ВМ НВХ - част 54

• 43 502
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Жижи, аз не бих използвала тези олия - от една страна излизат сравнително скъпо, от друга си мисля, че като има например мас, няма нужда от такива олия за пържене. За олиото от гроздови семки Марк Сисън съветва да се избягва, защото, противно на рекламата, се окислявало лесно, а и съдържанието му на омега-6 е много високо. За оризовото намирам в Уикипедия, че има сравнително равни пропорции наситени, мононенаситени и полиненаситени (омега-6) мазнини, така че то явно е по-добър вариант, но отново ми се струва, че няма смисъл. Както прецениш.
Благодаря за съвета,ще го имам предвид.

# 406
Благодаря за подкрепата момичета.   bouquet
Да се похваля, в нашия град отвориха руски магазин. Само че се казва Матрьошка, а не Берьозка   Laughing. Преди  нова година си купих от латвийската 25% сметана, която Рейнчето показа и на мен ми допадна. Днес нямаше от нея, но си купих кефир и друг вид сметана 24%, която е внос на Берьозка от Германия (странно, сметаната е произведена в Германия, но върху етикета на кофичката пише Сметана нежная и марка може би - Милочка, струва 1.70лв 200г).
Харесва ми и сметаната на Хармоника, но ми е малко скъпичка. Има я само в биомагазина и струва 2.89лв за 220г кофичка. Аз си я купувам понякога за подквасване на кисело мляко, тъй като полученият вкус ми допада най-много в сравнение с всички опити с различни кисели млека за подквасване.
И да не остана по-назад и аз си купих сусамов тахан, но още не съм го пробвала. Смятам още утре да опитам варианта за закуска на Рейн.

# 407
  • В Балкана

6. Във връзка с т.нар. фет фастинг, каквото четох и мислих и гласих, докарах следното меню:
    сутрин - мазно кафе - масло и течна сметана
    около 11 ч. - 1 авокадо;
     около 14 ч. - 2 твърдо сварени яйца с 30 грама майонеза;
    около 17 ч. - 30 гр. сурова макадамия;
     вечер - 50 грама варено пилешко месо с 30 грама майонеза;
Знам, че калориите малко надвишават 1000, но като цяло добре ли е? Или мога нещо да оптимизирам?
Очаквам мненията ви, за което благодаря.
На мен менюто не ми си струва много добро.  Embarassed
Купешката майонеза е блъскана с боклуци. Ако ядеш домашна - ок. Бих ти предложила да добавиш малко краве масло. Пилешкото месо да го замениш със свинско или сланина. Бобето ядеше турски каймак. А аз горчиво съжалявам, че не мога да опитам. Също ядеше и крема сирема.. Мисля, че и сирене бри е подходящо.. А тук видях някакво маскарпоне с много мазнини - http://www.bb-team.org/hrani/id/888717_latbri-krem-sirene-maskarpone

Онзи ден си купих от Берьозка някаква друга сметана - 30% - 200 гр. Но нещо не ми хареса. Течна сметана не видях..

Не пържа, само задушавам - с вода и накрая слагам масло. Пека в мас.
Имам сланина, с кожичка.  Laughing Мисля за вечеря да я цвърна на тигана.  Laughing

# 408
А как може да се направи домашна майонеза  newsm78
Момичета, кажете ми как ядете авокадото.

# 409
  • В Балкана
Някои си го слагат в салатата, други го ядат намачкано със сирене и зехтин, мисля и чесън..  Rolling Eyes Аз никога не съм яла.
Домашна майонеза - жълтък и зехтин.

# 410
Авокадото го изчаквам да омекне хубаво, пасирам го или го намачквам с вилица и го ям на салата с домат и сирене - много вкусно става с котидж или филаделфия, но върви и с обикновено бяло. Понякога слагам и 2 варени яйца в салатата. И задължително и зехтин Embarassed

# 411
  • Пловдив
Ето идея за домашна майонеза без яйца (за тези, които ядат млечни, и за тези, които се страхуват да използват сурови яйца): http://missby.wordpress.com/2008/03/28/mayo/

# 412
Благодаря ви  Grinning
Безвкусно ми е само така авокадото - ще пробвам вашите предложения   bouquet

# 413
Благодаря ви  Grinning
Безвкусно ми е само така авокадото - ще пробвам вашите предложения   bouquet
Друг вариант за консумация на авокадо е гуакамолето (има доста рецепти в нета, затова няма да пиша). Харесва се дори на половинката, който иначе не харесва авокадо.
Наистина е важно да се изчака да омекне плодът, тъй като в обикновено се продава недоузряло и твърдо, поне в бъгарските магазини.

