Коледа 2012 - 5 част

• 92 028
  • 704
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Влизам набързо да благодаря на Petq_taq  Heart Eyes че ми препоръча меденките на Джули и на Наталина, която така добре ги е обяснила и е направила постъпкови снимки. Много ми харесаха, чудесно тесто, лесно се работи, сладките са мекички, точно това исках   bouquet
Ето го и курабиеното ми човече от това тесто, малко набързо украсено, но беше за проба на формичката ми, голямо е 20 см  Mr. Green

ТЯ първи опити с РА, силно съм впечатлена Shocked
kiara69 много апетитни сладки, особено тези с лешника
Джема страхотен часовник, може ли да попитам как се правят кокоските

# 151
alisheva Правих арменските сладки миналата година, любими са ми, но тази година ще ги направя по към Коледа. Струва ми се, че изпръхват, но не може да са развалят.  Правя ги по рецептата на Берина, но този път ще намяля съвсем малко хлябната сода.
Вие сте моето вдъхновение за сладкоправене. Много изоставам за тази Коледа. Досега съм спретнала Щолени по рецептата на Йоли - пробвани от няколко години и винаги сполучливи и една доза меденки на Джема. При печенето отговоре леко се нацепиха, къде ли съм сгрешила  newsm78 Ще правя още една доза от меденките на Джули, пробвани също от миналата година.
Обожавам линцерите на Наталина !!!!  bouquet
Моля ако някои има пробвана рецепта за бонбони рафаело да я сподели ! Simple Smile

# 152
  • София
Момичета, бърз въпрос - направих меденките и на Джули, и на Джема още на 2 декември, но още не са мекички, въпреки че не мисля, че са тънки меденките. Четох, че трябва да слагам парченце ябълка, но колко време преди консумиране трябва да започна да слагам ябълка и на колко време трябва да я сменям? Време ли е вече или е рано?  newsm78

Днес си купих зелена, жълта и оранжева боя от Пикадили. Ще търся червена и мисля, че това са основните цветове, които ми трябват. Другата седмица ще украсявам сладките и АКК-то. Simple Smile)

# 153
Здравейте   bouquet
Всички сте сътворили страхотни неща! Аз днес да се отчета с едни трюфели:

# 154
Като гледам какви красоти показвате, ме е срам да покажа  моите нескопосани творения  Blush
Като за първи път работа с фондан и запърви път направена медена къщичка съм доволна от себе си  Crazy

Мисля, вече да приключвам сподготовката  Naughty

Татитче, благодаря за темичката   bouquet  Имам едно въпросче към теб  Flutter Направх фондана на Димитрина. Мисля, че стана добре, защото добре се разточваше( досега колкото пъти да съм правила не съм можела да го разточа), изрязох си формичките и след това неуспях да събера остатъците. Започна да се рони самия фондан и неможах да го оформя дори на топка пък да не говорим да го разточа наново. От къде може да ми е проблема имаш ли представа  newsm78

# 155
  • София
nas за тестото на Димитрана - дали не си използвала много нишесте за да го разточиш? Бих те посъветвала да го сложиш за 15 секунди в микровълновата и след това внимателно да го размесиш. Понякога слагам на ръцете си малко глицерин и размесвам.

# 156
metchopooh, пробвах в микровълновата, но не се получи, а нишесте не съм слага въобще  newsm78

# 157
  • Norge
Джемма, видях, че си запазила онези рецепти, давани в онзи толкова хубав форум някога. Благодаря ти!
Също респект за всичко, което даваш от себе си в тази тема!
Специален поздрав и все така хубави предпразнични дни!   bouquet Hug

Heart Eyes

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 16:01 от nelka.nelka

# 158
  • USA
Не мога да ви догоня  Rolling Eyes

# 159
Джемма, сладкия часовник е страхотен и много идеен!
Наталина  Hug
metchopooh, човечето е много сладурско  Heart Eyes
Beni2, трюфелите са само за гледане, грехота е да изядеш такава красота! По коя рецепта са, аз още се чудя какви да са моите  Thinking Миналата година правих Ароматни трюфели с вкус на уиски и се получиха страхотни.
nas, нямаш причина да се срамуваш, много добре се е получило! А къщичката е много хубава! Аз моята я изпекох и живот и здраве утре вече ще сглобявам, ще украсявам меденките, нямам търпение!
mamiblue, аз миналата година правих Рафаело по тази рецепта
http://passionscooking.blogspot.com/2010/12/blog-post_6788.html
но сложих и един бял шоколад LZ. Много се харесаха, мислех за тази Коледа да ги пропусна и да разнообразя с други бонбони, но ми казаха, каквото искам да правя, но Рафаелото да присъства  Laughing
Хубава събота, момичета! На работещите, като мен лека работа, на останалите приятна почивка и да сътворите още красоти да плакнем око  Heart Eyes

# 160
  • под тепетата
nelka.nelka,  ако тези курабийки -медени картини са  избродирани от роял айсинг, то акълът не ми го побира с какви пръсти, с какво търпение и талант е направено   bouquet

# 161
Днес пекох отново меденките на Джули  chef За трети път. Все не могат оцелеят до Коледа както е по замисъл Mr. Green
А формички за линцери никъде не намирам, търсих в Кауфланд, Карфур и Хит...

Моите ги поръчах от тук.http://www.bobthechef.com/bg/shop/products/cookie-cutters

# 162
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Нелка!!!!  Всеки път си мисля, че знам колко си добра и ти всеки път ме изненадваш с все по-високи върхове!!!  Hug  Hug  Hug

# 163
nelka.nelka, ама това ти ли си го правила  Shocked Поклон пред таланта и търпението ти и искрено завиждам на близките ти, че могат да се радват на такива красоти!

# 164
Момичета някой беше лепил къщичка с карамел, ако може за малко помощ как се прави?

Страхотни неща показвата, големи сте майсторки! Браво!

Общи условия

Активация на акаунт