренировки, стойки на ръце - в общи линии прекалявах доста със спорта, но това е една друга тема. Въпросът беше, че се възстановявах безпроблемно и имах много енергия. И така - килограмите бяха нарастнали, но всъщност дрехите, които ми бяха ок на 50кг и ми стягаха на 54кг, ми бяха ок на 58кг. Т.е. обиколките бяха намаляли спрямо 54кг, макар че килограмите бяха се увеличили. Тялото ми беше станало много стегнато, с почти изразени плочки и т.н.... Просто от скини фет, бях минала в доста по-здравословна композиция Simple Smile

В крайна сметка напълняването се оказа едно от най-хубавите неща, които ми се е случвало, тъй като ме срещна с ВМ-НВД и спорта. На мен лично ВМ-НВД ми даде много неща - подобрено здраве, подобрена фигура, енергия за много нови дейности, които в последствие промениха живота ми в доста аспекти и най-вече - увереността, че от мен самата зависят доста повече неща, отколкото съм си мислила, съответно и започнах да търся информация и да експериментирам.

Към Христинчетоо - това, че при мен са се качили килограмите, не го споделям, за да решиш, че и при теб ще се качат. Предполагам, че промяната на теглото зависи много от текущото състояние - ако имаш да сваляш, ще свалиш. При мен просто е било по-добре да кача. Споделям го, за да имаш предвид, че да сложиш тегло като самоцел, не е добър план, тъй като аз имах еднакви мерки на 50 и на 58кг, но във втория случай съм по-здрава и имам повече енергия, а тялото ми изглежда много по-стегнато и красиво. Какво показва кантарът не е най-важното. Ако толкова държиш на нещо, което да мериш, избери поне сантиметъра Simple Smile А според мен най-показателно е как се чувства човек - здраве, енергия и т.н.

Доста дълго стана, за което се извинявам  Embarassed

# 78
ada_smiles, страхотна история и наистина потвърждение за всичко положително при този начин на хранене в съчетание с правилните тренировки! Peace

Аз искам уточня и още нещо, което е важно за мен: това е начинът на хранене, който съответства най-много на начина на функциониране на човешкия организъм, на метаболизма. Да, има хора, които ядат всичко и не напълняват, но те все пак са изключение. Повечето хора рано или късно проявяват склонност към метаболитни проблеми, а принципите са едни и същи. И решението е точно този начин на хранене. За мен е важно да знам какво правя и защо го правя, защо работи, какъв е механизмът, а не просто да следвам някакви правила, "защото така пише в диетата". И ми е важно аз да контролирам живота си, доколкото ми е възможно, защото все пак има неща, които не се поддават на съзнателен контрол. И съм твърдо "за" това да се пробва кое как действа и да се намери индивидуалното решение, така че да сме наясно как да подбираме храната си и защо. Не мога да се доверявам сляпо на авторитети, мисля, че в това отношение може да се каже, че съм control freak  Embarassed Но смятам, че е много важно човек да поеме отговорността за себе си и да прави осведомен избор, след като е наясно как работи организмът му.

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 12:36 от Cioccolata

# 79
Формата на мускулите е много индивидуално нещо, което
на всичкото отгоре се мени с времето. С краткосрочно напомпване
може човек да се сдобие с доста едри бедра.

Иначе ако бедрата се използват за "стабилизатори", а не за
повдигачи, се свиват. Спинингът не е полезен.

Още нещо: силата на мускулите не зависи толкова от обема им,
колкото е неврологична. Затова не е проблем ако искаш
да си свиеш мускулите да полежиш няколко дни, да намалиш
протеините. Има и други начини, но за това след малко.

# 80
  • В центъра на мръсотията
Mamacita, защо спинингът не е полезен? Това е спортът, който най ми ляга...  Thinking

# 81
А, точно влизам да питам за спорта и гледам, че точно това обсъждате.Какви упражнения да правя за стягане и оформяне на дупето и за издължаване и свиване, а не за "напомпване" на бедрата.Харесвам бразилско дупе, а моето не е такова.Има ли начин да се доближи до тази форма с упражнения? Препоръчайте ми плс нещо за домашни условия.Единствените тежести, с които разполагам са гири 3 кг.

# 82
Аз съм много доволна от тренировките,които правя напоследък-с тежести-това е моят начин на трениране.Минала съм през какво ли не преди това-каланетика,пилатес,кардио-по 40-50 мин,Фитнес блендер,разни холивудски тренировки....И не,не съм станала по-едра,даже напротив,а и много се кефя на упражненията-намирам ги за много смислени и логични .А от спининга наистина се напомпват бедрата.

# 83
  • София
Да ви кажа, май му хванах цаката на застоя. Върнах си мазното (защото наистина го бях обърнала на Дюкан), увеличихме секса и кантара бавничко тръгна надолу Simple Smile

# 84
Христинче, имам огромен опит с лутането в диети и затворения кръг на "днес съм на нова диета", който ми домъкна (заедно с други фактори де) + 16 кг миналата зима. И аз съм била на 90-дневната и я уважавам много, задето успях да смъкна към 8-9 от тези кг без стреса да изхвърлям сладкото. Защото ако бях почнала с НВД трябваше да не ям сладко примерно 6 последователни месеца, докато имам резултати ... това ме побъркваше и честно казано нямаше да устоя (колкото по-дебела съм, толкова по-слаба ми е психиката на мене), а така смъкнах 8 кг, върнах се към що-годе нормалните ми представи за външен вид и сега почнах с нови сили да боря последните 7-8. И сега не ми е проблем, че няма сладко, защото за последните кг съм по-мотивирана.

Въпреки, че отскоро се храня така чисто по правилата на ВМ НВД (и пак смятам, че не ям особено много мазно), това не е първият път в живота ми, в който НВХ ми помага като нищо друго. Нахранена съм имам енергия, бързо ми се намалят порциите, а онази наркомания - сладкото, остава нещо, за което мозъкът ми мисли с хубаво по спомен или в най-лошия случай аромат (сега в университета всеки продава гофрети за някаква кауза и просто вони на ванилия и сладко  Crazy ), но реално тялото ми ... не му трябва, не се сеща и не си го търси. Така че в дългосрочен план не виждам по-добър начин на живот. Разбира се, в един идеален случай, когато най-накрая съм на идеално тегло, сигурно ще се изкушавам с някой друг шоколад или крем, но наистина рядко.

Малко дълго стана, но все пак исках да си споделя мъката по повод обиколки и спорт  Tired Последната седмица съм супер примерна с движението - ходя на едни фитнес курсове (там се бяга, подскача и накрая се прави гимнастика на земята) + упражнения вкъщи от сайта на Руми (които макар и кратки, бих нарекла доста натоварващи). И днеска си обувам едни дънки, които ми хлопаха сериозно и ... те ми се впиват по краката  Sick Опитвам се да не изпадам в истерия и да мисля, че спорта ми е за добро и с времето обиколките ще се регулират ... но някакси факта, че краката ми имат повече мускул, но са и по-големи през зимата, когато ходя с панталони, нещо не усещам да ме грее  Crazy А аз не трупам лесно мускули, дори бих казала, че и в най-слабите ми моменти съм "мекичка" и това увеличение точно на краката много ме натъжава  Rolling Eyes Висока съм само 157-8, така че това допълнително не предполага тоя обем.  

# 85
AGLIKKA,висока съм 177 и в момента тежа 87кг,преди 2 седмици бях почти 91кг,но реших да се стегна докато е време,нищо че е зима и не е препоръчително да се захващам с диети,защото организма отслабва.но въпреки всичко се взех още сега в ръце да не чакам пролетта,защото като видях 91кг и ми стана ясно,че до края на зимата може и 95кг да стана.
целта ми е на първо време да стигна 80кг за месец и половина два,и като стигна до 80 следващата ми цел е 70кг до май-юни.Аз съм си високо момиче и няма да ми отива да съм примерно 50кг.За сега целта е за 4-5 месеца да стана 70,а оттам нататък ако имам нужда ще сваля до 65,но не повече,че ще ми щръкнат кокалите.  Grinning ПРеди 3г. свалих до 74кг и много се харесвах,е имаше още някое килце да се махне,но на 74 ми беше много добре.
Мерси за съветите AGLIKKA.Аз в момента точно така се храня,месо,зеленчуци,яйца и свалям,но от 2 дни се опитвам по много малко да хапвам млечни продукти и не свалям,даже съм +300гр откакто ги включих.Днес спирам с млечните и няма да ги ям известно време,да видя дали ще свалям,ако свалям значи проблема е в млечните.

Браво на тебе! Хубаво е, че имаш реалистични очаквания към себе си! Спри млечните, ако ти създават дискомфорт и не се впрягай много в цифрите на кантара, а си мери обиколките със сантиметър.  Wink И по дрехите - тогава ефектът е поразителен. Засега недей да броиш калории, няма смисъл. Само като се доближиш до идеалното ти тегло. Не забравяй да си хапваш и масло или зехтин в салатата, защото те не само засищат, но и убиват влечението към сладки неща. Не избягвай солта, защото като ядеш НВД, тялото се освобождава от задържана вода и соли, а не е добре да имаш дефицит на калий и натрий.

