Коледа 2012 - 5 част

• 92 030
  • 704
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Момичета някой беше лепил къщичка с карамел, ако може за малко помощ как се прави?

Страхотни неща показвата, големи сте майсторки! Браво!
И аз ще изпробвам да я залепя с карамел. Дано стане. Ако някой има опит може да сподели.

Имам един въпрос - има ли проблем,ако тестото за меденки го замеся вечерта и го оставя в хладилника за другия ден да го пека?  Rolling Eyes

# 166
# 167
nelka.nelka отдавна гледам един твой албум и се наслаждавам на таланта ти .Всяко нещо,което си създала,има живот в себе си .Ако искаш вярвай,но с часове съм гледала някоя торта отново и отново за да се убедя че е торта,а не жива картина .Имам чувството,че ми разказват приказки всяка една торта,толкова оригинална и изпипана.Възхищавам ти се и ще ми е изключително приятно да гледам нови и нови неща  Hug
Сори за отклонението ,но не се стърпях .Не знам дали имаш и др. сайт ,където качваш снимки но аз ги гледам тук-
http://nelka.multiply.com/photos

# 168
Момичета някой беше лепил къщичка с карамел, ако може за малко помощ как се прави?

И аз ще изпробвам да я залепя с карамел. Дано стане. Ако някой има опит може да сподели.

Имам един въпрос - има ли проблем,ако тестото за меденки го замеся вечерта и го оставя в хладилника за другия ден да го пека?  Rolling Eyes

Бетон стана с карамела ,но много бърз истива и трябва мноооого бързо да  се работи. Няколко пъти нагрявах карамела. Сега се заемам с Р.А.

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 10:44 от vela

# 169
  • София

Имам един въпрос - има ли проблем,ако тестото за меденки го замеся вечерта и го оставя в хладилника за другия ден да го пека?  Rolling Eyes

В предишната тема бях описала подробно как лепя с карамел, но сега нямам мног време да го изровя. АКо искате потърсете, ако не успеете - по-късно може да потърся и аз.

нелка, уау, каква красота!

Аз много изоставам със сладките, нямам никакви меденки, трябва да направя и за тържеството в ДГ, да направя и бастунчета и направо не знам кога ще смогна.

# 170
kiara69 благодаря ти за рецептата! Ще бъдат направени!
Относно къщичките, аз миналата година лепих с бял шоколад и също стана много здрава. Вкусно е и не се втърдява така бързо като карамела.
vela разкажи после как се справяш с РА. Още му събирам смелост Simple Smile. Миналата година украсявах с него меденките, като оцветях в боите на Швартау, но мисля че беше по течен от необходимото, защото изсъхна бавно и контурите  леко се разливаха. Правих го на ръка, но тази година ще пробвам с миксер.

# 171

vela разкажи после как се справяш с РА. Още му събирам смелост Simple Smile. Миналата година украсявах с него меденките, като оцветях в боите на Швартау, но мисля че беше по течен от необходимото, защото изсъхна бавно и контурите  леко се разливаха. Правих го на ръка, но тази година ще пробвам с миксер.
С миксер - на най-ниската скорост и така, до края.  Wink За гъстотата - когато прекараш тъпата страна на нож, брой до 15 и чак след това дирята трябва да започне да се слива.

# 172

С миксер - на най-ниската скорост и така, до края.  Wink За гъстотата - когато прекараш тъпата страна на нож, брой до 15 и чак след това дирята трябва да започне да се слива.
Р.А. стана супер, правих го с миксера ,но къщичката се счупи. Реших да я пренеса и едната стена се счупи на две.Къщичката е от икеа и като я отворих едната стена беше счупена ,но аз я залепих с карамел. При пренасянито се счупи другата, явно е била спукана.Пълен провал.

# 173
  • Варна
Здравейте! Да попитам някоя дама от Варна да има излишен около 200-300 гр. бял фондан? Благодаря предварително!

# 174
  • ВАРНА
Страхотни чудесии!
И аз яе се пробвам тази година. Днес-две дози арменски сладки и меденките на Джема,а утре линцери и бисквити с кокос и шоколад. За утрешните сладки смятам да си подготвя тестата от днес, защото са маслени и трябва да престоят в хладилника, нали? И тъй като не съм месила маслено тесто се чудя дали ще стане в кухненския робот?

# 175
  • Пловдив

Лепила съм къщичка с карамел. Стабилна е само първия ден. После от влагата карамела се размеква и къщичката се срутва  Embarassed

# 176
  • Варна
записвам се че съвсем ви изтървах.  bouquet
трябва да спретна нещо коледно Wink

# 177
  • Sofia

Лепила съм къщичка с карамел. Стабилна е само първия ден. После от влагата карамела се размеква и къщичката се срутва  Embarassed
Хмм...това не ми харесва.  ooooh! С белтък не става така нали?

# 178
  • Пловдив

Хмм...това не ми харесва.  ooooh! С белтък не става така нали?

Не, с роял айсинг няма тази опасност. Айсинга колкото повече е на въздух толкова по-добре изсъхва.
Карамела има един огромен враг- влагата. А сега си е доста влажно Simple Smile

# 179
Отказах се да украсявам меденките. Украсих няколко, но не е това което исках. В сравнение с вас съм с две леви ръце.  EmbarassedОт тук нататък ще си правя меденеки като цветенца  ще си ги лепя с мармалад и ще си ги топвам в шоколад. Ще си правя линцери и кравайчета.

Общи условия

Активация на акаунт