Къде в Пловдив? - 39 тема

• 53 955
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • До хладилника, който обичам
В лабораторията на "Св.Каридад" взеха пролетта кръв на малката дъщеря с някакви много тънки игли, от които изобщо не я заболя и гледаше с интерес процеса.

# 526
  • Пловдив
А аз имам молба да ме ориентирате откъде мога да взема индивидуални филтърчета за шварц-кафемашина. Купих днес една от Лидл и виждам, че не е с постоянен филтър, а с отделни, но в самия магазин не съм виждала да предлагат самостоятелно такива. Предполагам са стандартни, но моля да ме просветите малко по въпроса и да ме ориентирате откъде да закупя резервни.
Предполагам в хипермаркетите ще има нещо такова, но дали съм права и къде да ги търся?

Има ги и в м-ните за кафе. Peace

# 527
Искам да попитам къде мога да дам пералня интезит ,и още 3 роса ?Искам да ги дам за скраб ,но не знам къде ги взимат ,трябва ли да махам нещо от тях ?Живея на Скобелева майка .
Ако може някой да помогне  HugБлагодаря !  bouquet

# 528
къде вземат безболезнено кръв на бебета за профилактичен преглед?  newsm78
не по онзи старият метод, а с някакъв уред - просто докосвали пръстчето newsm78

За безболезнен уред не знам да има,но само не ходете в Писанец на Гранда.Там взимат на децата по най-варварския начин.
Аз съм доволна от Хронолаб в Тракия.Взимат по стария начин и като бебе не е плакала.

А какво всъщност значи "по стария начин"?

# 529
  • Пловдив

А какво всъщност значи "по стария начин"?

боцкат пръстчето с ножче и после издърпват кръвта

В Писанец й взеха като пак и резнаха пръстчето,но после сестрата остъргваше пръстчето с раната в една колба.Буквално остъргваше,при което детето изпадна в истерия.въздух не можеше да си вземе от болка явно.Така взимали при тях кръв на деца беше обяснението.  Crossing Arms
В Хронолаб не плаче при взимането на кръв,защото болката е моментна само при боцването,а после сестрата загърбва какво прави и като не вижда не плаче.И разбира се зависи от сестрата-някои й пеят песнички и й говорят разни нещица.Имат една плюшка,която я дават на децата да се забаламосват.А в Писанец на Гранда,нищо подобно

# 530
Искам да попитам къде мога да дам пералня интезит ,и още 3 роса ?Искам да ги дам за скраб ,но не знам къде ги взимат ,трябва ли да махам нещо от тях ?Живея на Скобелева майка .
Ако може някой да помогне  HugБлагодаря !  bouquet

# 531
  • До хладилника, който обичам
Циганите изнасят стара бяла техника - даже много от тях вече слагат обяви по входове и по дървета, че извършват такава услуга. Може да се договори и някакво заплащане да получиш за пералните от тях, ако не ти се занимава да ги носиш сама. Иначе - Белканто, Надин...

# 532
На мен в Писанец в Южен полъх ми боднаха пръста с нещо като перфораторче.Може би и за бебетата е така?

# 533
  • Пловдив
На мен в Писанец в Южен полъх ми боднаха пръста с нещо като перфораторче.Може би и за бебетата е така?

Може ли да опишеш по-подробно?Боднаха ти пръста и после?Как точно източват кръвчицата?

# 534
Само ми го боднаха,май не трябваше много кръв и само капнаха където трябва,защото беше за тест за хепатит С.Но помня,че почти нищо не усетих,никога до сега не са ме бодяли така-все с ножчето и памук.Някакво нововъведение е това.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 13:21 от Мидичка

# 535
  • Майничка
Преди издърпваха кръвта със засмукване лаборантките, сега май е забранено вече, за да се избегне риск от зараза.

# 536
  • Пловдив
Преди издърпваха кръвта със засмукване лаборантките, сега май е забранено вече, за да се избегне риск от зараза.

Да, вече е забранено да се взима кръв с мущук / не знам така ли се пише, коректорът ми го подчертава / , както едно време. На дъщеря ми навсякъде и взимат кръв като директно допират пръстчето в моноветата. Дори последния път в ПълМед ни дадоха чаша топла вода, да постои вътре пръста, за да тече по-лесно кръвта. Това беше за газов анализ в една тръбичка. Иначе кръв за изследвания източиха през абоката.  Tired

# 537
  • Майничка
...не знам така ли се пише...

Мундщук.

# 538
  • Пловдив
Момичета, помагайте  Confused Коя фирма за трудова медицина в Пловдив да избера?

# 539
Момичета, помагайте  Confused Коя фирма за трудова медицина в Пловдив да избера?
Аз работя със "Сонел Фарм", много точни и коректни Peace
http://informator.bg/cgi-bin/index.pl?_state=Info&ID=5470

Общи условия

Активация на акаунт