Имаш биографията на типичен сериен диетуващ с йойоефект.  Sad И аз съм била така, с тази разлика, че с диети дори не смъквах, а продължавах да си качвам - Дюкан, Майкъл Търмънд, разделно хранене, зелева супа и т.н. Всичко съм пробвала, но ефектът беше нула. Да не говорим за постоянната депресия и леност, които изпитвах, както и омразата към себе си.  Cry И в семейството ми имахме тежък период, който още повече влоши нещата. Имам минало на дете с наднормено тегло, а като тийнейджърка стигнах до затлъстяване и хормонални проблеми, редуване на диети с преяждане. Беше ужасно. Да не говорим за това, че нямах никакво самочувствие, нито приятели. Все едно тогава съм живяла насън.  Close Знам как се чувстваш и през какво преминаваш с всичко това. Освен това си ми адашка!  Mr. Green

Това, което ние правим е пълна промяна на философията към живота и храната, не просто диета за отслабване. Това ще те промени напълно и ще ти даде увереността, че можеш да се контролираш. Да знаеш, че влечението към вредни храни не е заради липса на воля, а по изцяло физиологични причини, свързани с пристрастяване към тах, както има наркомани, алкохолици, комарджии и т.н. Това е същото. Атакуват се хормони и рецептори в мозъка, които ти казват да продължаваш да се тъпчеш с гадости. Сигурно ти звучи много странно и невероятно, но е доказано с научни изследвания - невролози са изследвали действията на захарта в/у мозъка и открили, че същото като хероина.  Sick

Успех отново ти желая! Бъди разумна и спокойна и си свиркай! Животът е пред теб!   bouquet

# 86
Привет момичета спазващи ВМ-хранене. Голям фен съм на този тип хранене, но само едно ме спира  Embarassed как ще приживея липсата на сладко ??? Бързо ли се преодолява, моля Ви споделете.

Инъче за спорта, тренирам с тежести, и определено това е моя начин на трениране  Peace

# 87
  • София
Момичета, какво правите с неутолимия глад за сладко? От както съм за диетата( около 2 седмици) вече 2 пъти прегреших със шоколад, сушени плодове и т.н. До колкото съм чела от вашите публикации се забранява употребата на подсладители и подобни. Наистина незная как да утоля този вълчи глад, как стои въпроса при вас?  Embarassed

# 88
Глада за сладко се преодолява с повечко мазно,постепенно.За мен например,това не е било проблем,защото и преди да започна да се храня така,най-вкусно ми беше шоколад 85%,сладки неща не ям -купешките-заради маргарина и глюкозофруктозния сироп.За мен проблем беше отказа от плодове,но не го спазвам толкова стриктно-ям ябълки,понякога грейпфрут,сега хапвам дюля-новата ми страст Simple Smile,тиква също.zoritooo,не си вменявай чуство за вина,какво значи "прегреших"-искала си ,направила си го.Постепенно тези моменти ще стават все по-рядко и така,докато установиш,че вече не се изкушаваш.

# 89
достатъчно е 10 дни да не ядете сладко и престава да ви се яде
ако сте гладни хапнете нещо с масло и /или кокосово олио (така се води,но е като масло Laughing)
например малко кашкавал с много масло
или масло с малко смлени бадеми
основно е маслото,другото е добавка
ако ви е скучно,нервно,тъжно...ми пак масло или нещо за отвличане на вниманието (книга,чай,телефон,музика,гимнастка,медитация...)
няма да успеете,ако постоянно го подхранвате глада за сладко (тук малко подсладител,там малко шоколад...)
само 10 дни и ще ви е безразлично всичко сладко в общия случай,а в частност дори леко присвиване в стомаха при мисълта дори за нещо сладко
2 месеца в хладилника ми седи половината доза шоколад по рецепта на Шоки
хубав е,но не ми се яде
ако не се храните добре (мазно),то просто сте гладни за храна,а не за сладко
имаше един малък тест да разберете дали сте гладни наистина:
помислете си за пържола и ако устата ви се напълни със слюнка сте гладни
ако устата ви се пълни със слюнка само при мисълта за шоколад-не сте гладни,а търсите "успокоение" Wink

Общи условия

Активация на акаунт