# 414
Шведите пълнят половинки авокадо със салата от майонеза и скариди - става много вкусно предястие Sunglasses

# 415
Здравейте ! За себе си бих искала да кажа, че по празниците изядох едно парче торта, шоко лешник...и след това страдах 3 дни. То не беше главоболие, гадене, световъртеж..Сега не искам и да си помислям...по-добре да се откажа от този вкус, от колкото отново да премина през това.
Иначе си спазвам режима, но качвам килограми. От началото преди почти 2 месеца съм качила 3 кг. Първите една-две седмици свалях, но тогава мазнините бяха по скоро 30-40 %, което си е грешка и когато обърнах процентите, кантара тръгна стремително нагоре.
Започнах проучвания из нета на информация за метаболизма. Попаднах на един сайт http://fitnessblackbook.com/dieting_for_fat_loss/eating-to-incre … -metabolism-pt-2/
 и от там " Eat Plenty of Carbs With Every Meal: Eat yams, sweet potatoes, oatmeal, rice, corn, etc. This isn’t the time to follow a paleo diet. When your metabolism is boosted and your morning temperature is consistently in the ideal range, you can cut back on carbs at that point."
Не искам да връщам въглехидратите в менюто си, но дали в това, което пише има истина. Мерила съм си температурата сутрин и е под нормата от 36,8...даже през деня не минава 36.6.
Извинявам се за дългият пост  Embarassed

# 416
Daliqastro, и аз съм мерила - температурата ми, когато съм здрава, рядко се качва над 36 градуса (измерена под мишницата), дори често е 35,8 - 35,9. И това е още от преди да започна да намалявам въглехидратите и досега не се е променило. Знам, че и други са така, без да имат здравословни проблеми, било индивидуално. Разбира се, може да е признак и на намалена функция на щитовидната жлеза, но само температурата не е определяща, мисля. Вероятно има други причини (не увеличаването на мазнините и намаляването на въглехидратите) да качваш килограми. Например, с оглед на хормоналните ти проблеми, не е изключено щитовидните ти хормони да не са добре.

# 417
Палмово масло се продава в магазина на Зоя.бг:
http://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D … %D0%BC%D0%BB.2869

Органично е, екстра върджин. Чувала съм, че по принцип оригиналното палмово е екстра върджин и се намира лесно в биомагазини.

# 418
Здравейте мазни сладуранки Simple Smile

Ами...какво да Ви кажа  Embarassed искарах около 10 дена стриктно ВМ-НВХ, после по празниците имам през ден омазване вечер с въглени. На 02.01. пак стартирах стриктно, но вчера вечерта така ми се ядеше сладко, че откачих....и забърках мед с ленено семе и какао.

От днес пак съм с идея да стартирам ВМ, но пусто трябва ми доста воля да спра сладкото, после съм сигурна че няма да ми липсва, но докато настъпи този момент  #Crazy ще откача.

А и у дома има толкова много шоколади за дребния, че..... и понеже не му ги давам и ЗНАМ, че ги има и.....  #Cussing out

Освен да ги подаря на някое друго детенце ли, какво ???

А и още нещо, какво мислите за лененото семе, позволено е нали ?
Мисля да пробвам да направя нещо като палачинки със смляно ленено семе  Laughing

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 11:46 от Vessi-barabesi

# 419
Аглика, благодаря за инфото за палмовото масло  bouquet Явно няма да се търси и купува Laughing Доста скъпичко излиза, няма смисъл.

Веси, за някои хора е много трудно да спрат сладкото Embarassed Успокояващото е, че когато човек започне да избягва сладко и високовъглехидратните храни и набляга на мазнините и белтъчините, гладът за сладко се укротява, но все пак може да мине известно време, докато това стане, а междувременно трябва да имаш воля и да си наложиш да не ядеш сладко. И аз съм установила, че когато знам, че има шоколад вкъщи, не мирясвам, докато не свърши, макар че все пак не го изяждам наведнъж, а на 2-3 пъти Embarassed Но знам ли, че има, ми е много по-трудно да се сдържа, затова предпочитам да не купувам Wink При вас сигурно загрижените и добронамерени роднини са подарили шоколади #2gunfire Давай му ги постепенно на детето, но на теб ще ти трябва воля Sad

Лененото семе по принцип е ОК, вкл. може да се смели за палачинки, блат за чийзкейк или подобни, но трябва да се внимава и с голямото количество фибри: ако не се пие много вода, има свойството да запича Embarassed А и като източник на мазнини не е най-добрият вариант, но за от време на време става.

Аз забравих да се похваля с новата ми страст - сушени червени чушки Laughing Много ги обичам и не ми стига да ги ям само по Коледа, но досега не си бях купувала за по-нататък. Сега обаче си купих няколко пакета и ще си ги ям Sunglasses Снощи направих салата от заквасена сметана, варени яйца и предварително накиснати сушени чушки (обикновено слагам краставица за зеленчук в тази салата) плюс зехтин. Стана разкошно Sunglasses

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 12:03 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт